Yaralı Akbaba Hayata Döndürüldü - Son Dakika
Güncel

Yaralı Akbaba Hayata Döndürüldü

Yaralı Akbaba Hayata Döndürüldü

Denizli'de, ormanlık alanda ölmek üzereyken bulunan kara akbaba 'Mayki', Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde tedavi edilerek hayata döndürüldü.

15.02.2012 16:21

Denizli'de, ormanlık alanda ölmek üzereyken bulunan kara akbaba 'Mayki', Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde tedavi edilerek hayata döndürüldü.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve sayısı az olan kara akbaba, Denizli'nin Bekilli İlçesinde Milli Parklar Müdürlüğü ormanlık alanında ölmek üzereyken görevlilerce bulunarak Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirildi. Burada 12 gün tedavi uygulanan, açlıktan hareket etmekte bile güçlük çeken ve kırılan kanadı nedeniyle uçamayıp beslenme sorunu yaşayan kara akbaba, tedavinin yanında klinik veterinerlerince düzenli besleniyor.

Klinik çalışanlarının 'Mayki' ismini taktığı akbaba, kliniğin diğer misafir hayvanlarıyla birlikte tamamen iyileşinceye kadar tedavi görecek. Veterinerler, antibiyotik tedavisinin ardından kırılan kanadını kullanmaya başlaması için Mayki'yi bahçeye çıkararak egzersiz yaptırıyor. Yabani hayvanlar arasında yer alan kara akbaba Mayki, geçen süreçte veterinerlerine ve bakıcılarına alışmaya başladı. Mayki, tedavi sırasında bir evcil hayvan gibi davranarak görevlilere yardımcı oluyor. Kırık kanadı nedeniyle

güvenli şekilde uçamayan Mayki, yaklaşık 10 gün sonra tamamen iyileşip bulunduğu parkta doğaya bırakılacak.

Denizli Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Özcan Karet, soyu tükenmekte olan kara akbabanın ölmek üzereyken kliniğe getirildiğini belirterek, "Buradaki veteriner arkadaşlarımız yoğun bir çalışma sonucunda Mayki'yi hayata döndürdü. Geldiğinde 2-3 gün hiç bir şey yemedi. Şu an sağlıklı durumda. Kanadının da kısa sürede iyileşmesi için yoğun şekilde tedaviye devam ediyoruz" dedi.

Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği veterinerlerinden Sinan Kılıç da, akbabanın iki günün ardından yemesi ve içmesinin düzelmeye başladığını belirterek şunları söyledi: "İlk günden bugüne gün geçtikçe çok hızlı iyileşti ve kendini toparladı. Bu hayvanların nesli tükenmek üzere. Bu hayvanlar akbabalar içinde en büyük olanlarıdır. Yetişkinlerin gövde uzunluğu bir metre. Bu uzunluk kanatları açıldığında 3 metreyi buluyor. İnsanlardan 6 kat daha iyi görüyorlar ve nesneleri 3 boyutlu görüyorlar.

Ortalama 100 ile 120 yıl yaşayabiliyorlar."

Veteriner Emine Dangal da Mayki'ye çok alıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İyileştikten sonra ayrılmak zor gelecek. Bizim için farklı bir durum. Genelde kedi ve köpeklerle ilgileniyoruz. Bu durum çok farklı." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Akbaba Hayata Döndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement