14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde'de Genç Memur Sen tarafından etkinlikler düzenlendi.

14.08.2014 16:36

Genç Memur-Sen tarafından Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde'de "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Kayseri'de Hunat Camii önünde toplanan grup, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Abdullah Yüksel, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nün vicdanlara seslenme günü olduğunu vurguladı.

Müslümanlara yönelik katliamlara dikkati çeken Yüksel, şöyle devam etti:

"14 Ağustos Mısır'ın darbecisi Sisi'nin, Suriye'nin canisi Esed'in, Filistin ve Gazze'de kan pazarı kuran Netenyahu yönetimindeki siyonist katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da Müslüman kıyımı yapan zalim Çin'in, Mali'de, Arakan'ra, Orta Afrika'da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep'te Şengal'de, Telafer'de, dünyanın farklı yerlerinde, farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulm ederek insanlığı katleden zalimlerin kabus günüdür. Daha önce  olduğu gibi bugün de meydanlardayız. İnsanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız. Zulme direneceğiz, zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz."

Kırıkkale

Genç Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanlığınca Hüseyin Kahya Parkında gerçekleştirilen eyleme İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği ve Memur-Sen üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Genç Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanı Murat Memiş, "14 Ağustos insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların, zalimi def etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür" dedi.

Memiş, burada yaptığı açıklamada, demokrasinin en önemli göstergesinin halkın tercihiyle oluşturulan iktidarlar olduğuna işaret ederek, Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Konuşmanın ardından grup Müslümanlar için dua ettikten sonra dağıldı.

Kırşehir

Kırşehir'de Genç Memur-Sen Kırşehir İl Başkanı Ahmet Demirsoy, Anıt Park'ta yaptığı basın açıklamasında, Rabia'nın artık Mısır'da bir meydanın değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adı olduğunu söyledi.

Eyleme Ahi Birliği (AHİBİR) Platformu Başkanı Şükrü Koç ile sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Grup, AHİBİR Platformu Başkanı Koç'un dua okumasının ardından dağıldı.

Niğde

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen 14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle Genç Memur-Sen üyesi grup Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Katılımcılar, Mısır'da ve dünyanın farklı coğrafyalarında özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Müslümanlar için dua etti.

Grup adına açıklama yapan Fatma Zehra Türkan, 14 Ağustos'un insanlığın, demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adı olduğunu söyledi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement