AK Parti'nin Edirne Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Edirne Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar iddiası olmadığını belirterek, "Kendi belediyesindeki taşeron sorununu çözmeyen birisi, Türkiye'nin sorununu çözebilir mi? Buna emanet tevdi edilir mi? Güvenilebilir mi? 'Bana 4 yıl verin' diyor, Allah aşkına 4 dakika verir misiniz?

04.06.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar iddiası olmadığını belirterek, "Kendi belediyesindeki taşeron sorununu çözmeyen birisi, Türkiye'nin sorununu çözebilir mi? Buna emanet tevdi edilir mi? Güvenilebilir mi? 'Bana 4 yıl verin' diyor, Allah aşkına 4 dakika verir misiniz?" dedi.

Partisinin Edirne mitinginde konuşan Davutoğlu, kadınlara verilen doğum yardımını anımsatarak, eskiden para ödenmediği için kadınların rehin alındığını, bebeklerin hastanelerde tutulduğunu söyledi.

Evleneceklere çeyiz hesabı ile yapılacak yardımlara ve burs artışlarına değinen Başbakan Davutoğlu, gelecek dönemde bütün bu sosyal yardımları daha da geliştirerek sürdüreceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taşeron işçilerden bahsettiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bilmiyor ki biz geçen sene taşeron işçilerle ilgili bütün yasal tedbirleri aldık. Asıl işte çalışanların haklarını taşerona da tanıdık, ancak seçim sonrasında yapacağımız ilk iş, asıl iş ile yardımcı işi ayırıp, taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacak. Ama bakın Kılıçdaroğlu'nun zavallı durumuna. Bugünlerde CHP Genel Merkezi'nin önünde birileri protesto yapıyor. CHP yönetimindeki Sarıyer Belediyesinde hakkı yenen taşeron işçiler CHP'yi, Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da protesto ediyorlar. Kendi belediyesindeki taşeron sorununu çözmeyen birisi, Türkiye'nin sorununu çözebilir mi? Buna emanet tevdi edilir mi? Güvenilebilir mi? 'Bana 4 yıl verin' diyor. Allah aşkına 4 dakika verir misiniz? Neden '4 yıl' diyor? Aynen SSK'da olduğu gibi baktı ki milletin hazinesi dolu, biz bereketlendirdik, 4 yıl içinde gelecek, bu hazineyi boşaltıp, gidecek. Biz bunu kolay toplamadık. Edirneli çiftçimizin, işçimizin, iş adamımızın, 81 vilayetteki vatandaşlarımızın emeğiyle inşa ettik yeni Türkiye'yi. Bırakır mıyız?"

"Kılıçdaroğlu yeni yeni uyanıyor"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklileri istismar etmeye çalıştığını belirten Ahmet Davutoğlu, göreve geldiklerinde SSK emeklisinin en düşüğünün 257 lira, şimdi ise bin 77 lira aldığını, Bağ-Kur tarım emeklisinin eline 66 lira, şimdi ise 816 lira geçtiğini kaydetti.

Davutoğlu, "Bütün emeklilerimiz için en az 4, 5, 10 misline kadar artış sağladık ama 2 ay önce 100 TL seyyanen zam verdik. Bu, 12 ayda bin 200 lira demek. Bir emeklinin maaşı 800 lira ise 1,5 ek maaş demek. Zaten biz bunu 1 Temmuz'dan itibaren emeklilerimize vermeye başlıyoruz, Kılıçdaroğlu yeni yeni uyanıyor. Seçim sorasında da geride kalan, bin 100 liranın üzerinde alan emeklilerimizle ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Ne emeklimizi, ne çiftçimizi, ne işçimizi ne de esnafımızı enflasyon ya da ekonomik krizler karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.

"Su taşkınlarının zarar vermesine izin vermeyeceğiz"

İktidara geldiklerinde 1,8 milyar lira olan tarımsal desteği bu yıl 10 milyar liraya çıkardıklarını anlatan Davutoğlu, hayvancılıkta sıfır faiz uyguladıklarını ifade etti.

Edirne'ye 12 yılda 1,7 milyar lira tarımsal destek ödediklerini aktaran Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bu rakamı bilir mi hesap edebilir mi? O, sadece rüyasında gördüğü hikayeleri anlatabilir. Biz ise onların rüyasını göremeyeceği gerçekleri hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Su taşkınlarına karşı Karaağaç Köprüsü'nü tamamlayacaklarını anlatan Davutoğlu, "Su taşkınlarına karşı bir by-pass kanalı yapacağız. Meriç, Arda, Tunca'nın bir daha Edirne'ye su baskını şeklinde zarar vermesine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Baraj yatırımlarını yakında tamamlayacaklarını dile getiren Ahmet Davutoğlu, Ergene Havzası ile ilgili geliştirdikleri projelerle Edirne'yi "suyla barışık yaşayan başkent" haline getireceklerini vurguladı.

Davutoğlu, Edirne'ye yeni bir stadyum yapacaklarını, Kırkpınar Stadyumu'nu da yenileyeceklerini söyleyerek, "Kırkpınar'ı uluslararası alanda daha tanınır kılmak, Edirne'yi turizm şehri haline getirmek için gerekeni yapacağız" dedi.

Edirne'yi tarihi ve kültürel zenginlikleriyle "turizm gelişim bölgesi" haline getireceklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Edirne, keşfedilmesi gereken bir hazine olarak hızlı trenle İstanbul'a bağlanacağı için İstanbul'a gelen her turist, 'Bir de Selimiye'nin huzuruna çıkayım' diye Edirne'ye gelecek inşallah. Yunanistan ile Bulgaristan ile geliştirdiğimiz yüksek düzeyli işbirliği konseyleriyle sınır ötesinde de irtibatlar kurup, bütün Rumeli'de barış Balkan'ı, barışa dayalı yeni Balkan coğrafyası ortaya çıkması için çalışmaya devam edeceğiz. Edirne, Türkiye'nin 'son noktası', 'çıkmaz sokağı' gibi hiçbir zaman olmayacak. İstanbul'dan Avrupa'ya, Kars'tan Avrupa'ya, Bakü'den Avrupa'ya giden her yol Edirne'den geçecek. Marmaray aslında İstanbul projesi değildir, Edirne projesidir, Türkiye projesidir, Avrasya projesidir, Türkiye'yi merkez kılacak projedir. Pekin'den, Doğu Türkistan'dan, Orta Asya'dan gelen bütün kervanlar eskiden nasıl başkent Edirne'ye geliyorsa, şimdi de bütün yollar Edirne ile buluşacak."

Davutoğlu, AK Parti döneminde Trakya Üniversitesinde 9 fakülte, 5 enstitü kurulduğuna işaret ederek, kente bilim merkezi kuracaklarını belirtti.

-"Oyunuz HDP'ye yazılır"

Ahmet Davutoğlu, "üçlü çete" ve "üç paralelin" 12 yıllık birikimlerini engellemek için harekete geçtiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"CHP, MHP, HDP'nin, birinin iktidar iddiası var mı? Kılıçdaroğlu 'Ben iktidar olacağım' diyor mu? Bahçeli'nin iktidar iddiası var mı? O da yüzde 15'e razı. HDP 'Türkiyeliyim' diyor ama her türlü terörü, şiddeti destekliyor. Üçü de birbirini destekleyerek, AK Parti'yi iktidardan etmek istiyorlar. Üçü bir araya gelse, AK Parti'yi durdurabilir mi? CHP ile HDP işbirliği yapıyor. Cumhuriyetimize, vatan ve millet birliğimize önem veren Edirneliler, kime oy verirseniz sizin takdiriniz ama buraya gelip cumhuriyetçilik yapıp, sonra HDP ile işbirliği yapanlara verdiğiniz oy, HDP'ye yazılır. HDP'ye verilen oy da doğrudan Kandil'e, PKK'ya verilmiş olur. Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye bir söz duydunuz mu? İşbirliği yapıyorlar. Herhangi bir şekilde doğuda, güneydoğuda yapılan baskılar konusunda Kılıçdaroğlu'dan, Bahçeli'den HDP'ye eleştiri duydunuz mu? Perde gerisinden işbirliği yapıyorlar.

Üç tane de paralel var. Biri Pensilvanya paraleli. Biri Kandil-PKK paraleli, HDP'yi geriden yönetiyorlar. Biri de DHKP-C terör paraleli. O da CHP'ye sızmış durumda. Bu altılı çete bir araya gelip, Türkiye'nin yürüyüşünü, yükselişini durdurmak istese, siz buna izin verir misiniz? Onların kurduğu bütün tuzakları bozmaya kararlı mısınız? Tuzaklarını başlarına çalacak mıyız?"

Türkiye'nin bütün vatandaşlarının kendileri için aziz olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Başbakan danışmanı olan bir Roman vatandaşımız var sizin dertlerinizle ilgilenmek üzere. Başbakanlık'ta benim yanımda ofisi olacak ve onun üzerinden şunu göstereceğiz; Türkiye'de hiçbir vatandaşa 'ikinci sınıf' muamele yapılamaz" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan önce konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 7 Haziran akşamı "Demokrasi bayramı" kutlanacağını belirtti.

AK Parti'nin kurulduğu günden beri milletle yürüdüğünü söyleyen Müezzinoğlu, yeni bir yürüyüşün arefesinde olduklarını dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne'de basmadığı bir köşe, gönül gönüle sohbet etmediği kimsenin kalmadığını vurgulayarak, AK Parti hükümetlerince Edirne'de yapılan yatırımlara ilişkin bilgi de verdi.

Seçimlerde Bursa'dan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, Edirneliler ile bağının hep devam edeceğini vurguladı.

Notlar

Mitingin yapıldığı meydan AK Parti flamalarıyla süslendi. Meydanın çevresindeki binalara Başbakan Davutoğlu'nun posterleri asıldı.

Alanda, "Noter tasdikli değil, millet onaylı hizmetin adıdır AK Parti", "Mitinglerde sallayan adamlar vardır, bir de mitingleri sallayan adamlar vardır. Onlar konuşur, AK Parti yapar", "Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar hayalini bile kuramaz, biz gerçekleştiririz", "Yeni güç büyük Türkiye", "Bu pazar oylar AK Parti'ye" pankartları yer aldı. Alana girişlerde ise AK Parti İl Başkanlığınca yaptırılan şapkalar dağıtıldı.

Bulgaristan'dan soydaşlar geldi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını dinlemek üzere Bulgaristan'dan soydaşlar da miting alanına geldi.

Sabah saatlerinde özellikle Kırcaali'den otobüslerle Edirne'ye gelen soydaşlar, İstasyon Meydanı'na gelerek, Davutoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un da katıldığı mitingin sonunda Başbakan Davutoğlu, beraberindekiler ve partisinin Edirne milletvekili adaylarıyla birlikte alandakileri selamladı, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Edirne Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement