AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması

"Hükümetimiz 11 yıllık süre içinde her dönem önemli yatırım ve kaynakları şehrimize aktarmıştır"

06.02.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, hükümetin 11 yıllık süre içinde her dönem önemli yatırım ve kaynakları kente aktardığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Koca, Eskişehir'in Türkiye'nin merkezinde yer aldığını ve ulaşım ağının tam ortasında bulunduğunu kaydetti.

Koca, hükümetin Eskişehir'e yaptığı yatırımları anlatarak, şunları dile getirdi:

"Hükümetimiz 11 yıllık süre içinde her dönem önemli yatırım ve kaynakları şehrimize aktarmıştır. Eskişehir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Şehrimiz hızlı tren çalışmalarının tamamlanmasıyla Türk demir yolu ağının kalbi haline gelmiştir. Bugün şehrimizden hızlı trenle Ankara'ya, Konya'ya yüksek bir hız ve konforla ulaşabilmekteyiz. Önümüzdeki aylarda aynı hizmet kalitesiyle inşallah İstanbul seferleri başlayacak. Yine karayolu ulaşımında da Eskişehir'e büyük bir ivme kazandırdık. Karayollarında altgeçitler, kavşaklar, çevre yolu çalışmaları, üst geçitler gibi çalışmalarla hem şehrimize ulaşım hem de şehir içi ulaşım kolaylaştı, bu da yatırımı ve yatırımcıyı şehrimize çekti, istihdama olumlu katkı sağladı. Şehrimize gelen turist sayısı arttı ve bu da esnafımız için yüz güldürücü oldu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'e 5 bin toplu konut sözü verdiğini anımsatan Koca, şöyle devam etti:

"TOKİ aracılığıyla bu söz fazlasıyla yerine getirildi, 9 bin 160 konut teslim edildi. Devam eden projeler bittiğinde 12 bin konutu Eskişehir'imize kazandırmış olacağız.  İktidarımız döneminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Eskişehir'e şu ana kadar 805 milyon liralık kaynak aktarıldı ve aktarılmaya devam ediliyor. Beylikova Organize Sanayi Bölgesi ve Sivrihisar ilçemizde temelleri yükselen silolar tamamlandığında tarım alanında Eskişehir bölgenin kaderini değiştirecek projelere sahip olacak."

"Kent merkezindeki stadyum meydan olacak"

Koca, Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmalarıyla kente modern bir stadyum kazandırılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın 2011 yılında verdiği sözün yeşerttiği 33 bin kişilik modern Eskişehir stadyumunun temelleri atıldı. Bölgede stadyumun yanı sıra spor tesisi, spor salonları, yüzme havuzu, kapalı spor salonları, gençlik merkezleri de kazandıracağız. Kaldırılacak olan şehir merkezindeki stadyum alanı ise Türk Dünyası Kültür Başkenti Meydanı olacak. 54 bin metrekare alan üzerine tüm Eskişehirlilerin özlemi olan şehir meydanı yapılacak. Her fırsatta dile getirilen meydan taleplerine cevap hükümetimizden gelmiş olacak. Böylelikle Eskişehir halkı onlara yaraşır, nefes alabilecekleri doğal dokuya sahip bir meydana kavuşacak."

Kente yapılacak devlet hastanelerine de değinen Koca, şöyle devam etti:

"600 yataklı devlet hastanemiz ve bin yataklı şehir hastanemizle gerçek bir sağlık kenti, yeni okul ve üniversitelerimizle gerçek bir eğitim kenti, Hasanbey Lojistik Köy Merkezimiz ve sanayi yatırımlarımızla gerçek bir sanayi kenti, termal kaynaklarımız ve Odunpazarı evlerimiz de gerçek bir turizm ve kültür başkenti hedefine doğru hızla ilerliyoruz. Yeni havaalanı, eğitimde yeni derslikler, adalet sarayı, vergi daireleri, emniyet sarayı, tüm komşu illerle güvenli ulaşımı sağlayan bölünmüş yollar, KÖYDES ve BELDES projeleriyle toplamda 7 milyar 250 milyonluk yatırımı almış bir kentiz.  Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Eskişehir 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' şiarıyla günümüze kadar gerçekleştirilen etkinliklerle Türk dünyasının kalbi Eskişehir'de attı. 8 bine yakın öğrencimiz Türk dünyasına yayıldı. Tanıma ve tanışma fırsatı oldu. Böylelikle şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı gerçekleştirildi." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement