Zonguldak İl Tarım Müdürü: "Ceza Yazdığım Zaman, Anladığınız Yerlerden Baskı Var" - Son Dakika
Güncel

Zonguldak İl Tarım Müdürü: "Ceza Yazdığım Zaman, Anladığınız Yerlerden Baskı Var"

Zonguldak İl Tarım Müdürü: "Ceza Yazdığım Zaman, Anladığınız Yerlerden Baskı Var"

Zonguldak'ta Düzenlenen "ab Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu" Toplantısında Konuşan AB Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir'in, "bu Sürecin Avantajlarını da Dez Avantajlarını da Bilmek Lazım. Farkında Olmanız Lazım. İllerimizde Bu Farkındalığın Çok Fazla Olmadığını Görüyoruz. Diyelim Ki Bir Başka Toplantıda Tarım İl Müdürümüz, Tarım Faslı Ne Getiriyor, Ne Götürüyor, Nedir, Bunu Hazırlanacak ve Sizlere Anlatacak" Demesi, İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı'yı Kızdırdı. Şanlı, "tarım İl Müdürü Ne Anlatacak? Benim Mezbahanem Yok. Uygun Şartlarda Üretim Yapılmayan Yerler Var. Ben Bunların Üzerine Gittiğim Zaman Arkamda Kimse Yok, Ceza Yazdığım Zaman Sağdan Soldan, Anladığınız Yerlerden Baskı Var" Diye Çıkıştı.

25.06.2010 20:11

ZONGULDAK'ta düzenlenen "AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu" toplantısında konuşan AB Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir'in, "Bu sürecin avantajlarını da dez avantajlarını da bilmek lazım. Farkında olmanız lazım. İllerimizde bu farkındalığın çok fazla olmadığını görüyoruz. Diyelim ki bir başka toplantıda Tarım İl Müdürümüz, tarım faslı ne getiriyor, ne götürüyor, nedir, bunu hazırlanacak ve sizlere anlatacak" demesi, İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı'yı kızdırdı. Şanlı, "Tarım İl Müdürü ne anlatacak? Benim mezbahanem yok. Uygun şartlarda üretim yapılmayan yerler var. Ben bunların üzerine gittiğim zaman arkamda kimse yok, ceza yazdığım zaman sağdan soldan, anladığınız yerlerden baskı var" diye çıkıştı.

AB ile ilgili yasal ve idare reformlarının hayata geçirilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından verimli kullanılması konularında kurumların daha etkin hale gelmesi ve taşrada buna önderlik etmelerinin sağlanması amacıyla oluşturulan AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun ilk toplantısı, İl Özel İdaresi'nde Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan AB Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, AB sürecinin Türkiye için önemine dikkat çekerek, "AB bizi alsa da almasa da, Türkiye'nin bu platformu yakalaması bizim menfaatimizedir" dedi.

Kurulun amacının AB propagandası yapmak değil, farkındalığı artırmak olduğunu belirten Cangir, "Bu sürecin avantajlarını da dezavantajlarını da bilmek lazım. Eleştiriyorsanız eleştirin. Ama bir şeyi eleştirebilmek için de bilmek lazım. Yani farkında olmanız lazım. Bu husus önemli. Maalesef illerimizde bu farkındalığın çok fazla olmadığını görüyoruz. Proje kapasitesinin geliştirilmesi çok önemli. Diyelim ki bir başka toplantıda Tarım İl Müdürümüz çıkar buraya, tarım faslı ne getiriyor, ne götürüyor, nedir, kendisi bilmiyor olsa da, neticede Tarım Bakanlığı'nın ildeki en üst düzey memuru, bunu hazırlanacak ve sizlere anlatacak" dedi.

Bunun üzerine söz alan İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, AB uyum süreci ile ilgili daha önce proje yaptıklarını, bu işle uğraşan 4 arkadaşının gece gündüz çalıştığını ancak karşılığını alamadıklarını söyledi. Şanlı, "Herhalde devlet memuru oldum diye sizin AB dediğiniz şunu yapmak istiyor; 'Devlet memurluğu yapan bu kişilerin üzerinden bu işi yapalım.' Böyle bir şey olmaz. Ben yapamam. Ben koca proje müdürlüğünü 4 kişiyle yürütüyorum. Bir taraftan da AB projesi yapmak zorundayım. Hala 3 bin lira tercüman parasını ödeyemedim. Lütfen burada birbirimizi kandırmayalım. Açık konuşalım. Siz bizim derdimizi bilin, sıkıntımızı bilin, bize çare olun, biz de yapalım. Zaten Türkiye'nin sıkıntısı bu. Yapmacık hareketler, yapıyormuş gibi gözükmeler, ama aslında yapmamak. Ben şimdi Tarım İl Müdürlüğü olarak niye sivil toplum örgütüne gideyim de projeye destek vermesi için yalvarayım. Az önce genel sekreterim, 'Veteriner Kanunu çıktı, Tarım Müdürü anlatacak' dedi. Tarım Müdürü ne anlatacak. Benim mezbahanem yok. Mezbahane olmayan yerler var. Uygun şartlarda üretim yapılmayan yerler var. Ben bunların üzerine gittiğim zaman arkamda kimse yok. Ceza yazdığım zaman bir sürü, sağdan soldan, anladığınız yerlerden baskı var" diye konuştu.

Şanlı'ya cevap vermek için yeniden söz alan Cangir ise, "AB eğer sizin de inandığınız bu konudaki standartları vaaz etmişse, ön görmüşse, siz de doğru olduğuna inanıyorsanız, çıkıp, 'tarım alanında çağdaş standartlar bunu gerektiriyor, AB bunu gerektiriyor' dersiniz. Yoksa AB bizim için ne yapabilir. Biz kendi sorunumuzu kendimiz biliyoruz, çözeceksek kendimiz çözeceğiz. AB sadece bu işlerde bize ivme kazandırabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak İl Tarım Müdürü: 'Ceza Yazdığım Zaman, Anladığınız Yerlerden Baskı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement