AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Ağrı Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Pensilvanya'ya kaçmış olan zat çözüm sürecini sabote etmek için elinden geleni yaptı.

28.05.2014 16:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'ya kaçmış olan zat, çözüm sürecini sabote etmek için elinden geleni yaptı. CHP, MHP çözüm sürecini sekteye uğratmak için Pensilvanya ile işbirliği yaptı. Bir kısım medya adeta terör başlasın, yeniden kan aksın, yeniden gençler ölsün diye her türlü tahriki yaptı" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, Ağrı Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Türkiye ekonomisi, demokrasi, çözüm süreci ve kardeşliğin 30 Mart öncesinde hedef alındığını ifade eden Erdoğan, "Pensilvanya'ya kaçmış olan zat, çözüm sürecini sabote etmek için elinden geleni yaptı. CHP, MHP çözüm sürecini sekteye uğratmak için Pensilvanya ile işbirliği yaptı. Bir kısım medya adeta terör başlasın, yeniden kan aksın, yeniden gençler ölsün diye her türlü tahriki yaptı. Hatta bazı yazar müsveddeleri gitti, terör örgütüne 'terörü yeniden başlatın' diye akıl dahi verdi. Ama benim Ağrılı kardeşlerim bu oyuna gelmedi. Sizler bu tuzağa düşmediniz. 1 Haziran'da inşallah hem Ağrı'da eser siyasetini hem de Türkiye genelinde çözüm siyasetine inanıyorum ki Ağrı bir kez daha desteğini verecektir" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Diyarbakır'da başlattıkları hasretleri gideren atmosferin daha da güçlenmesini 1 Haziran'da Ağrılıların tesis edeceklerine inancını dile getirerek "Ahmed'i Hani'nin şehri Ağrı'dan, biz Haziran'da çözüm sürecine destek bekliyoruz. Aslı ile Kerem'in şehri Ağrı'dan Ağrı Dağı kadar büyük bir netice bekliyoruz" dedi.

-"Ağrı'yı destekleyeceğimizi unutmayın"

"Evet mi?" diye kendisini dinlemek için gelenlere soru soran Erdoğan, erkeklerden kadınlar kadar canlı olmalarını istedi. Erdoğan, 30 Mart'tan sonra tekrar uykuya yatan partilerden olmadıklarını, 30 Mart akşamına ve o günden bu yana çalıştıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sadece hükümet kademesinde çalışmakla kalmıyoruz. Belediye başkanlarımızdan tekrar seçilenler işlerine daha yoğun bir şekilde sarıldılar. Yeni seçilen belediye başkanlarımız, verdikleri sözleri yerine getirmek için projelerini gerçekleştirmek için kollarını sıvadılar, çalışıyorlar. Ağrı bu hizmet seferberliğinde geri kalmasın. Ağrı, AK Parti vizyonundan, AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetinden geri kalmasın.

Şuranın altını çiziyorum. AK Parti'nin belediyeyi kazandığı her ilde, sadece AK Partili belediye başkanı değil, AK Parti de orada çalışır. Yani Ağrı'da siz sadece belediye başkanını değil, onun arkasındaki birikimi, tecrübeyi, onun arkasındaki güçlü partiyi de tercih edeceksiniz. Biz her an belediye başkanımız yalnız kalmasın diye örneğin Ağrı'da buraya yakın büyükşehir hangisi? Erzurum. Erzurum artık Ağrı'nın kardeş belediyesi olacak. İnşallah Ağrı'yı yalnız bırakmayacak, biz de zaten hükümet olarak bugüne kadar nasıl destek verdiysek, bu desteklerimizi Ağrı'ya vermek suretiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Planlarında, projelerinde yatırımlarında, her işleminde Ağrı'yı destekleyeceğimizi unutmayın."

Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetim birikimi ile kendini idare edebileceğini ve hiçbir siyasi partinin bu konuda kendileri ile aşık atamayacağının altını çizerek, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığından geldiğini, kentin başarılı yönetilmesinden dolayı hala AK Parti'de bulunduğunu ve o anlayışı Ağrı'da da hayata geçireceklerini bildirdi.

Havalimanından şehre geliş yollarının ve diğer bağlantı yollara sıcak asfalt döküldüğünü vurgulayan Erdoğan, 30 Mart öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının, İstanbul, Ankara, Erzurum büyükşehir belediyeleri ile İstanbul Bağcılar belediyesinin Ağrı'ya verdiği sözlerin takipçisi olacaklarını belirtti. Erdoğan, kente yapılan hastanenin müteahhitin iflası nedeniyle geciktiğini, inşaatı tamamlayarak gelecek yıl sonuna kadar hizmete sunacaklarının altını çizerek, "Ağrı'ya iki güzel müjdemiz var. Uzun süredir Ağrı merkezi doğalgazı bekliyor.  Ağrı merkezde doğalgaz dağıtımı için 3 kez ihaleye çıktık. Özel sektörden rağbet olmadı. Şimdi ise biz yeni bir karar aldık. Dağıtımı Ağrı'da devlet olarak biz yapacağız. Yani kamu yapacak. Bununla ilgili yasal düzenleme gerekiyordu. Dün Doğalgaz Piyasası Kanununda değişiklik yapılmasına dair yasa teklifi TBMM'ye sunuldu. Bu yasayı Meclis'ten geçirecek ve Ağrı'yı kısa süre zarfında doğalgazla buluşturacağız" diye konuştu.

Erdoğan, ikinci olarak ise elektrik borçlarının faizlerinin bölgede büyük bir sorun olduğuna dikkati çekerek, elektrik dağıtımlarının özel sektörde bulunduğunu ancak kendilerinin sorunun giderilmesi için ricacı olduklarını ve bir düzenleme yapıldığını kaydetti. Erdoğan, 28 Haziran 2013'ten önceki döneme ait elektrik borçlarının faizlerinden 1 Haziran-31 Temmuz arasında  EDAŞ'a müracaat edilmesi durumunda vazgeçileceğinin altını çizerek, "Sadece ana parası alınacak. Faiz alınmayacak. Elektrik aboneliği olmayanlar da EDAŞ'a aynı tarihlerde başvururlarsa geriye dönük hiçbir işlem yapılmayacak" dedi.

Türkiye ve Ağrı için 1 Haziran'da önemli bir karar verileceğine vurgu yapan Erdoğan, "Büyük Türkiye'ye 'evet' diyeceksiniz. Yeni Türkiye'ye 'evet' diyeceksiniz. Çözüm sürecine 'evet' diyeceksiniz, huzura, barışa, demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere, en önemlisi de kardeşliğe 'evet' diyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" dediklerini hatırlatarak, bunların kardeşliğin esası olduğunu ve hep birlikte büyük Türkiye olunacağına işaret etti. Erdoğan, 1 Haziran'da Ağrı'daki seçimde AK Parti'nin açık ara kazanması konusunda Ağrılılardan ricada bulunduğunu belirterek, Ağrılıların vicdanları ile karar vereceklerine ve 1 Haziran akşamı da müjdeyi vereceklerine inandığını söyledi. Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 90 olan oy oranının Ağrı'da yüzde 79 olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Gelin bu seçimde gidin sandıklara. Gidin sandıklara ve bu konuda, gerek valilik, gerek güvenlik her türlü tedbiri alacak. Rahatlıkla, çekinmeden, ürkmeden, korkmadan gidin sandıklarda demokratik hakkınızı kullanın. Tekrar ediyorum. Sadece adayımızı değil, adayımızın arkasındaki güçlü AK Parti'yi seçeceksiniz. Biz adayımıza bu noktada, bundan sonra farklı şekilde takipçisiyiz. Meclis üyelerinin aynı şekilde takipçisiyiz. Projelerinde, yatırımlarında, hizmetlerinde Ağrı'nın yanında olacağız. İnşallah hep birlikte Ağrı'da yeni bir süreci başlatacağız. Ağrı'nın kalkınmasını, alt yapı, üst yapı ile farklı bir şekilde halledeceğiz."

-"O tehditlere aldanmayacaksınız"

Erdoğan, Ağrı'yı vatandaşların da destekleriyle modern bir kent haline getirmek istediklerini belirterek, "Şehrin içindeki ahırlara varıncaya kadar istiyoruz ki bunları yeni bir planla projelendirmeyle şehrin içinden çıkaralım ve oralarda benim Ağrılı kardeşim insanca otursun" ifadelerini kullandı.

Her şeyin A'dan Z'ye güzel olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu süre içerisinde attığımız bir çok adımlar var. Doğubeyazıt ilçemizde 210 derslikli bir eğitim kampüsü yapıyoruz. Ama orada bölücü terör örgütü insanları kaçırıyor. Ama o tehditlere aldanmayacaksınız. Diyarbakır'da 10 anne baba nasıl orada eylem yapıyorlar. Bak meydandalar ve 'Ey BDP çocuklarımızı getir' diyorlar. Belediye başkanına sesleniyor 'çocuklarımızı getir' diyorlar. Onların eş başkanlarına sesleniyor 'çocuklarımı getir' diyorlar. 'Benim çocuğumu dağa kaçıyorsunuz kendi çocuklarınızı Amerika'da İngiltere'de okutuyorsunuz' diyorlar... İnanıyorum ki pazar günü Ağrı'da da benim Ağrılı kardeşim sandığa sahip çıkacak."

Erdoğan, kente Yazıcı Barajı'nı kazandırdıklarını, Aydıntepe Barajı'nın yapımı için de etütlerin devam ettiğini dile getirerek, yürüttükleri çalışmalarla 2045 yılına kadar Ağrı'nın su ihtiyacını karşılayacaklarına dikkati çekti.

-Ağrı'ya 6 katrilyon yatırım

Erdoğan, Ağrı'ya 12 yılda ulaştırma ve haberleşmede 785 trilyon, eğitimde 600 trilyon, sağlıkta 228 trilyon, toplu konutta 657 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 610 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 623 trilyon, orman ve su işlerinde 411 trilyon olmak üzere toplamda 6 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydetti.

"Karşımda Esmaları görüyorum" diyen Erdoğan, Ağrı'ya İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni kazandırdıklarını ve burada 11 bin öğrencinin okuduğunu bildirdi.

-"Sandıklarda kuş uçurtmayacağız"

Erdoğan, yatırımların artarak devam edeceğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bugün bitti, perşembe, cuma ve cumartesi. 3 gün. Beyler 3 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Pazar günü milletvekili arkadaşlarım hepsi burada görev yapacaklar. Başka illerden de milletvekili arkadaşlarım gelecekler. Milletvekili arkadaşlarım bizzat oy kullanılan yerlerde görev yapacak. Sadece bu işi Ağrı'daki milletvekillerimize bırakmayacağız. Bütün komşu illerden her yerden milletvekili arkadaşlarım o heyecanı gelip sizinle paylaşacaklar. Sandıklara sahip çıkacağız, sandıklara hakim olacağız. Sandıklarda kuş uçurtmayacağız inşallah. Demokrasi mücadelesini, özgürlük mücadelesini pazar günü bu şekilde inşallah taçlandıracağız. Ağrı, Yalova, ilçeler, beldeler, değişik yerlerde inşallah bu heyecanı bekliyorum."

-Notlar

Başbakan Erdoğan, Ağrı Havalimanından partisince kent merkezinde düzenlenen miting alanına seçim otobüsüyle geldi.

Erdoğan, miting alanına geçerken, yol güzergahında bekleyen vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile selamlarken, çocuklara da oyuncak dağıttı.

Adliye Sarayı önünde düzenlenen miting alanında kurulan platforma, eşi Emine Erdoğan ile çıkarak halkı selamlayan Başbakan Erdoğan'a, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Erdoğan'ın daha sonra yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Ağrı Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra, eşi Emine Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Ağrı ve bölge illerinin milletvekilleriyle vatandaşları selamlayarak alandan ayrıldı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, mitingin ardından ziyaret etmesi beklenen AK Parti İl Başkanlığı programını iptal etti.

Alanda, AK Parti iktidarının son 12 yılda, Ağrı'da yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi notu yer alan afişler ve "Türkiye'nin Yürüyüşünü Komplolarla Durduramayacaksınız" yazılı pankart dikkati çekti.

Mitinge, AK Parti ve ay yıldızlı bayraklarla katılan vatandaşlara, olası yağışa karşı tedbir amaçlı yağmurluk dağıtıldı.

-Ağrı Belediye Başkan Adayı Arslan

Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan da mitingin açılışında yaptığı konuşmada, 5 yıl önce göreve başlarken halka verdikleri sözleri yerine getirdiklerini anlattı.

Kendileri hizmet üretirken, birilerinin de kara propaganda yaptığını anlatan Arslan, "Bizi kimse tehdit ederek, şantaj yaparak bu seçimi alamayacak. Bunu bilmenizi istiyorum. Biz Allah'a iman etmişiz, halkımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Halkın sağduyuyu, barışı ve kardeşliği özlediğini anlatan Arslan, 16 aydır kardeş kanı dökülmediğini, tüm bu hizmetlere rağmen söyleyecekleri bir şeyleri kalmayanların kendilerine iftira attığını dile getirdi.

Kendisinin mal varlığıyla ilgili dedikodular üretildiğine işaret eden Arslan, "Yok otogarın yerini şuna sattı. Yok şu kadar mal varlığı varmış. Biz Ağrı Belediyesine başladığımız hizmetten bu yana, kendi mal varlığımızda eksilme olmuştur, artma olmamıştır. Kimsenin malına el uzatmadık, uzatmayacağız. Ağrı Belediyesinin tek bir kuruşunu satmadık. Belediyemize 3 bin dönüm arazi kazandırdık. Bunları, Ağrı bilmiyor, bunlar da Ağrı'yı tanımıyorlar. Bilmedikleri Ağrı ile ilgili ahkam kesiyorlar" şeklinde konuştu.

-AK Parti Ağrı İl Başkanı Aydın

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın da cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Ağrı'ya 2 bin 300 derslik yapıldığını, AK Parti döneminde bu sayının 4 bin 800'e çıkarıldığına dikkati çekti.

Ulaşımda da önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Aydın, 12 kilometrelik duble yolun 300 kilometrenin üstüne çıkarıldığını anlattı.

İçme suyu sıkıntısının da bu dönemde giderildiğini anlatan Aydın, bu hizmetlerin yanı sıra havaalanı, TOKİ konutlarının da AK Parti iktidarı tarafından yapıldığını dile getirdi.

Hak ve özgürlükler noktasında da önemli adımlar atıldığını ifade eden Aydın, başörtüsü sorununun artık sorun olmaktan çıktığını kaydetti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement