AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhalefetin kapalı kapılar ardında aldığı kararla Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiği söyledi.

05.08.2014 05:05

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhalefetin kapalı kapılar ardında aldığı kararla Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiği söyledi.

Kurtulmuş, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen 'Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi' konulu konferansta Türkiye'nin üç tane önemli seçimi arka arkaya yaşadığını söyledi. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin bir kavşak noktasında oluğunu ifade eden Kurtulmuş, "Her türlü kumpaslar kuruldu, her türlü zorluklarla Türkiye'nin önüne engeller çıkarılmaya çalışıldı. Türkiye eski Türkiye'ye geri mi dönecek? Yeni Türkiye istikametinde yoluna devam mı edecek? Böylesine önemli bir karar noktasındaydı. Tarihi bir kavşak noktasını 30 Mart seçimleri sonrasında geride bıraktık. Türkiye'nin her yerinde milletimiz eski Türkiye'yi geride bıraktığı, eski Türkiye'nin pis işlerini, karanlık işlerini geride bıraktığını ve yeni Türkiye istikametinde kavşakta yoluna devam etmeye karar verdi." dedi.

BU ÜLKEDE HALKIN OYLARIYLA SEÇİLEN BAŞBAKANLAR İDAM EDİLDİ

64 yıllık siyasi hayatta 5 kere darbe yaşandığını altını çizen Kurtulmuş " Bu ülkede halkın helal oylarıyla seçilmiş başbakanlar idam edildi. Bu ülkede halkın helal oylarıyla iş başına gelen başbakanların altından zorla koltukları çekilerek milletin iktidarı bir takım karanlık odaklar tarafından gasp edildi. Bu ülkede siyasi partiler kapatıldı. 1960'dan günümüze kadar 68 tane siyasi parti kapatıldı bunların içinde iktidar olan partiler var, ana muhalefet olan partiler var, bunların içinde kapatılma tehlikesi tehdidiyle bırakılan AK Parti var" ifadelerini kullandı.

İHSANOĞLU KAPALI KAPILAR ARDINDA ÇATI ADAY OLARAK GÖSTERİLDİ

"Bu ülkede Cumhurbaşkanını halk seçmeyi sürdürdüğü sürece, bu ülkede milletin çarşısıyla, pazarıyla ilgisi olmayan, bu ülkede milletin tarihiyle geçmişiyle ilgisi olmayan, milletin kültürüyle medeniyetiyle alakası olmayan, bu ülkenin şarkısıyla türküsüyle alakası olmayan, bu ülkenin camisiyle mescidiyle alakası olmayan hiç kimse bu ülkede Cumhurbaşkanı seçilemeyecektir" diye Kurtulmuş şunları söyledi:

"Onun için diyorlardı ki 2007 kampanyasında 'aman millet Cumhurbaşkanını seçmesin' bu Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti böyle, bu bloğun zihniyeti böyle herhangi bir parti düşünebiliyor musunuz? Halka hadi Cumhurbaşkanını seçer misin? Diye sormaya gidiyoruz sakın ha halka sen seçme diyor. Nasıl Sayın İhsanoğlu bir takım kapalı kapılar ardından çatı aday olarak empoze edildiyse, nasıl Ahmet Necdet Sezer nasıl beş parti tarafından ortak aday olarak gösterildiyse istiyorlar ki işleri böyle devam etsin. Artık o işler geride kaldı artık köprünün ardından çok sular aktı. Bu ülkede milletin içinden çıkan, milletle birlikte olan insanların dışında kimse bu ülkede Cumhurbaşkanı seçilemeyecektir."

MİLLET ASLI VARKEN İMİTASYONUNA NİYE OY VERSİN

Cumhuriyet Halk Partisi eleştiren Kurtulmuş; "Cumhuriyet Halk Partisi için bu seçim için en kayda değer notu 1961'de Ali Fuat Başgil'in Cumhurbaşkanı adayı dair olmasını müsaade etmeyen CHP zihniyeti şimdi Ekmel beyi buldu çıkardı. Mehmet Akif'in arkadaşın oğlu diye çıkardı. İslam İşbirliği'nin konferansın Genel Sekreteri diye çıkardı. Döndü dedi ki millete' Valla billah bizim adayımızda muhafazakardır, dindardır bizim adayımıza oy verin' diyerek dindar olduğunu söyleyerek Sayın İhsanoğlu'nu aday gösterdiler. Ali Fuat Başgil'e müsaade etmeyen CHP'den, Ekmeleddin'i alıp getirip hem de CHP'nin ulusalcılarına rağmen aday gösterdiler. Bu bir aşamadı ama CHP yine aynı kafa ile düşünüyor. CHP şunu unutuyor millet aslı varken faslına niye oy versin, millet aslı varken imitasyonuna niye oy versin" diye konuştu.

SEÇİMİN SONUÇLARINI MUHALEFET PARTİLİLER KABUL ETMİŞ VAZİYETTE

Muhalefetin seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyleyen Kurtulmuş, herhangi bir çalışma içinde de muhalefetin olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Millet kararını verdi, kendi adamını, milletin adamını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni Türkiye'nin lideri olarak Çankaya köşküne oturtacaktır. Bundan sonra yeni yolumuza bakıyoruz ikinci kapıyı geçiyoruz. Ondan sonrada önümüzde genel seçimler var. Genel seçimler sonucunda yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda hızla adımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye'de yeni bir anayasayı yapmak, siyasi partiler yasası, seçim yasası, meclis iç tüzüğü her türlü demokrasiye geçme konusundaki adımları atarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye bu istikametten asla geri dönmeyecektir."

TÜRKMENLERİN MESELESİ İLE İLGİLENİN DİYENLERE SORUYORUM

Doğu Türkistan'da senelerdir bu meseleler karşısında en güçlü şekilde bizim sesimiz çıkmıyor mu diyen Kurtulmuş " Suriye'deki Türkmenlerin yardımına koşmaya çalışmıyor muyuz? Ama Suriye'deki Türkmenlere yardıma giden TIR'ları çevirip onları devletin zoruyla durduran sanki başka bir ülkenin istihbarat birimiymiş gibi hareket eden o paralel çetelerle nasıl iş birliği yapıyorsunuz? Hangi Türkmen sevgisi ile işbirliği yapıyorsunuz" dedi.

AK PARTİ TÜRKİYE'DE KALICI BİR SİYASET HAREKETİ HALİNE GELMİŞTİR

AK Parti 30 Mart seçimlerine kadar Türkiye'de partilerden bir partiydi. İktidar partisiydi, güçlü bir partiydi diyen Kurtulmuş, "AK Parti 30 Mart seçimleriyle birlikte Türkiye'de sadece bir siyasi parti olmaktan çıkarak Türkiye'de kalıcı bir siyasi hareket haline gelmiştir. Siyasi partiler geçmişte iktidar olmuş, tek başına iktidar olmuş siyasi partiler var ama o siyasi partilerin bugün yerinde yerler esiyor isimleri bile yok. Partileri bile kapatılmış siyasi partiler var. Onlar niye iktidarları devam edemediler. Onun için diyorum ki AK Parti bir siyasi hareketin, bir büyük dava hareketinin bu milletin tarihten getirdiği köklerine sahip olan bir büyük siyasi harekettir. Yeni, güçlü, büyük, öncü Türkiye'yi kurma hareketidir." - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement