Yerel Basında 15 Temmuz Manşetleri Sergisi - Son Dakika
Güncel

Yerel Basında 15 Temmuz Manşetleri Sergisi

Yerel Basında 15 Temmuz Manşetleri Sergisi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından Türkiye’de ilk kez hazırlanan, ‘15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basınının Tepkisi’ konulu o günlerde yerel gazetelerin manşetlerinin yer aldığı sergi, İskenderun Belediyesi Sanat...

25.10.2017 10:12

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından Türkiye'de ilk kez hazırlanan, '15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basınının Tepkisi' konulu o günlerde yerel gazetelerin manşetlerinin yer aldığı sergi, İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Anadolu basınının gazete manşetlerine taşıdığı haberlerin yer aldığı gazetelerin sergisinin açılışında konuşan İGC Başkanı Veysel Cıncık, Türkiye'de benzeri olmayan bir sergi açtıklarını belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın dik duruşu kadar Anadolu basınının dik duruşu da çok önemliydi. Hain darbeciler hiçbir yerden destek alamadılar" dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise Anadolu basınının gazete manşetlerinin yer aldığı serginin vatandaşlar tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi. "15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız" diyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her köşesinden getirilen gazeteler, 15 Temmuz hain darbe girişimine basınımızın nasıl tepki gösterdiğini açıkça gösteriyor. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti destansı bir şekilde hain darbe girişimini püskürttü. Hafızalardan silinmeyecek o anlarda fotoğraf karelerine ve gazetelere yansıdı. 15 Temmuz ruhunu, darbeye karşı çıkan milli iradeye sahip çıkan milletimizin bu ruhunu, hep canlı tutmamız gerekiyor. Serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

15 Temmuz 2016 tarihinde asker giysili bir takım hainlerin düzenlemeye kalkıştıkları hain darbe girişimine, yurt genelinde halkın canını dişine koyarak karşı çıktığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, "O gece hainlere karşı şehitler verdik. Darbeye kalkışanlar birer birer yakalandılar. Az önce, CHP, MHP ve AK Parti ilçe başkanlarını kol kola gelirken gördüm ve mutlu oldum. Tıpkı Yenikapı ruhu gibi hissettim. Vatanın, milletin, Cumhuriyetin sıkıntıya girdiği anlarda nasıl güç birliği yapıldığını gösterdiler. Sergide emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri 3 gün açık kalacak olan serginin açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdiler.

Protokol üyeleri daha sonra Başkan Seyfi Dingil'i makamında ziyaret ettiler. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yerel Basında 15 Temmuz Manşetleri Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement