Afyonkarahisar'da "28 Şubat" Protestosu - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da "28 Şubat" Protestosu

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, "28 Şubat süreci"ndeki olumsuzlukları, bunun başlangıcı sayılan tarihin 18'inci yılında protesto etti.

27.02.2015 13:49

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, "28 Şubat süreci"ndeki olumsuzlukları, bunun başlangıcı sayılan tarihin 18'inci yılında protesto etti.

Afyonkarahisar İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nde bir araya gelen platform üyeleri adına basın açıklaması yapıldı.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Çalım, açıklamasında, 28 Şubat'ın "bütün darbelerin birleşkesi, tepe noktası, en karanlık, en acımasız, en hain cunta hareketi" olduğunu söyledi.

Çalım, şunları kaydetti:

"28 Şubat, 200 yıldır değerleri alt-üst edilmiş, milletimizin yeniden filizlenmeye durmuş imanına, medeniyetine, kültürel kodlarına vurulmak istenen nihai darbeydi. Başarıya ulaşsalardı topyekun bir imha planıyla karşı karşıya gelmiştik. Statlar dolusu milyonlarca Müslümanın kanını dökmeyi göze alan iş adamı, sendikacı, gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve generaller... Halkına düşman, bu ülkeye aidiyeti olmayan, darbeci Batıda yetiştirilmiş kadrolar... 28 Şubat cuntasının darbe öncesi ve sonrası yaptıkları operasyonlarla milyonlarca insan fişlenmiş, yargısız infazlar, tutuklamalar, işkenceler gerçekleştirilmiştir. Binlerce dindar subay, astsubay ordudan tasfiye edilmiş, bürokrasi, yargı ve üniversitelerde darbe karşıtı olduğu düşünülen kadrolar büyük baskı altına alınmış, kimilerine işten el çektirilmiştir. İmam Hatip Liselilerin üniversitelere girmelerinin engellenmesi, başörtülü kızlarımızın öğrenim haklarının gasbedilmesi, Kur'an kurslarının azaltılması, camiler, dini kurum ve kuruluşların kuşatılması, Müslüman iş adamlarının ekonomik lince uğraması gibi düşmanca uygulamalarla cadı avı başlatılmıştır. Cuntanın açtığı yok edilişimizin parantezi, sonsuz kudret sahibi Allah-u Teala'nın lutfu ile üzerimize kapanmadı ama 12 Eylül darbecilerinin yaptığı anayasanın gölgesinde 28 Şubat darbecilerinin çıkardığı kanun, tüzük, yönetmelikler temizlenememiş, hukuksuz yargılamalarla yüzlerce insanımız cezaevlerinde yatmaya devam etmektedir."

Çalım, başta ordudan atılan subay, astsubaylar olmak üzere kamudan tasfiye edilen dindar personelin, birtakım hakları iade edilse bile geçmişe dönük, gasbedilen haklarının hala cuntanın imali kanun, tüzük ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek tam olarak verilemediğini savundu.

Silahlı Kuvvetler ve bazı kamu kurumlarında üstü örtülü de olsa 28 Şubat cuntasının egemenliğini sürdürme niyetinde olanların bulunduğunu öne süren Çalım, "Paralel yapının ortaya çıkışından sonra 28 Şubat darbecilerinin masum olduğu yolundaki algı operasyonları maalesef hız kazanmıştır. Darbe sürecinde biz subay, astsubaylar, Batı Çalışma Grubu, Balyoz, Ergenekon, Cumhuriyet Çalışma Grubu ve benzerinin hukuk dışı varlığının canlı şahitleriyiz, zulümlerinin muhatabıyız. İş adamı, sendikacı, gazeteci, öğretim üyesi, savcı, hakim, polis, istihbaratçı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, general, tüm darbeci cunta yargılanmalı, devam eden zulümleri sona erdirilmelidir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da '28 Şubat' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement