29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye'nin Belgrad, Priştine ve Podgorica büyükelçilikleri tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

01.11.2016 01:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Belgrad, Priştine ve Podgorica büyükelçilikleri tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki bir otelde, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, Savunma Bakanı Zoran Djordjevic, diplomatlar, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Belgrad'daki görev süresi yakın zamanda sona erecek olan Bozay, burada yaptığı konuşmada, Sırbistan'da görev yaptığı dört yıl içinde ülkenin tamamını ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, başta Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ve Başbakan Aleksandar Vucic olmak üzere tüm yetkililere ve bu süre zarfında Sırbistan'a yatırım yapan Türk işadamlarına teşekkür etti.

Büyükelçi Bozay, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Kosova'daki resepsiyon

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği tarafından verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ise Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Kosova Güvenlik Güçleri Bakanı Haki Demolli, Kosova'da görev yapan Türk askerleri, diplomatlar, Türk kurumlarının temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıllık tarihinin, milletin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren bir dönem olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit düşenlerin Türkiye ve Türk milletinin birlik ve bütünlüğü için hayatlarını feda ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan 93 yıl sonra bugün de milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği büyük kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde de tarihi bir dayanışma sergileyerek bu hainliğe karşı eşi görülmemiş büyük bir demokrasi mücadelesi ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Karadağ'da da resepsiyon düzenlendi

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliği tarafından da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Büyükelçi Serhat Galip'in ev sahipliğinde, Podgorica'daki bir otelde düzenlenen resepsiyona Karadağlı siyasiler, Türk kurumlarının temsilcileri ve diğer konuklar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyan Galip, konuşmasının sonunda "Yaşasın Türkiye-Karadağ dostluğu" ifadelerini kullanarak, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.

Bu arada, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğunda da resepsiyon düzenlendi. Başkonsolos Ayşe Selcan Şanlı'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Mostarlı yerel siyasetçiler, din adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement