Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı

Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Community Of Mediterranean Universities (CMU) ortaklığında “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı” düzenlendi.

01.03.2014 10:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Community Of Mediterranean Universities (CMU) ortaklığında "Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı" düzenlendi.

OMTEL Hotel'de düzenlenen çalıştaya Fransa, İtalya, Mısır, Arnavutluk, Lübnan, Montenegro, İsrail ile Türkiye'den Kocaeli, İstanbul, İzmir, Ordu, Amasya ve Sinop illerindeki üniversite rektörleri, dekanlar, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Çalıştayda CMU Genel Sekreteri Prof.Francesco Losurdo'nun açılış konuşmasından sonra konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda kurumlar ulaslararasılaşmaya daha fazla önem vermektedirler. Üniversite bağlamında Erasmus, Erasmus Mundus ve Mevlana Programları Türk yükseköğretim kurumlarıyla diğer ülkelerin yükseköğretim kurumları arasındaki işbirliğini artırmayı ve teşvik etmeyi hedeflemektedir. Öğrenci ve öğretim elemanı hareketlilikleri, ortak uluslararası araştırmalar ve eğitim yükseköğretimde uluslararası çalışmalarda sorgulanmaktadır. Günümüz dünyasında mezun öğrencilerimizden çok sayıda yabancı dili bilmeleri ve küresel ölçekte etkileşim kurabilmek için uluslararası ve kültürlerarası becerilere sahip olmaları beklenmektedir" dedi.

Yükseköğretimde uluslararasılaşmanın esas amaçlarından birisinin de üniversitelerde öğrencilere en uygun eğitiminin verilmek olduğunun altını çizen Rektör Akan, "Dolayısıyla öğrenciler ve öğretim elemanları küresel onular, farklı ülkeler, kültürler ve dillerdeki eğitim sistemlerinin nasıl işlediğinin farkına varacaklardır. Uluslararası üniversiteler arasındaki işbirliği ve ortaklıklar kanalıyla öğrenciler ve öğretim elemanları uluslararasılaşmanın nimetlerinden yararlanacaktır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar kendi ülkelerindeki uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Oturumun ikinci bölümünde de OMÜ ve CMU arasında CMU tarafından desteklenen "Kültür ve Turizmde Avrupa - Akdeniz Yüksek Lisans, Akdeniz Bölgesi'ne Yönelik Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar ve Uluslararası Düzenleme" adlı ortak 3 alanda yüksek lisans yapılması konusu görüşüldü. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement