Bomba Kulis! Binali Yıldırım AK Parti Delegelerini Yokladı: Aday Olayım mı - Son Dakika
Güncel

Bomba Kulis! Binali Yıldırım AK Parti Delegelerini Yokladı: Aday Olayım mı

AK Parti'nin yarınki büyük kongresi öncesinde kulislere 'Binali Yıldırım bombası' düştü. Yıldırım'ın genel başkan adaylığı için el altından nabız yokladı.

11.09.2015 07:26  Güncelleme: 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasete dönen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çevresinin, dün sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak adaylığı konusundaki görüşlerini sorması, kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım yakın çevresine, "Henüz kesin kararımı vermedim" derken, kulislerde de adaylığına ilişkin, "Yüzde 50 ihtimal. Temasları var, yakında netleşir" yorumu yapılıyor.

Kongreye saatler kala yaşanan bu gelişme Davutoğlu cephesini karıştırdı. Davutoğlu dün özel konutunda kurmaylarıyla uzun uzun gelişmeleri değerlendirirken, parti kaynakları ise Hürriyet'e, "İki adaylı bir yarış olmaz, kongreye o karar verilmiş olarak gidilir" dedi.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE YILDIRIM İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Gözlerin çevrildiği Erdoğan ise dün Davutoğlu ve Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Bu temasların, Yıldırım'ın adaylık ihtimalinden çok Davutoğlu'nun MKYK listesinin, 'Saray'ın etkisi altında oluşmasıyla' sonuçlanacağı iddia ediliyor.

YENİ MKYK İÇİN LİSTE SAVAŞI

Dün gün boyu yaşanan gelişmelerin ardından Yıldırım'ın adaylığı gündemden düşerken, kulislere de Davutoğlu ile Saray arasındaki kongrede oylanacak MKYK ve sonrasında MYK'ya girecek isimlerin uzlaşmayla belirlenmesi çabaları yansıdı. Kulislere, yoğun görüşme trafinin ardından listenin, Saray ile Davutoğlu arasında "yüzde 60-40" dengesiyle oluştuğu bilgisi yansıdı. Yeni MKYK listesi konusundaki mücadelenin, partinin 3 dönemlik bazı etkin isimlerinin de devreye girmesiyle hız kazandığı konuşulurken, yine kulislerde bu kesimden bazı önemli isimlerin liste sürprizi yaşayabileceğinden söz ediliyor. Liste tartışmalarında en çok merak edilen ise partinin Mehmet Ali Şahin'den boşalması beklenen iki numaralı koltuğuna kimin oturacağı konusu oldu. Aynı şekilde üç numaralı koltuk olan ve şu anda Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu Teşkilat Başkanlığı'nda bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu.

SARAY GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR

Erdoğan'ın, "güçlü bir genel merkez yönetimi" hedefiyle MKYK'da yakın çevresinden Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mücahit Arslan gibi isimleri listede görmek istediği öne sürülüyor. MKYK'da Nihat Ergün, Faruk Çelik, Haluk İpek, Numan Kurtulmuş, Sadullah Ergin, Abdülhamit Gül'ün yer alması bekleniyor. Kulislerde, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Aziz Babuşçu, Nihat Zeybekci, Mustafa Şentop, Nurettin Nebati, Adnan Boynukara, Lütfiye Selma Çam gibi isimlerin de yer alacağı konuşuluyor. Davutoğlu cephesinden ise Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Bilgin gibi isimlerden söz edilirken, partinin yeni kuşağından Taha Özhan ve Ertan Aydın'ın da MKYK'da yer alabilecekleri belirtiliyor.

AK Parti tüzüğüne göre kongrede genel başkan adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20'sinin imzası gerekiyor. AK Parti'nin şu anda toplam delege sayısı 1400 olduğu için adaylık başvurusu en az 280 delegenin imzasıyla yapılabilecek.(Kaynak: Hürriyet)

Bomba Kulis! Binali Yıldırım AK Parti Delegelerini Yokladı: Aday Olayım mı

Son Dakika Güncel Bomba Kulis! Binali Yıldırım AK Parti Delegelerini Yokladı: Aday Olayım mı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Eski akp li : Abdullah Gül diyorum baska birsey demiyorum 11 16 Yanıtla
  • vatan: hep koltuk derdiniz 14 7 Yanıtla
  • gfdsa: yaşasın türkiye. yaşasın erdoğan . yaşasın ak parti 5 14 Yanıtla
  • Can: Bu ülkeyi kim yönetiyor..Bu ülke nereden yönetiliyor..Saraydan mı, başbakanlıktan mı, meclisten mi, medreseden mi..Yahu olması gerekeni yapın artık..Sizin siyasi çekişmeleriniz ve yarattığınız kaos ortamından dolayı dolar hergün yükseliyor, hergün şehit veriyor ülke..Biraz kendinizi bırakında bu halkı düşünün..Yeter artık be..Sarayınızda yere batsın sizde 14 3 Yanıtla
  • Iznim: Süleyman soylu ak partiyi batıracak doğru yol partisini batırdığı gibi 6 7 Yanıtla
  • Dervis dede diyor ki...: 1000 ali...binali...2000 ali....ikibinali...in ali cik ali tut ali..tut sende oyna tut ikibinali topu tut ..)))) 9 3 Yanıtla
  • Dünya gercegiyim: Evet zavallı Türkler aynen zavallı Kürtlerde hep Kürtleri hep Türk'leri kandırıyorlar cennet gibi Türkiye'miz bizi birbirine sokuyorlar savastriyorlar hepsi para koltuk oy ve saltanat için yazık bizlere yemin ederim PKK ile turkiye hepsi MIT ile PKK hepsinin haberleri var birbirinde beraber bu olayları yürütüyorlar hepsi kendi öz ve öz menfaatçilari için yazık polisimize askerimize vatandaşlarımıza yazık turk kurt kardeştir bu türkiyenizde gul gibi yasamak varken zavallı turk ve kurt halkı çok çabuk kandırıliyoruz yazık of yazık oyan milletim oyan gelin hepimiz bir olalım hepsine tokat vuralım seçimlerde ama nerdeeeeee bu para bu maanfaattttt için offfff 7 5 Yanıtla
  • Neden: Ulkeyi ne hale getirdiniz birbirinizi yiyin 7 4 Yanıtla
  • siirtli: Taner yıldız o kadar yalakalik yaptı ama olamadı yazık ya üzüldüm desem yalan ol 10 1 Yanıtla
  • PARAYLA DEĞİL VİCDANLA YAZAN : HÜRRİYETE SALDIRAN MİLLETVEKLİNİZİ DE ALIN. SALDIRILACAK MEDYA KURULUŞLARINA KARA VERİR 5 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement