Yüzen Toprak : Göçmen Bir Dünya - Son Dakika
Güncel

Yüzen Toprak : Göçmen Bir Dünya

Yüzen Toprak : Göçmen Bir Dünya

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Konferans Konuşmacılar : Michel Maffesolı ve Serhan Ada

06.09.2011 20:43

13 ekim perşembe, 13:30

İstanbul Bilgi Üniversitesi santral kampüsü - E3 101

Göçebelik üzerine yapıtının Ender Keskin'in çevirisiyle Bağlam Yayınları tarafından Türkçe yayınlanması vesilesiyle Fransız sosyolog Michel Maffesoli, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi davetlisi olarak Sehan Ada ile birlikte bir söyleşiye katılacak.

Simultane çeviri.

Modern zamanlar, bir yandan "zorunlu ikamet" olarak adlandırılması uygun düşecek bir duruma dayanırken ; elle tutulamayan kimlik, ideolojik güvence, mesleki güvenlik, aseptize edilmiş bir varoluşun ayırdedici unusurları üzerine kuruluyken, bugün postmodernite ile trajik bir dünya anlayışının yeniden doğumuna tanıklık ediliyor. Çoğul kimlikleşmeler, ideolojik « babilleşme », bir hayat içerisinde birçok hayat ; işte göçmenlik bunların tamamlanmış bir metaforudur.

Paris- Descartes Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Michel Maffesoli cemiyet sosyal bağları, hayal gücünün baskın çıkması ve çağdaş toplumlarda gündelik hayat konuları hakkında çalışmalar yapıyor. Société dergisinin direktörü olan Maffesoli aynı zamanda Centre de recherche sur l'imaginaire genel sekreteri ve çok sayıda uluslararası derginin bilim kurulu üyesi.

Doç. Dr. Serhan Ada, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültürel Çeşitlilik Komitesi Başkan Yardımcısı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüzen Toprak : Göçmen Bir Dünya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement