Yöresel Kıyafetler, Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Hayat Bulacak - Son Dakika
Güncel

Yöresel Kıyafetler, Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Hayat Bulacak

Yöresel Kıyafetler, Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Hayat Bulacak

Zonguldak'ta, özellikle köylerde giyilen, eski dönemlerden kalma yöresel kıyafetler, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda işlenip modernize edilerek yaygınlaştırılacak.

10.06.2015 15:01

Zonguldak'ta, özellikle köylerde giyilen, eski dönemlerden kalma yöresel kıyafetler, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda işlenip modernize edilerek yaygınlaştırılacak.

Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun 2014-2015 eğitim öğretim yıl sonu sergisi Öğretmenevi'nde açıldı. Yıl boyunca açılan el sanatları kursuna katılanların yaptığı giyim ve ev eşyaları ile resim gibi çalışmalar sergide beğeni topladı. Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Halk Eğitim Merkezi'nin her yıl sonunda bu çalışmalarını sergide gördüklerini, ancak daha sonra bir daha piyasada görme şansları olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu el ürünleri büyük ihtimal sandıklara çeyiz olarak konuluyor ve kalıyor. Bundan sonra daha seri bir üretim hale dönüştürüp de bunları satışa hazır hale getirebilirsek çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Unutulmaya yüz tutan el sanatları özellikle şu an çok önemli. El sanatlarımızı daha da canlandırmamız gerekir. Önümüzdeki yıl arkadaşlarımız tespitini de yapacaklar. Zonguldak ve çevresinde ninelerimizin, dedelerimizin kullandığı kumaşlar, o motifleri tespit edip önümüzdeki yıllar bunlar üzerinde çalışmayı düşünüyoruz."

Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Özcan Aktaş ise eskilerden kalma, ninelerden kalma yöre kıyafetlerini gelecek yıl yapılacak kurslarda değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Aktaş, "El sanatlarını tekrar canlandırmak amacıyla bu yaz tatilinde köylerde bir araştırma yapacağız. Örneğin ninelerimizin giydikleri kıyafetleri bulabilirsek bu örnekleri öğretmen arkadaşlarımızla değerlendirip önümüzdeki eğitim öğretim yılında kursiyerlerimize onların üzerinde çalışma yaptıracağız" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yöresel Kıyafetler, Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement