Yalova Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı - Son Dakika
Güncel

Yalova Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı

Yalova Üniversitesi\'nde Akademik Yıl Başladı

Yalova Üniversitesi'nde 2012/2013 akademik yılı törenle başladı.

04.10.2012 18:02

Yalova Üniversitesi'nde 2012/2013 akademik yılı törenle başladı.

Yalova Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda tören düzenlendi. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu da katıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Evrensel değerler ışığında bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmak için yerelde etkin, küresel başarıya sahip, teknoloji odaklı bir dünya üniversitesi olarak ilerlemek hedefinde olan Yalova Üniversitesi, yeniliklerle anılan bir bilim yuvası olma iddiasındadır" dedi.

Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Eruslu, "Öğrenci sayımız 2008'de bin 500 iken 2012 yılında 7 bin 35 seviyelerine ilerledi. 2023 hedefinde ise 23 bin kişiye ulaşmayı amaç olarak önümüze koymuş bulunmaktayız. Şu anda kadar 11 ülkede 19 üniversite ile ikili protokoller yapılmış, karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarına talip olunmuştur. Üniversitemizde 2008'de yüksek lisans ve doktora programları olmaz iken bugün 16 yüksek lisans ve doktora programı, fakültelerde de 4 fakültede 22 program, meslek yüksekokullarında ise 37 programa ulaşan bir çalışma içindeyiz. Personel sayımız da artmakta. Üniversitemiz 2008 tarihinde 13 akademik personele sayıp iken bugün 350 akademik personele ulaşmış bulunmaktadır. Bu personele hizmet veren idari personel ise 133 kişidir"

Törende ilk dersi Bakan Yardımcısı Kavranoğlu verdi. "Bilgi Ekonomisine Geçiş Sürecinde Türkiye" konulu derste 28 Şubat süreci ile Türkiye'nin karanlık bir döneme girdiğini söyleyen Kavranoğlu, " Turgut Özal'dan sonra maalesef Türkiye karanlık bir döneme girdi. 28 Şubat süreci yaşadık, demokrasi rafa kaldırıldı, birçok yolsuzluklar yapıldı ve Türkiye 2002'de batma noktasına getirildi. 2002 sonunda 'Türkiye nasıldı' diye baktığımızda 2002 yılında Türkiye 35 milyar dolar ihracat yapan, kişi başına milli geliri 2 bin 700 dolar olan, bir ülke oldu. Son 10 yılda şimdiki Başbakanımızın liderliğinde Türkiye ekonomide, finans yönetiminde, sağlıkta hukukta, ulaştırma ve diğer birçok alanda yapılan yapısal düzenlemelerle, bu düzenlemelerin uygulanmasıyla çok başarılı sonuçlar aldık" dedi.

Başarının AK Parti'nin oylarını artmasına sebep olduğuna dikkat çeken Kavranoğlu, şöyle konuştu:

"Başarının sonucunda oluşan refah artışı AK Parti'nin her seçimde tekrar tekrar, daha yüksek oranlarla seçim kazanmasıyla neticelendi. Bunların göstergelerine bakarsak; 35 milyar dolarlık bir ihracattan 135 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldik. Kişi başı gelir 2 bin 700 dolardan 10 bin 200 dolara çıktı. Cumhuriyet devrinde yapılmış toplam 6 bin kilometre bölünmüş yollara 15 bin kilometre bölünmüş yol ilave edildi. Sağlık devrimi yaşandı. 2002 yılında araştırma ve geliştirmeye milli gelirin yüzde 0,53 ayrılırken 2010 yılı sonu itibariyle 0,84'e çıkarıldı. Türkiye 780 milyar dolar gayri milli safi hasılasıyla dünyanın 18. büyük ekonomisi oldu."

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, üniversitenin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Yalova Valisi Esengül Civelek ise şöyle konuştu:

"Üniversitelerimiz ülke kalkınmasında, sosyo-ekonomik değişimlerin gerçekleşmesinde, refah toplumu yapılmasında bilim ve teknoloji alanında gelişmelerin ve ilerlemelerin sağlanmasında etkili, yol gösterici kurumlardır. Genç bir üniversite olarak Yalova Üniversitesi fadakar, güçlü öğretim kadrosuyla ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin bilgi çağında, bilgi toplumunun etkin bireyleri olarak her yönden en iyi şekilde yetişmeleri için gayret ve çaba göstermektedirler."

Fakülteler ve yüksekokullara en yüksek puanla giren öğrencilere hediye takdim edildi. Başkan Koçal öğrencilere ayrıca bisiklet hediye etti. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da katıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement