Ygs İkincisi Başkent'ten Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ygs İkincisi Başkent'ten Çıktı

Ygs İkincisi Başkent\'ten Çıktı

YGS Türkiye ikincisi Ankara Fen Lisesi öğrencisi Fırat Özçelik oldu.

20.04.2012 15:55

YGS Türkiye ikincisi Ankara Fen Lisesi öğrencisi Fırat Özçelik oldu.

Sınava Ankara Özel Nesibe Aydın Dershanesi'nde hazırlanan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Fırat Özçelik, 1 milyon 837 bin 737 adayın katıldığı sınavda YGS 1, YGS 2, YGS 6 puan türlerinde Türkiye ikinciliği, YGS 3 ve YGS 5 puan türlerinde Türkiye üçüncülüğünü aldı. Özçelik, sosyal bilimlerde yaptığı tek hatayla birinciliği kaçırdığı için çok da üzülmediğini belirterek, çalışırken çok fedakarlık yaptıklarını bildirdi. Özçelik, "Ben hiçbir zaman derece hedefi koymadım. Sadece elimden geleni yapmak için

çalıştım, sonuç iyi oldu kesinlikle" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni düşündüğünü belirten Özçelik, branş olarak genetik düşündüğünü söyledi. Ders çalışma dışında müzikle uğraştığını kaydeden Özçelik, onun dışında çok aktif olarak sosyal hayatının olmadığını ifade etti. Özçelik, "Öncelikle bu sınav dünyanın sonu değil, ben bunu düşünerek girdim. Sonuç kötü olsa da her şey sizin için bitmiş olmuyor. Kazanamama şansınız her zaman var, çok fazla stres yapmadan kendinizi hırpalamadan çalışmak çok önemli" şeklinde konuştu.

"TÜRKÇE'DE ZORLANDIM"

YGS sınavında Türkçe'de zorlandığını belirten Özçelik, o anda panik yapmadan elinden geleni yaptığını anlattı. Girdiği sınavlardan en zor sınavın bu olduğuna dikkati çeken Özçelik, o an ki psikolojinin çok farklı olduğunu ve dikkat hatası yapmadığını söyledi. Özçelik, "Sınavdan çıktığımda derece yapacağımı hiç düşünmemiştim sonuçlarıma bakana kadar. Çünkü emin olmadığım, zar zor yetiştirmiştim. Boşum yoktu belki iyi bir şey yapabilirim diyordum ama böyle bir şey düşünmüyordum" dedi.

Özçelik, dershanenin sınavı kazanmasında katkısı olduğunu ifade etti.

"MÜZİK DİNLEYEREK DERS ÇALIŞTI"

Anne Ela ve baba Faruk Özçelik, çocuklarının yanında yer alarak Fırat'ın ikinciliğini kutladılar. Anne Özçelik, "Fırat'ın eğitimde iyi olması yani derecede değil, iyi bir eğitim görmüş kişi olmasına önem verdim" dedi.

Meslek hayatını biraz geri plana alıp babasıyla birlikte Fırat'a destek olduklarına işaret eden anne Özçelik, Fırat'ın arkasında olduklarını anlattı. Fırat'ın müziğe çok düşkün olduğunu anlatan anne Özçelik, Fırat'ın ders çalışırken müzik dinleyerek ders çalıştığını belirtti.

Özel Nesibe Aydın Dershanesi Kurucularından Nesibe Aydın ise, bir soru üzerine okullardaki, devlet ve özel okullarındaki kalitenin yükselmesi durumunda ancak dershanelerin kaldırılabileceğini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ygs İkincisi Başkent'ten Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement