Yeniden Pazara Gidip Çamaşır Asabilmeyi Hayal Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yeniden Pazara Gidip Çamaşır Asabilmeyi Hayal Ediyor

Yeniden Pazara Gidip Çamaşır Asabilmeyi Hayal Ediyor

Samsun'un Bafra ilçesinde merdivenden düşerek belden aşağısı felç olan ve doktorların "yürüyemez" dediği 52 yaşındaki Fatma Bayram, uygulanan fizik tedavinin ardından koltuk değneklerinin yardımı ile yürümeye başladı Bayram: "Tek isteğim eskisi gibi yeniden pazara gidebilmek, çamaşır asabilmek, kendi.

24.01.2014 11:20

MUSTAFA ÇAVUŞ - Bafra ilçesinde evinin merdivenlerinden düşerek belden aşağısı felç olan 52 yaşındaki Fatma Bayram, doktorların "yürüyemez" demesine rağmen, uygulanan fizik tedavinin ardından koltuk değneklerinin yardımıyla yürümeye başladı.

Bir buçuk yılın ardından yeniden yürüyebilmenin heyecanını yaşayan 3 çocuk annesi Bayram'ın şimdi tek dileği ise yeniden kimseden yardım almadan pazara gidebilmek, ev işlerini yapabilmek.

Samsun'da özel bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavisi süren Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir buçuk yıl önce tansiyon düşmesi sonucu dengesini kaybederek evinin merdivenlerinden düştüğünü, yaşadığı kaza sonrası belden aşağısının tutmadığını söyledi.

Kaldırıldığı hastanede, belinde ve omurgasında oluşan kırıklar nedeniyle doktorların artık yürüyemeyeceğini söylediğini belirten Bayram, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Doktorlar bir daha ayağa kalkamayacağımı, hareket edemeyeceğimi, yürüyemeyeceğimi söyledi. Ailem bile inanmıyordu bir daha yürüyebileceğime. Doktorların söylediklerini bana söylemiyorlardı moralim bozulmasın diye, ben de ümit etmiyordum yürümeyi. Zor günler geçirdim. Sonra burada fizik tedaviye başladım. Bir yıldır fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi görüyorum. Bacaklarımı hissetmiyordum. Sağ olsun doktorlarım benimle ilgilendi. Şimdi yürüyebiliyorum."

Koltuk değnekleri ile de olsa yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Bayram, "Ev işlerinin bazılarını yapabiliyorum, çamaşır yıkıyorum ancak asamıyorum. Tek isteğim eskisi gibi yeniden pazara gidebilmek, çamaşır asabilmek, kendi başıma ev işlerimi yapabilmek. İnşallah çamaşır da asacağım, pazara da gideceğim" diye konuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ebru Demir Gül ise Fatma Bayram'ı muayene ettiklerinde bacaklarında his olmadığını söyledi.

Yoğun bir fizik tedavinin ardından bir ayın sonunda hastanın tutunarak yürüteç ile yürümeye başladığı belirten Gül, "Hastamız inşallah eski sağlığına kavuşur. Özlem duyduğu işleri yapabilir hale gelir. Kendisi pazara gitmeyi çok istediğini söylüyor. İnşallah bu isteğine kavuşur" dedi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeniden Pazara Gidip Çamaşır Asabilmeyi Hayal Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement