AK Parti'nin Sakarya Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Sakarya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, Sakarya Meydanı'ndan Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir, İsrail'e, Esed'e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden döner bize der ki 'Buralarda niye büyükelçimiz yok?' Emin olun, bilmez. 'Mescid-i Aksa ne demek bilmediği için 'İsrail ile niye dost değiliz?' der" ifadesini kullandı.

23.05.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, Sakarya Meydanı'ndan Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir, İsrail'e, Esed'e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden döner bize der ki 'Buralarda niye büyükelçimiz yok?' Emin olun, bilmez. 'Mescid-i Aksa ne demek bilmediği için 'İsrail ile niye dost değiliz?' der" ifadesini kullandı.

Partisinin Sakarya Kent Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Davutoğlu, Sakarya gençliğinin kendilerini ne zaman çağırırsa her zaman geleceklerini belirterek, "Gece boyu, gündüz boyu... Ama siz ilk talebelerisiniz, size varız. Bir de tembel talebeler var, Kılıçdaroğlu gibi" dedi.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı projeler hakkında şunları söyledi:

"Merkez ülke kavramı; kitabın arka kapağındaki yerinden okumuş. Kitaba, arkadan başladığı için yeni yeni öğrenecek. Merdivene tersten binen adam, kitabı da tersten okur. Soruyor televizyon mülakatı yapan gazeteci, 'Davutoğlu'nun kitabını okudunuz mu?' diye. 'Vallahi okumadım' diyor. Okusa şaşardım. 'Kitap okudun mu' diye sorsa ona da 'okumadım' der. Bahçeli'ye 'kitap okuyor musunuz' diye soruyorlar. 'Hayır, okumuyorum. Rapor okuyorum' diyor. Allah aşkına, kitap okumayanda irfan, hikmet, nasip olur mu?

Okumuyorlar, birileri bir kağıt getiriyor sonra onu okuyorlar. Bizim 13 yıldır icraatımızla merkez yaptığımız, Ortadoğu'nun Orta Asya'nın, Kafkasların, Balkanların merkezi yaptığımız Türkiye'nin coğrafyasını yeni keşfediyorlar. Çünkü, Sakarya'yı bilmiyorlar. Sakarya'ya selam olsun. Sakarya, Türkiye'nin özetidir, Türkiye'nin merkezidir."

21 Mayıs'ın Çerkez sürgününün yıl dönümü olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Bir kez daha Kafkasya'ya, Şamil'in torunlarına selam ediyoruz. Yine Balkanlarda Evlad-ı Fatihan'a kucak açan Sakarya'ya selam olsun" diye konuştu.

-"Türkiye'nin bütün o dava aşkıyla kuşattığı coğrafyada al bayrak var"

Davutoğlu, sloganlar üzerine "Ümmet hepimize emanet" diyerek, "Şamil'in torunlarına sahip çıkacak mıyız. Evlad-ı Fatihan'a, büyük davamıza sahip çıkacak mıyız? Filistin'e, Suriye'deki mazlumlara sahip çıkacak mıyız. Somali'ye sahip çıkacak mıyız" diye sordu.

Sakarya'nın Türkiye'yi merkez ülke yapacağını belirten Davutoğlu, "Çünkü, Türkiye'nin bütün o dava aşkıyla kuşattığı coğrafyada biz varız. Al bayrak var bu coğrafyalarda" dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz, Sakarya Meydanı'ndan Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir, İsrail'e, Esed'e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden döner bize der ki 'Buralarda niye büyükelçimiz yok?' Emin olun bilmez. Mescid-i Aksa ne demek bilmediği için 'İsrail ile niye dost değiliz?' der. İşte Sakarya, davamızın merkezinden söylüyorum. Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girenlerle biz dost olmayız.

Birisi de çıkmış, 'adından utan' dediğimde dedesine atıfta bulundu. Allah rahmet eylesin vefat etmişse ama birisi de çıktı ' Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Siz, bunlara bir ders verecek misiniz? Sakarya'nın çocukları, dava emanetini üstlenen yiğit bacılar, yiğit kardeşler, siz bunlara Sakarya destanını öğretecek misiniz? Sakarya destanı ne demek, öğrensinler."

Sakarya'nın kendileri için hizmetin en iyi anlatılacağı yer olduğunun altını çizen Davutoğlu, "1999'da Sakarya depremi olduğunda öyle bir Türkiye vardı ki Ankara'da oturan Başbakan Sakarya'ya gelememişti hatırlıyor musunuz?" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, o zaman akademik hayatta arkadaşlarla toplanıp buraya, elimizden geldiğince acıları paylaşmaya gelmiştik. Hala o günleri hatırlarım. 28 Şubat zulmü bir yanda, depremin acıları bir yanda, IMF kapısında bekleyen Türkiye bir yanda, kendi silahını, kendi piyade tüfeğini yapamayan Türkiye bir yanda, tam anlamıyla zor durumda. Tam anlamıyla 'hasta adam' diye adlandırılan bir ülke ile karşı karşıyaydık."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını dile getiren Davutoğlu, "O, Ankara'dan Sakarya'ya gelemeyen Türkiye'den, şimdi denizin ortasına dolgu yapıp havaalanı yapan Türkiye var. Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız.  Bakmış ki Haliç'e girmek zor, başka bir hükümdar olsa der ki 'geri dönelim ya da bekleyelim' ama bir adamda iman varsa dava inancı ve ahlakı varsa Fatih Sultan Mehmet Han gibi der ve 'denizden yürümezse gemiler, karadan yürütürüz.' Eğer, Giresun'da havaalanı karada yoksa, suyla barışır, suyun üzerinde havaalanı yaparız. Çünkü biz Fatih'in torunlarıyız" ifadesini kullandı.

"Bunların tek dikili ağacı yok"

Davutoğlu, son 12 yıl içinde yapılanlara değinerek, "Bunların Türkiye'de tek bir dikili ağacı yok" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mahalli seçimlerde meydanlarda belediye başkanı adayını tanıtırken "bu meydanın altına otopark yapacağım" şeklinde açıklama yaptığını aktaran Davutoğlu, "Halbuki 2007'de Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken açmış orada. Zaten otopark var. Üzerinde konuştuğu yeri bilmeyen adamdan, Allah aşkına vizyon çıkar mı? Mega proje çıkar mı?" dedi.

Türkiye'yi dünyanın merkezi yaptıklarını, yıllık 150 milyon kişilik dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'da inşa edileceğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer, insanlar o havalimanına geliyorlarsa geleceklerse işte İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olarak dünyanın merkezi oluyor, merkezi. Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar.

Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü biz yapıyoruz, üçüncü köprü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın en uzun asma köprüsünü kim yapıyor? Kılıçdaroğlu, Bahçeli bilmez ama biz İstanbul'u avucumuzun içi gibi biliriz. Türkiye'yi de biliriz."

Mitingden notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Kent Meydanı'na gelişinde platforma çıkarak partilileri selamladı. Alandakiler, ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla Başbakan Davutoğlu'na karşılık verdi.

AK Parti flamaları ve Başbakan Davutoğlu posterleriyle süslenen alanın çevresindeki binalara, "Büyük Türkiye için yanındayız Başbakanım", "İnançla çıktık yola. Hiç vermedik mola. Hak davada millet arkanda. Yürü zafere doğru Başbakan Davutoğlu" pankartları asıldı.

Miting öncesi alandaki dev ekrandan AK Parti hükümetleri döneminde kente yapılan yatırımların yer aldığı tanıtım filmi sunuldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da katıldığı mitingin sonunda Davutoğlu, partisinin Sakarya milletvekili adayları ve beraberindekilerle alandakileri selamladı, karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Sakarya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement