Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mardin ziyaretinde, "TBMM Başkanı, AK Partinin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi.

02.07.2015 16:37

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mardin ziyaretinde, "TBMM Başkanı, AK Partinin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

(14.04/15.09) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığının son 18 ayına ilişkin değerlendirmelerini içeren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gelecek birkaç ay içerisinde bazı ürün gruplarına yönelik ithalat tedbirleri alacaklarını belirten Zeybekci, "Özellikle elektrik-elektronik, cep telefonu, tablet gibi ürün gruplarında uygulamayı göreceğiz. Diğer anlamda da kimya gruplarıyla çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

(13.14/14.15)

3- Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, kentte düzenlenen programda anıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Sivas olaylarına ilişkin,  "Türkiye bir daha bu karanlık günleri yaşamayacak. Yaşamaması için hep beraber elimizden geleni yapacağız" dedi.

(15.16/14.56) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinin "aylar içinde" başarıyla neticelenebileceğini söyledi.

(15.35)

5- Türk Kızılayı, ithal ürünlerde yeni vergi düzenlemesi nedeniyle çocuk oto koltuğu fiyatlarının artacağı haberlerine karşılık, vatandaşların çocuk oto koltuğunu satın alma konusunda tereddüt etmemeleri gerektiği uyarısında bulundu.

(13.26)

6- Birleşmiş Milletler'de (BM) özel danışmanlık statüsüne sahip, merkezi Cenevre'de bulunan sivil toplum kuruluşu Basın Amblem Kampanyası (PEC), yılın ilk 6 ayında 24 ülkede 71 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.

(13.12)

7- İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Nablus şehrinde 40 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan Filistinlilerin Hamas üyesi olduğu iddia edildi.

(02.41)

8- İngiliz hükümetinin, İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği operasyonun hemen ardından bu ülkeyle silah ihracatı yaptığı ortaya çıktı.

(11.27)

9- Rusya Federasyonu Başsavcılığının, Sovyetler Birliği tarafından Litvanya, Letonya ve Estonya'nın bağımsızlığının tanınmasına ilişkin yasal düzenlemeyi incelemeye başlamasına Baltık ülkeleri sert tepki gösterdi.

(03.46)

10- ABD, FIFA'da yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltında bulunan 7 FIFA yetkilisinin iade edilmesi için İsviçre'ye resmi başvuruda bulundu.

(12.45)

11- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM'nin Yemen'de "insani acil durum" ilan etmesinin ardından taraflara, en azından ramazan ayı sonuna kadar çatışmalara ara vermeleri çağrısı yaptı.

(11.59)

12- İsrail ordusunun 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahalesi sırasında alıkonulan eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen filoya katılamayacağını belirterek, "Filoyu destekleyeceğim, meşalenin yükseklerde durması için de benim dışımda başka kişilerin katılmasını sağlayacağım" dedi.

(05.11) (Fotoğraflı/Görüntülü)

13- Şiddet olaylarının tırmandığı Mısır'da "terörle mücadele" kanun tasarısı onaylandı. Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Cezaların hızlı şekilde verilmesi ve adaletin sağlanması amacıyla terörist gruplar için caydırıcı olacak bazı önlemler alındı. Bu kapsamda terörle mücadele kanun tasarısı onaylandı" denildi.

(10.23)

14- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkması durumunda ülke ekonomisinin dört yıl içerisinde yüzde 20 küçülebileceği uyarısında bulundu.

(12.25)

15- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu Caa2'den Caa3'e indirdi.

(09.49)

16- Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunu ödemeyerek, kreditörlerin kemer sıkma politikalarını 5 Temmuz'da referanduma götürme kararı almasının ardından ülkedeki emekliler maaşlarından bir bölümü çekebilmek için yine kuyruğa girdi.

(11.54) (Fotoğraflı/Görüntülü)

17- Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.163,38 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü.

(11.24)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement