92. Zafer Haftası Kutlama Törenleri Başladı - Son Dakika
Güncel

92. Zafer Haftası Kutlama Törenleri Başladı

92. Zafer Haftası Kutlama Törenleri Başladı

Zafer Haftasının 92. yıldönümü ve Büyük Taarruz kutlama törenleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde başladı.

25.08.2014 23:31

Zafer Haftasının 92. yıldönümü ve Büyük Taarruz kutlama törenleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde başladı.

Türkiye'nin birçok kentinden gelen üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşalrın katılımları ile Şuhut Atatürk Evi'nde başlayan kutlama törenlerine katılan Bakan Eroğlu, burada beraberinde Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ile birlikte 'Kocatepe Savaş Panoraması'nın açılışını yaptı. Açılışın ardından bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, büyük Taarruz'un Türk tarihdeki önemine değinerek şöyle konuştu: "92 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Atatürk Evi'ne geldiler ve Büyük Taarruz kararı bu evde alındı ve zafer kazanıldı. Allah'ın izni ile birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, Allah'ın izni ile bu şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır."

"FERHAT GÖÇER'LE COŞKU TAVAN YAPTI"

Konuşmasından sonra Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri olan 'Siyah Kalpak' takan Bakan Eroğlu, açılışın ardından Mehter Takımı öncülüğünde kurulan kortejle Şuhut İlçe Stadyumuna yürüdü. Bakan Eroğlu, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte buradaki törene katıldı. Buradaki törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kurtuluş Savaşı'nın önemine değinerek, büyük zaferi ve Türk Ordusunun kahramanlıklarından bahsetti. Vali Güner'in konuşmasının ardından tören Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tanıtım filmiyle devam etti. TSK askeri bando takımının konseri ile devam eden etkinlik, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Halk Oyunları topluluğunun sunduğu gösterinin ardından başarılı sporcular için düzenlenen ödül töreniyle devam etti. Sporcular ödüllerini Bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Kutlama töreni ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in verdiği konserle sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 92. Zafer Haftası Kutlama Törenleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement