Yılın Girişimcisi Şükrü Bozluolçay Oldu - Son Dakika
Güncel

Yılın Girişimcisi Şükrü Bozluolçay Oldu

Yılın Girişimcisi Şükrü Bozluolçay Oldu

2013'ün girişimcisi ödülünü Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay kazandı.

22.02.2013 07:40  Güncelleme: 08:03

Haber: Süleyman KAYA-Kamera: Ünsal ÇAKİN İstanbulDHA

Uluslararası Danışmanlık Şirketi Ernst&Young'ın düzenlendiği ve Hürriyet Gazetesi ve CNNTürk'ün de ana sponsor olduğu 2013'ün girişimcisi ödülünü Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay kazandı. Bolcuolcay'ın ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner verdi. Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen ve 8'incisi düzenlenen yılın girişimsi ödül törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Baştanı Ferit Şahenk, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile çok sayıda davetli katıldı.

"GİRİŞİMCİLİK RUHUNU DESTEKLİYORUZ. TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ İÇİN BU PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner,"Türçemizde yerleşik bir deyiş vardır. Hiç bir başarı cezası kalmaz dedir. Biz bunun tersini ispat etmek için buradayız. Yılın başarılı girişimcisine ödül vereceğiz. Finale yükselen 5 başarılı girişimciden kurallara gereği jürimiz seçtiği birine ödül vereceğiz. Girişimcilik ruhunu destekliyoruz. Türkiye'nin büyümesi için bu projeyi destekliyoruz. Ekmeğini taştan çıkarmasını bilen bir Türk halkı var. Bireylerin önlerini açalım. Hürriyet Gazetesi olarak yenilikçi ve özgür düşünce bizim genlerimizde var" dedi. HÜKÜMET OLARAK EKONOMİDEKİ RİSKLERİ BERTARAF ETTİK. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 'Hükümet olarak ekonomideki riskleri bertaraf ettik. Girişimciler gereğinden fazla risk taşıyorlardı; biz bu riskleri önemli oranda azalttık. Girişimciler gereği kadar risk alsınlar, biz onların üstüne yeni yükler yüklemeyelim. İşte biz bu risklerin önemli bir bölümünü bertaraf ettik. ve diplomasi yoluyla çok önemli yeni kanallar açtık. Ancak bizim bu adımlarımız, yolları açmak anlamına gelen adımlardır. Esas olan; o yolların kullanılmasıdır. O yollardan hareket ederek hedeflere ulaşmaktır. Firmanın hedeflerine ulaşmaktır, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmaktır" şeklinde konuştu. Türkiye'nin ileriye dönük hedefleri olduğunu söyleyen Bakanı Nihat Ergün, 'Artık herkes şunu ezberledi ve benimsedi ki; Türkiye'nin, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılıyla ilgili ekonomik hedefleri var. 2 trilyon dolarlık bir üretim gücüne sahip olmak istiyor ve 500 milyar dolarlık ihracat yapmak istiyor, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmak istiyor. Üretim içerisinde, ihracat içerisinde ileri teknolojilerin payını, bugün yüzde 5'ler olan payını yüzde 20'lerin üzerine çıkartmak istiyor. Bunun için de AR-GE harcamalarının milli gelir içerisindeki yüzde 1'ler seviyesindeki payını da yüzde 3'ler seviyesine taşımak istiyor. Bu hedefler herkes tarafından kabul gören, ezberlenen ve bilinen hedefler oldu. Bunun anlamı şu; Türkiye'de mevcut işletmelerimizin organizasyon ve üretiminin niteliği artacaktır. Aynı zamanda birçok başarılı işletmeler doğacaktır" dedi.

YILIN GİRİŞİMCİSİ ÖDÜLÜNÜ ŞÜKRÜ BOZLUOLÇAY ALDI Gecede başarılı girişimcilere ödüller verildi. Bu yılın girişimcileri arasından birinci olan Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay'a verildi. Bozluolcay, ödülünü Bakan Nihat Ergün ile Doğan Gazetecilik Holdin Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı. Birinci olan Bozluolçay'ın Monte Corlo'da dünya yılın girişimcisi yarışmasında Türkiye'ye temsil edeceği belirtildi. Jüri üyesi olan Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, başarılı girişimcilere plaket verdi. Ödül alan girişimciler toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılın Girişimcisi Şükrü Bozluolçay Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement