Yeni Yüzünü Görünce Panikledi - Son Dakika
Güncel

Yeni Yüzünü Görünce Panikledi

Yeni Yüzünü Görünce Panikledi

Türkiye'de 3. yüz naklinin yapıldığı Hatice Nergis, yeni yüzüyle ilk kez görüldü.

29.03.2012 14:32  Güncelleme: 16:55

Türkiye'de gerçekleştirilen üçüncü yüz nakli operasyonu da başarıyla tamamlandı. Yüz nakli yapılan Hatice Nergis'e yeni yüzü gösterildi.

Türkiye'deki 3. yüz naklini gerçekleştiren ekibin başında bulunan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Özmen konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ameliyattan bu yana 11 gün geçtiğini ve kritik sürecin atlatıldığını belirten Özmen, şöyle konuştu:

"Onun için kendisine yüzünü göstermek istedik. Kendisi de bu duruma hazırdı. Psikiyatristimiz de hazır olduğunu düşündü. İlk gösterdiğimizde tabii bir şaşkınlık oldu. Duraksadı, konuşamadı. Ne hissediyorsun? dediğimizde 'Çok güzel olmuş' dedi. Tabii karışık birtakım duygular içindeydi"

Hatice Nergis'in babası Hasan Hüseyin Nergis, kızının yüzünü beğendiklerini söyledi. Nergis, kızının ekrana çıkıp çıkmayacağının, ameliyatı gerçekleştiren doktorların kararına bağlı olduğunu ifade etti. Nergis, "Hatice yüzünü gördüğünde, biraz panikledi ama iyi şu anda" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte bulunan Prof. Dr. Sühan Ayhan ise bunun Hatice için yeni bir hayata başlangıç olduğuna dikkati çekerek Türk plastik cerrahisi için çok kritik bir dönem olduğunu anlattı. Ayhan, "Biz çok mutluyuz, her şey yolunda hastamız iyi. Bundan sonra hastalarımız için daha iyi neler yapabiliriz diye ona bakacağız" şeklinde konuştu.

Psikiyatr Doç. Dr. Selçuk Aslan da sürece başından bugüne kadar eşlik ettiğini bildirerek daha önceki günlerde de Hatice'yi ziyaret ettiklerini söyledi. Aslan, "Hatice birkaç dakika kadar yüzünü inceledi. Daha sonra duygularını sorduğumuzda beğendiğini ve her geçen hafta çok daha iyi olacağına inandığını söyledi" dedi.

Aslen sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an hasta gayet iyi, oldukça sakin, çok büyük tepkiler göstermedi. Gayet sakinlikle karşıladı, çok mutlu olduğunu söyledi. Hastanın ilk sözleri, 'mutluyum, bu anı yaşamaktan çok mutluyum' oldu. Çok teşekkür etti ve şöyle bir cümle sarf etti daha sonra: 'Ben, bu ameliyat ekibine inandım ve sonuçların iyi olacağına inandım ve bu nedenle aynaya bakma cesareti gösterdim ve sonuçtan mutluyum"

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Yüzünü Görünce Panikledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement