Yeşilay Kocaeli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Yeşilay Kocaeli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı

Yeşilay Kocaeli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı

Gebze Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı, madde bağımlılığını anlatan Sevgiyi Ararken adlı oyun sergilenmeye başlandı.

26.04.2013 13:48  Güncelleme: 13:50

Yeşilay Kocaeli Şubesinin isteği üzerine Gebze Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı, madde bağımlılığını anlatan Sevgiyi Ararken adlı oyun sergilenmeye başlandı.

Yönetmenliğini Bilal Başkonuş yaptığı Oyun Gebze Meslek Lisesi Tiyatro salonunda 10 gösterim ile 1500 öğrenciye ulaştı Arif KOÇİNALI'nın eserlerinden biri olan ''SEVGİYİ ARARKEN'' tiyatro oyununda işlenen konu izleyenlere "sözün bitiği yer" dedirtti. Salonu dolduran öğrencilerin izlerken, gözleri doldu.Çok etkileyici ders alınması gereken bir hikaye den bir çok ders çıkarıldı.

Tiyatro oyununda,Her şey ailede başlıyor ama insan kendi kararlarını doğruyu yanlışı kendi belirleyebilir içindeki sese kulak vermek gerektiği anlatılıyor. Ve suçları aileye ve çevreye atmak gerekmediğini, Ailenin çok önemli olduğu sevgisiz, sürekli kavga edilen bir ortamda büyüyen çocukların, yanlış yapmaya daha eğilimli olduğu anlatılan oyunda .Yanlış arkadaş seçiminin, de insanı yanlışa götürüleceği anlatıldı.

Oyunculada Kostümde Esra KEPENEK, dekorda Barış ŞİMDİ, müzikte Emre BAYRAM, kareografi Süleyman DURSUN, efekt tasarımda Bilal BAŞKONUŞ, ışık kumanda Gamze Nur KAŞLI, efekt Kumanda Abdullah ESER, Reji Asistanında Fatih İNCE Yönetmen Yardımcısında Numan YILMAZ, broşür ve afiş tasarımda Bilal BAŞKONUŞ, Anne rolünde Gamze Nur KAŞLI, baba rolünde Numan YILMAZ, Yusuf rolünde Uğur ÇİÇEK, Murat rolünde Fatih İNCE Sevgi rolünde Funda GÜNAY, Josef rolünde Mustafa AVCI,

Gardiyan rolünde Muhammet YALVAÇ, Vicdanın Sesi rolünde Abdullah ESER sahne aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilay Kocaeli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement