Yangında Mahsur Kalan Engelli Kadını İtfaiye Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Yangında Mahsur Kalan Engelli Kadını İtfaiye Kurtardı

Yangında Mahsur Kalan Engelli Kadını İtfaiye Kurtardı

Kadıköy'de bir binanın bodrumunda çıkan yangın paniğe neden oldu.

20.11.2012 16:10

Kadıköy'de bir binanın bodrumunda çıkan yangın paniğe neden oldu. Apartmanın içini kaplayan duman nedeniyle binadan çıkamayan engelli bir kadın ile bakıcısı, itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Kadıköy Caferağa Mahallesi Doktor Esat Işık Caddesi'nde 6 katlı binanın bodrum katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Apartman boşluğu dumanla dolarken, engelli bir vatandaş ve bakıcısı en üst katta mahsur kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen Kadıköy İtfaiyesi'ne bağlı ekipler bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da üst katlarda mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. En üst kata merdiven açan itfaiye ekipleri önce engelli Yeşim Tangör'ü, ardından da bakıcısı Ayşe Coşkun'u aşağı indirdi. Ayşe Coşkun'un merdiven aracına binerken bir itfaiye erinin yardımıyla yanına koltuk alması dikkat çekti. Binadan tahliye edilen engelli Yeşim Tangör, olay yerine çağırılan sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi. Daha sonra kendisi için binadan indirilen koltuğa oturtulan Tangör ve bakıcısı Ayşe Coşkun, yangının söndürülmesini bekledi. Bakıcı Ayşe Coşkun evde yalnız olduklarını ifade ederek, "Yeşim'in annesi ameliyat oldu ve hastanede. Yangın çıkmış. Fark edemedik. Duman dolunca biraz panik oldum" dedi.

Öte yandan görgü tanıkları yangının nasıl çıktığını bilmediklerini ifade ederek, "Bodrum katta yangın çıktı. Biz de üst kattaydık ama duman yayılmadan aşağı indik. Engelli bir arkadaşımız vardı. Onu kurtarmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş ise binanın içinin duman dolduğunu ifade ederek, "Çok duman vardı. İnemedik ve içeride mahsur kaldık" şeklinde konuştu.

Çıkış nedeni araştırılan yangında yaralanan kimse olmazken, maddi hasar meydana geldi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yangında Mahsur Kalan Engelli Kadını İtfaiye Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement