AK Parti'nin İzmir Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin İzmir Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Kardeşlerim birileri bu ülkede kendini hep yabancı hissetti.

16.03.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeşlerim birileri bu ülkede kendini hep yabancı hissetti. Kılıçdaroğlu da bunlardan biri. ( Sivas'tan öteye) gidemez. Niye? Halkını kucaklamadı. Halkını kucaklayamadığı için, halk da onu kucaklayamıyor" dedi.

Erdoğan, partisi tarafından İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, kendilerinin MHP gibi "siyasi Türkçülük", BDP gibi "siyasi Kürtçülük" yapmadıklarını ve CHP gibi sahillerin partisi olmadıklarını belirtti.

BDP, CHP ve MHP'nin sadece Türkiye'nin belli yerlerinde oy aldığına dikkati çeken Erdoğan, kendilerinin etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmadıklarını, 77 milyonun partisi olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Niye Sivas'ın ötesine gitmiyorsun?" sorusu yönelttiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne diyor biliyor musun? 'Ta Pekin'e, Washington'a gittim' diyor. Ben 780 bin kilometre içerisinde Sivas'ın ötesinden bahsediyorum. Niye Erzurum'a gidemiyorsun, niye Hakkari'ye, Van'a gidemiyorsun? Ben sana bunu söylüyorum. 'Pekin' diyor, 'Washington' diyor. ya sen oralarda mı siyaset yapıyorsun? O da ısmarlama, ısmarlama. Kardeşlerim birileri bu ülkede kendini hep yabancı hissetti. Kılıçdaroğlu da bunlardan biri. Gidemez. Niye? Halkını kucaklamadı. Halkını kucaklayamadığı için halk da onu kucaklayamıyor. Hakkari'ye gitti bir tane Türk bayrağı yok. Sadece CHP bayraklarıyla miting yaptı ama ben Hakkari'ye gittim aynen buradaki gibi. Şu tabloyu görüyor musun (Meydanı göstererek) Türk bayraklarıyla AK Parti bayrakları bir arada. Biz yola çıkarken 'tek millet' dedik. Arap'ı, Türk'ü, Kürt'ü, Arnavut'u, Boşnak'ı, Roman'ı, Çerkez'i ve Gürcü'sü ile tek millet dedik. Arkadan tek bayrak dedik. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

-"Bayrak" şiirini meydandakilerle okudu

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini bayrak sevgisi konusunda eleştirmesine tepki göstererek "Bize bayrak dersi verme. Sen önce Hakkari'nin hesabını ver. Sende yürek falan yok. Orada sen gittin pazarlık yaptın, oraya bir miktar insan topladılar. Orada mitingini yaptın. Zannettin ki 'ben buradan iyi bir oy alacağım'. Ne oldu biliyor musunuz? Hakkari'de milletvekili seçimlerinde dördüncü parti oldu. Biz ikinci parti olduk, MHP üçüncü parti oldu, O dördüncü parti oldu. ya Kılıçdaroğlu, sen bu işi daha öğrenemedin" dedi.

Bayrak konusunda çok hassas olduklarını, çocuklarına bayrak sevgisini ilkokulda okudukları dönemde aşıladığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlkokuldaki yarışmalarda çocuklarım, 'Baba şiir okuma yarışması var ne okuyayım' diye sorduğunda. Ben de kendilerine Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini tavsiye ettim. İzmir'de okuyalım Kılıçdaroğlu öğrensin, çünkü bu ara 'Rabia' işaretini de öğrendi biliyorsunuz. O içini başka türlü dolduruyor, ayrı mesele ama diğerlerini de yavaş yavaş öğrenecek. Bakacak ki kendisi içine yaptığı dolgular prim yapmıyor, buraya gelecek."

Meydandakilerle "Bayrak" şiirinin ilk dörtlüğünü okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte biz böyle yetiştirdik yavrularımızı. Bize Kılıçdaroğlu gelip de bu dersi veremez. Senin daha öğrenecek çok şey var bu ülkede. Biz senin cemaziyelevvelini biliriz. Türk bayrağını Kızılay Meydanı'nda yakanlarla berabersin sen. Kızılay Meydanı'nda Türk bayrağını yakanlarla beraberdir senin milletvekillerin. Benim polisime küfredenler senin milletvekillerin. AK Partili milletvekilleri değil. Sen kime neyi anlatıyorsun? Ey CHP'ye gönül veren kardeşlerim, bunların ne olduğunu bilmemiz lazım"

-"Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi?"-

İzmir'in en güzel yerlerine çirkin gecekonduların, kanalizasyonların yakışmadığını, bunun sorumlusunun da CHP'li belediyeler olduğunu dile getiren Erdoğan, kendilerinin modern bir İzmir istediklerini, tecrübelerini, planlarını ve projelerini İzmir'de Binali Yıldırım ile hayata geçirmek istediklerini söyledi.

" Marmaray'ı yaptık. Marmaray'ı Allah'tan görmediler. 62 metre denizin derinliğinden gidiyor ya. Marmaray'ı görmediler. Marmaray'ı bitirdik. Geçenlerde İstanbul'da iki gün ağır bir sis oldu. Marmaray'da günde 300 bin kişi geçti" diyen Erdoğan, şunları belirtti:

"Burada Binali bey, size tünellerle ilgili projelerini açıkladı. Türkiye'de 122 tünel yaptık şu 11 senede. Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla bizimkiler yan yana gelmiyor artık. Kardeşlerim şu Kılıçdaroğlu'nda utanma, sıkılma yok yolsuzluktan bahsediyor. Ben diyorum ki: ya biz bu ülkeyi 230 milyar dolarla aldık. Yani 79 senede Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı, şimdi 820 milyar dolar. Buradan, buraya çıkıyorsun. Nasıl bunu söylüyorsun? 11 senede 590 milyar dolar bunun üzerine ilave etti. Kardeşlerim, 70 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı ama 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi? Eğitimde, cumhuriyet tarihinde yapılan dersliğin yarıdan fazlasını biz 11 senede yaptık. 205 bin derslik. Ah kardeşlerim işte onun için bizde vatan aşkı var."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin İzmir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement