Ak Partili Çelebi: Ak Parti, Her Şeyden Önce Kürtlere Bir Kimlik Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Çelebi: Ak Parti, Her Şeyden Önce Kürtlere Bir Kimlik Kazandırdı

Ak Partili Çelebi: Ak Parti, Her Şeyden Önce Kürtlere Bir Kimlik Kazandırdı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti'nin her şeyden önce Kürtlere kimlik kazandırdığını söyledi.Ağrı'da yapılan yatırımlar ve çalışmaları değerlendiren AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti hükümetinin ülkeye...

10.12.2013 14:24

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti'nin her şeyden önce Kürtlere kimlik kazandırdığını söyledi.

Ağrı'da yapılan yatırımlar ve çalışmaları değerlendiren AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti hükümetinin ülkeye farklı bir çehre getirdiğini söyledi. Çelebi, "Eskiden bu ülkede hiç kimse kendi çocuğuna Kürtçe isim veremiyordu. Bugün bütün bu sınırlamalar kaldırıldı. En son Diyarbakır'da Şivan Perver ve İbrahim Tatalıses'in bir araya gelerek düet yapması, bu ülkede özlenen bir tabloydu. Başbakanımızın daha öncede söylediği bir söylemi var. Türkiye'de sıkılan yumrukların açılmasıydı. Bu en fazla bizim memleketimize yaradı. Türkiye'de bir yıldan beridir şehit verilmiyor. Nerdeyse artık herhangi bir askeri operasyon yapılmıyor. Dolayısıyla bu da Türkiye'nin ekonomisine, gayri safi milli hasılasına yansıyor. AK Parti, her şeyden önce Kürtlere bir kimlik kazandırdı. Sen ne olursan ol, kim olursan ol, sen bu devletin bir vatandaşısın dedi. İkinci ana sorunlardan biri olan başörtüsü meselesini çözdü. Eskiden kız çocuklarımız başörtüsünden dolayı okula gidemiyorlardı. Eskiden başörtülü öğretmenimiz okula gidemiyordu, kızımız üniversiteye gidemiyordu. Şimdi artık bunlar kaldırıldı. TBMM çatısı altına artık başörtülü vekil, pantolon giyen vekil giremiyordu. Şimdi bütün bunlar kaldırıldı" dedi.

2002-2013 yılları arasında Ağrı'ya büyük yatırımlar geldiğini vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:

"2012 yılında Ağrı'ya 5 milyon TL nakdi olarak geldi. Bundan 3,5 milyonu Ağrı merkez için ayrıldı. Son iki yıldır biz Ağrı merkez ve ilçelerinde toplam 301 kilometrenin üzerinde sadece sıcak asfalt yaptık. Bunun yanı sıra 2011-2013 yılları arasında Ağrı merkezde bir karış sıcak asfalt yoktu. Şu an Ağrı merkezde 60 kilometreye yakın sıcak asfaltımız vardır. Yine en büyük hayvan pazarı açıldı. Yazıcı Barajı açıldı. Eğitimde sadece merkez için gönderdiğimiz para 27,5 milyon, 8 milyon Tutak'a, 28 milyon da Patnos'a gitti. Diğer ilçelerimize de farklı farklı gitti. Bir yıl içinde Ağrı merkeze 27,56 milyon sadece eğitim için gönderirmiş. Yine 6 milyon 400 bin lira biz köy yollarının asfaltlanması için merkeze gönderdik. İbrahim Çeçen Üniversitesi, özellikle kentimiz için büyük bir şans oldu. Biz diğer ilçelerimize de yüksekokul kurduk. Üniversite ile birlikte kalkınma hamlesi adı altında ilçelere de kültürel yayılmayı sağladık. 2014 yılında da Doğubayazıt'ta yüksek okulumuzu açacağız, şu an Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı gençlik merkezimizin yapımı tamamlandı, onun açılışını yapmayı düşünüyoruz. Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde İmam Hatip Lisesi'ni yapmayı düşünüyoruz. Ağrı merkezde de rehabilitasyon merkezi yapmayı düşünüyoruz. Hamur'da emniyet amirliği binasını yaptırıyoruz. Eleşkirt'te ise devlet hastanesi, imam hatip lisesi, bir de endüstri meslek lisesini kazandırdık. Eskiden köylere gittiğimizde hiçbir yerde sıcak asfalt yoktu. Şu an köy yol ağımızın yüzde 10'u bitti. Ağrı merkeze bir yılda 28,5 milyon para geldi."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Çelebi: Ak Parti, Her Şeyden Önce Kürtlere Bir Kimlik Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • celal ciftci: Celebi efendi , sen hangi kimlige sahibsin, onu merak ediyorum.? 0 0 Yanıtla

Advertisement