Yedigöller'de Dağcılık Festivali - Son Dakika
Güncel

Yedigöller'de Dağcılık Festivali

Yedigöller\'de Dağcılık Festivali

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nde düzenlenen festivalde doğa tutkunları ile dağcılar,Esence (Keşiş) dağları üzerindeki Yedigöller'de buluştu.

21.08.2013 12:35  Güncelleme: 14:40

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nde düzenlenen festivalde doğa tutkunları ile dağcılar, deniz seviyesinden 3 bin 549 metre yükseklikte bulunan Esence (Keşiş) dağları üzerindeki Yedigöller'de buluştu. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, "Geçmişte daha çok elma, kızılcık, ceviz, üzüm festivalleri düzenlenirdi. Bugün artık doğa turizminden pay almak için festivaller yapılıyor" dedi.

Türkiye'nin en yüksek dağ festivali olma özelliğine taşıyan 18'inci Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılık Festivali'ne Türkiye'nin değişik yörelerinden dağcı ve doğa tutkunları ile yöre halkı katıldı. Çayırlı Kaymakamı Önder Coşğun, Belediye Başkanı AK Parti'li Fevzi Kılıç'ın katkı sağladığı festival üç gün sürdü. Deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki Yedigöller yöresine kurulan çadırlarda kalan doğa tutkunları, Esence dağlarının zirvelerini dolaştı. Halk da yöreye has el işleri ile ürettiği meyveleri pazarlama olanağı buldu. Geceleri sahneye çıkan yöresel sanatçılar, etkinliğe katılanları eğlendirdi.

TÜRKİYE'DEKİ DAĞCI SAYISI ARDAHAN, ARTVİN, GÜMÜŞHANE VE TUNCELİ'DEN FAZLA

Türkiye'de dağcılık sporunun öneminin yeni anlaşılmaya başlandığına işaret eden TDF Başkanı Alaattin Karaca, dağcıların gittikleri yöreye sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağladığını bildirdi. Alaattin Karaca, şöyle konuştu:

"Geçmişte illerimiz, yörelerinde yetişen ürünleri tanıtmak için şenlik düzenlerdi. Elma, kızılcık, ceviz, üzüm gibi festivaller olurdu. Bugün artık bölgeler doğa turizminden pay almak için festivaller yapıyor. Özellikle Doğa ve dağcılık festivallerinin yapılması Türk turizmi açısından önemli bir gelişmedir. Kayseri Erciyes, Sinop, Ağrı, Bitlis, Erzincan'da düzenlenen dağcılık şenlik ve festivalleri iyi birer örnek. Dağcılık eğitim ve tırmanışlarına katılan lisanslı sporcu sayısı 8 bin 634'ü kadın olmak üzere toplam 33 bin 149. 15 yıl önce sadece 919 lisanslı dağcı olduğunu dikkate alırsak bugün sayısal açıdan ulaştığımız seviye Ardahan, Artvin, Gümüşhane, Tunceli illerinin merkez nüfuslarından fazla. Günümüzde her gün 100'lerce dağcı veya doğa sever değişik coğrafyalarda dağlara tırmanıyor. Yıllar önce bu kadar dağcıyı bir arada görmek, hayal idi." - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yedigöller'de Dağcılık Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement