Yaşlı Vatandaşın Emekli Maaşının İptal Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Vatandaşın Emekli Maaşının İptal Edilmesi

Yaşlı Vatandaşın Emekli Maaşının İptal Edilmesi

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, yaşlı bir vatandaşın emekli maaşının prim ödemelerinde usulsüzlük tespit edilmesi dolayısıyla kesilmesine ilişkin, "Sayıları belki 30, belki 40'ı bulan esnaf"...

05.12.2012 16:05

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, yaşlı bir vatandaşın emekli maaşının prim ödemelerinde usulsüzlük tespit edilmesi dolayısıyla kesilmesine ilişkin, "Sayıları belki 30, belki 40'ı bulan esnaf arkadaşlarımızın, sicil, oda, maliye kayıtlarında birtakım aksaklıkların olmasından bu tür sonuçlar ortaya çıkmıştır" dedi.

Tunç, düzenlediği basın toplantısında, oda kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda, Tokat'ta yaşayan ve 1998 yılında emekli olan 85 yaşındaki Burhan Yiğit'in prim ödemelerinde usulsüzlük tespit edilmesi dolayısıyla emekli maaşının kesildiğinin ve 14 yıllık sürede kendisine ödenen aylığın geriye dönük tahsil edilmesiyle ilgili İş Mahkemesi'ne dava açılmasının basında yer aldığını hatırlattı.

Yiğit'in 3 Eylül 1990'da sicil kaydının yapıldığını belirten Tunç, "Aynı tarih itibariyle odamıza da kayıt olmuş. 14 Haziran 1999'da sicilden terk etmiş, aynı tarihte de bizden terk etmiş. Bu amcamızın bizdeki hizmeti 8 yıl 9 ay 11 gün" dedi.

Tunç, şunları kaydetti:

"1999'lı yılların sonu, 2000'li yılların başlarında böyle bir usulsüzlüğün tespiti ile evrak kayıt defterlerine el konmuş ve o zamanın genel sekreteri ve o zamanın yöneticileri ağır cezada yargılanmakta, hala da yargılanmaları devam ediyor. Bugün itibariyle odamıza resmi olarak mahkemenin sonuçlandığına dair bir belge yok. Çünkü taraf odamız değil, taraf şahıslar. Fakat şahıslar taraf olunca odamızdaki birtakım belgeleri, üye kayıtları ve sicil kayıtlarına savcılık el koymuştur. Sıkıntıya düşen sadece Burhan amcamız değil, bununla birlikte sayıları belki 30 belki 40'ı bulan Tokat'ta birtakım esnaf arkadaşlarımızın sicil kayıtlarında, oda kayıtlarında, maliye kayıtlarında birtakım aksaklıkların olmasından bu tür sonuçlar ortaya çıkmıştır."

Muhabir: Zehra Aydın/ Ekber Türkoğlu

Yayıncı: Cemal Coşkun - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşlı Vatandaşın Emekli Maaşının İptal Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement