Ağaç Sevgisini Artırmak İçin Yarışma Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ağaç Sevgisini Artırmak İçin Yarışma Düzenlendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, gençlerin ağaç ve orman sevgisini artırmak, tabiata olan duyarlılığı geliştirmek için Giresun ve Ordu'da "Orman Köy Ortaokulları Bilgi Yarışması" düzenlendi.

31.03.2016 12:24

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, gençlerin ağaç ve orman sevgisini artırmak, tabiata olan duyarlılığı geliştirmek için Giresun ve Ordu'da "Orman Köy Ortaokulları Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman köylerinde yürütülen ormancılık faaliyetlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, özellikle orman köylerinde yaşayan köylüler ve gençlerin ağaç ve orman sevgisini artırmak ve tabiata olan duyarlılığı geliştirmek isteyen Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ormancılık Haftası kutlamaları çerçevesinde Giresun ve Ordu'da Orman Köy Ortaokulları Bilgi Yarışması düzenlediği ifade edildi.

Bilgi yarışmasında 86 okulun katıldığı işaret edilen açıklamada, Giresun Merkez, Bulancak, Dereli, Espiye ve Tirebolu'da aynı anda 41 okulun; Ordu'da da Altınordu, Gölköy, Aybastı, Ünye ve Akkuş'ta ise aynı anda 45 okulun yarıştığı etkinlikte başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği aktarıldı.

"Ormanlarımızı koruyacak, kollayacak bireyler yetiştiriyoruz"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen bilgi yarışmalarıyla öğrenciler ve ailelerinin orman ve tabiat sevgisi konusunda bilgilendiğini ifade etti.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz, Bakanlık olarak orman köylerimize fevkalade önem veriyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza ne yapsak azdır. O köylerde eğitim gören yavrularımıza tabiat sevgisini aşılayarak ormanlarımızı koruyacak, kollayacak bireyler yetiştiriyor, onların yarışarak öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu vesile ile hem o evlatlarımızı yetiştiren ailelere hem de eğiten öğretmenlerimize bilhassa teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaç Sevgisini Artırmak İçin Yarışma Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement