ABD Sözcüsünün Cevap Veremediği Öcalan Sorusu - Son Dakika
Dünya

ABD Sözcüsünün Cevap Veremediği Öcalan Sorusu

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Toner'e PYD ile ilgili olarak Rusya'da açılan ofisteki Öcalan fotoğrafı soruldu. Toner, "Ben bu haberleri görmedim" dedi.

12.02.2016 01:28  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mark Toner, Rusya'nın Suriye'de yaptığı operasyonların bu ülkeyi daha beter bir hale getirdiğini ve siyasal çözüm arayışlarını daha da zora soktuğunu söyledi. Toner, Rusya'nın başkenti Moskova'da PYD'nin bir ofis açması ve duvarlarında ABD'nin de terörist olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunması, PKK ile PYD arasında bir bağ olduğunu göstermez mi?" sorusunu ise geçiştirdi.

Toner, günlük basın toplantısında, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in Alman basınına verdiği röportajda Suriye'de herhangi bir kara operasyonunun bir dünya savaşına dönüşebileceği yönündeki yorumları değerlendirdi. Toner, "Rusya'nın Esad rejimine destek vermesi ve Halep'i kuşatma altına alması, durumu daha da beter bir hale getirdi ve siyasal çözüm arayışlarını zora soktu" ifadelerini kullandı.

"MASAMIZDA SADECE A PLANI VAR"

Suriye'de yaşanan insani krizin çözümü için önce diplomatik çözüm yolları aradıklarını fakat farklı seçenekleri de göz önünde bulundurduklarını bildiren Toner, diğer planlar hakkında detay vermekten kaçınarak, "Plan B veya seçenek B'den bahsedebiliriz. Bizim şu anda masamızda A planı var. Şu anda Münih'te bu gerçekleşiyor" dedi.

"PYD RESMEN MUHALİFLER İÇERİSİNDE YER ALMIYOR"

PYD'nin ABD gözünde nasıl bir kategoride olduğunu da değerlendiren Toner, "PYD'yi Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden, Suriyeli Araplar, Türkmenler gibi gruplardan biri olarak görüyoruz" diye konuştu.

Toner, PYD'nin direkt olarak Esed rejimini hedef almadığını fakat IŞİD'e karşı etkili bir grup olduklarını anlatarak "Resmen muhalifler içerisinde yer almıyorlar" dedi.

Bunun üzerine, " Türkiye'nin rejim ve muhalifler arasındaki barış görüşmelerinde PYD'yi muhalif saflarında istememesi normal değil mi?" şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise Toner, "Suriye'de farklı gruplar ve farklı çıkarlar üzerine kurulmuş karışık durumu ele aldığımız zaman, PYD'yi hesaba katmak gerekir. Fakat Cenevre'deki görüşmelere dahil edilmemişti" yorumunu yaptı.

PYD'nin sadece IŞİD'e karşı savaşmadığı, muhaliflere karşı savaştığı yönündeki haberlere de değinen Toner, "Hangi grubun hangi gruba karşı savaştığına dair çok fazla haber görüyoruz. Aslında muhaliflerin peşinden gittiklerini zannetmiyorum. Onların sadece IŞİD'e yoğunlaşmasını istiyoruz. Muhaliflerle karşı karşı geldikleri zaman endişelerimizi dile getirdik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GÖSTERMİŞ OLDUĞU İNANILMAZ CÖMERTLİĞİN FARKINDAYIZ"

"Türkiye'nin göstermiş olduğu inanılmaz cömertliğin farkındayız"

Toner, dün yapılan basın toplantısında, Suriye'de Rusya'nın ve rejimin saldırılarından dolayı Halep'i terk etmek zorunda kalarak Türkiye sınırına doğru yönelen Suriyeliler için Türkiye'nin misafirperverliğine devam etmesi yönündeki sözlerini bir soru üzerine tekrar değerlendirdi.

ABD'nin Ürdün, Lübnan ve Türkiye'deki Suriyeliler için yardımlarda bulunduğunu belirten Toner, "Türkiye'nin göstermiş olduğu inanılmaz cömertliğin ve misafirperverliğin çok iyi farkındayız. Biz de bunun için Türklere ekonomik destek verdik ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


RUSYA'DAKİ PYD OFİSİ İLE ÖCALAN FOTOĞRAFI SORULDU "BEN GÖRMEDİM" DEDİ

"Rusya'nın başkenti Moskova'da PYD'nin bir ofis açması ve duvarlarında ABD'nin de terörist olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunması, PKK ile PYD arasında bir bağ olduğunu göstermez mi?" sorusuna ise Toner, "Ben bu haberleri görmedim" cevabını verdi.

Toner ayrıca, Washington'da bazı temaslarda bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un, ABD Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Avrupa-Asya İlişkileri ve Demokrasi bürosundan yetkililerle bir görüşme yaptığını söyledi.

ABD Sözcüsünün Cevap Veremediği Öcalan Sorusu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD Sözcüsünün Cevap Veremediği Öcalan Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • zaa: Bunların hepsi aynı Müslümanın Müslüman da başka dostu yok türkün Türk ten başka dostu yok bu anladığımız zaman dünya tekrar hâkim olacağız Allah ın izniyle 11 0 Yanıtla
  • xxx: Zamanı gelice topunuzu kaldırcaz... 7 1 Yanıtla
  • Balamir: Amerika ayip ediyon haa bi van minut dersem görürsun 5 3 Yanıtla
  • Beritan : IŞİD DİYE BİR ÖRGÜTÜN OLUP OLMADIĞI BİLE MEÇHUL MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRMEK İÇİN SİYONİSTLER TARAFINDAN KURULMUŞ PARAVAN ÖRGÜT DÜN TALİBANDI BUGÜN İŞİD YARIN FARKLI BİRŞEY ORTAYA ÇIKARTIRLAR UYANMAKLAZIM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM 6 1 Yanıtla
  • Analiz: Amerikayı pasifikten girip işgal edelim eğer bu tavırlarından vazgeçmezlerse Kızılderili kardeşlerimize ülkelerini geri verelim çünkü gerçek sahipleri onlar 6 0 Yanıtla
  • TC: gebersin Şiî pislik 6 0 Yanıtla
  • tatar: neyi kime ıspatlamaya çalışıyoruz anlamış deyilim biliyoruzki abd bizden daha iyi pkk yıda pyd yide kdp kyb yide ila nihayetinde abd nin dediği olur 2 şık var ya abd yi silecez abd siz bir yola girecez yada abdye boyun eğeces neyi ispatlamaya çalışıyoruz anlaya bilmiş deyilim yarın adam çıkıp evet pkk ile pyd aynıymış ozaman pkk yı yanlış tanımışız terör listemizden çıkardık dese napacaz onu merak ediyorum habire tarafını safını belirle diyoruz ona diyeceğimize biz safımızı belirlesek 5 1 Yanıtla
  • azad: Yakinda meclisede asarlar 3 1 Yanıtla
  • BIR KISI: YIRTSANIZDA KENDINIZI PKK ULUSLARARASI ALANDA TANINMISTIR 4 0 Yanıtla
  • nacar: her zaman öyleydi bu devletin en tepesinden de biliniyor. yıllardan gelen süreçte onlarca kez ifşa edildi ve dillendirildi. sadece artık ışıd bahane edilerek aleni şekilde yapılıyor. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü
    10:48 Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü

    Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'nın Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde görüldü. Obama'nın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ziyaretin detayları belirsizliğini korurken, Obama'nın İngiltere'deki çalışmaları ve uluslararası ilişkilerdeki rolü merak konusu.

  • Etiyopya Ticaret Bankası, sistem arızası sonrasında müşterilerinin çektiği 40 milyon dolardan fazla parayı geri almaya çalışıyor
    10:32 Etiyopya Ticaret Bankası, sistem arızası sonrasında müşterilerinin çektiği 40 milyon dolardan fazla parayı geri almaya çalışıyor

    Etiyopya Ticaret Bankası (CBE), sistem arızası sonucunda müşterilerinin hesaplarından fazlasını çektiği 40 milyon doların üzerindeki parayı geri almak için mücadele ediyor. Banka başkanı Abe Sano, paranın büyük kısmının devlete ait CBE'den öğrenciler tarafından çekildiğini ifade etti. Banka saatler sonra müdahale edebildi ve paranın büyük kısmı öğrenciler tarafından çekildi. Parayı iade edenlerin cezai suçla itham edilmeyeceği belirtildi.

  • Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti
    10:31 Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti

    Hakkari'de etkili olan karla karışık yağmur, 3 bin 478 rakımlı Sümbül Dağı'ndan çığın inmesine neden oldu. Devasa çığın Zap suyunun akışını kesmesi cep telefonuyla kaydedildi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

  • Ülkeler kakao üretimini durdurdu! Çikolataya dev zam gelebilir
    10:11 Ülkeler kakao üretimini durdurdu! Çikolataya dev zam gelebilir

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durumun dünya çapındaki kakao üretimi ve tedarikini etkileyerek çikolatalarda fahiş fiyat artışlarına neden olacağı tahmin ediliyor.


Advertisement