Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumuna Geri Sayım - Son Dakika
Güncel

Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumuna Geri Sayım

Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumuna Geri Sayım

Yarışmayla Yap projesi kapsamında düzenlenecek olan Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumu, İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleşecek.

21.02.2013 14:23  Güncelleme: 14:22

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin daha iyi projeler ve daha nitelikli bir fiziksel çevre için yerel idarelerle kamu ve özel sektör kurumlarına yaptığı 'Yarışmayla Yap' çağrısı, Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayat buluyor. Proje kapsamında her yıl çeşitli üniversitelerle işbirliği halinde farklı temalarla düzenlenmesi planlanan ''Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumu'' 7 Mayıs 2013'te İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Türk mimarisinin geçmiş yarışma hikayelerinin ele alınacağı sempozyum, bir düşünce üretme platformu oluşturarak mimarlıkta yarışma ortamının canlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ana temasını 'yarışma hikayeleri'nin oluşturduğu sempozyumda; belli dönemlerde yarışmaların Türk mimarisindeki yeri ve etkileri, yarışma yolu ile elde edilen yapıların mimari kritikleri, mesleki kariyer ve gelişimde yarışmaların rolü ve katılımcılar veya işverenler açısından, yarışmaların anlamı gibi konular tartışılacak.

Sempozyuma katılmak isteyenler, hazırladıkları 300 kelimelik bildiri özetlerini 25 Şubat 2013 tarihine kadar; sempozyum@yarismaylayap.com adresine göndererek başvuru yapabilecek. Sempozyumda sunulmak üzere kabul edilen tüm bildiriler, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak sempozyum kitabında yer alacak.

"Yarışmalar mimarlık dinamiklerini izlemek için fırsat yaratıyor"

Sempozyumlarım düzenlenmesindeki ilk çıkış noktasının 'Yarışmayla Yap' projesi olduğunu dile getiren Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba "Mimarlık yarışmalarının, dönemin mimarlık dinamiklerini izlemek için özel bir alan oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu projeyi hayata geçirdik. Bir yandan da yarışma projelerinin Türkiye'de yeterince yaygın ve etkin bir şekilde kullanılmadığı da bir gerçek. Bu proje ile; ülkemizde mimarlık alanında açılan yarışmaların sayısının artırılması ve ödüllü projelerin hayata geçirilerek mimarideki kalitenin dünyayla yarışır hale gelmesini sağlamayı amaçlıyoruz." dedi. Ece Ceylan Baba ayrıca, 'Yarışmayla Yap' projesi kapsamında düzenlenen sempozyumların sayesinde de; bir düşünce üretme platformu oluşturarak yarışma ortamının canlanması ve gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumuna Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement