Yenipazar'da Yerel Tohumlara Sahip Çıkıldı - Son Dakika
Güncel

Yenipazar'da Yerel Tohumlara Sahip Çıkıldı

Yenipazar\'da Yerel Tohumlara Sahip Çıkıldı

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran ERDEN'in ev sahipliğinde Aydın Valisi Kerem AL, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul DİNDAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Yenipazar Kaymakamı Ünal KILIÇARSLAN katıldı.

08.12.2011 20:46  Güncelleme: 20:47

Tohum Şenliğinde, Bereket Yağmuru

Yağmurlu bir güne denk gelen organizasyon, Yenipazar Toplantı Salonunda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı. Ev sahibi, Belediye Başkanı Yüsran ERDEN, açılış konuşmasında, tohum takasının yapıldığı bir günde yağan yağmurun ne kadar anlamlı olduğunu ve toprağımıza bereket kattığını belirtti. Amaçlarının sağlığı ön planda tutan insanların yaşadığı, zanaat ve el sanatlarının geleceğe taşındığı, yerel üreticilerin desteklendiği ve üretim yapabilecekleri pazarların oluşturulduğu bir Yenipazar'a ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Katılımcılar Memnun, İlçe Halkı Sevinçliydi

İlçe pazarının aynı güne denk gelmesi, ilçe dışından da çok sayıda bireyin katılımı ile başlayan organizasyon amacına uygun, yerel tohumların el değiştirmesi, üreticilerin birbirlerine ürünlerin üretim koşulları hakkında bilgi aktarması ve akademisyen ve yetiştiriciliğin önde gelen isimlerinin yaptığı seminerlerle amacına uygun olarak tamamlandı.

Kurulan dev ekranda ilçe tanıtım filmi ve tarım belgeselleri gösterilirken, davul ve zurna dinletisi eşliğinde katılımcılar keyifli zaman geçirdiler. Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'de açılış töreni sırasında gösterilerini sundu. Yenipazar'ın meşhur pidesi ve ayranı öğle yemeği olarak ikram edildi.

Gazeteci Nedim ATİLLA, Slowfood liderleri Ayfer YAVİ, Defne KORYÜREK, Dr. Ahmet UHRİ, Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel ALEV, Karaot Tohum Derneği Başkanı Feray KARAPINAR, Prof.Dr.Hülya İLBİ'nin katılımları ile gerçekleştirilen seminerlerde, organik tarım, üretim verimliliği ve çeşitliliği, tohum takasının önemi hakkında bilgiler sunularak, organizasyon tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenipazar'da Yerel Tohumlara Sahip Çıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement