Ak Partili Gökçek: İtirazlar Neticesinde CHP'den 32 Bin Oy Fazla Aldığımız Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Gökçek: İtirazlar Neticesinde CHP'den 32 Bin Oy Fazla Aldığımız Ortaya Çıktı

Ak Partili Gökçek: İtirazlar Neticesinde CHP\'den 32 Bin Oy Fazla Aldığımız Ortaya Çıktı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, "İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar neticelendi.

03.04.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, "İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar neticelendi. İtirazların neticesinde, AK Parti'nin 1 milyon 416 bin 770 oy aldığı kesinleşti. CHP 1 milyon 385 bin 038 oy aldığı gerçekleşti. Bu durumda İlçe Seçim Kurumları'nda itirazlar sonuçlanmış oldu. Bu sonuçlara göre, açık ara bir fark ile Allah'ın izniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti kazanmış oldu" diye konuştu.

Gökçek AK Parti İl Başkalığında düzenlediği basın toplantısında, il meclisleri ve ilçe belediye başkanlıkları içinde itirazların olduğunu belirterek, "Bütün bu neticelere rağmen maalesef inanılmaz bir hazımsızlıkla ısrarlı bir şekilde CHP'liler seçime hile katıldığını etrafa söylemekten çekinmiyorlar. Özellikle Çankaya'da 15 bin oylarının muhtar oyları ile birlikte kullanıldığını, bu seçim iptal edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Keçiören'de 27 bin 266 oy, Sincan'da 13 bin 426 oy, Altındağ'da 9 bin 646 tane oy iptal edildi. Yani bizim çok güçlü olduğumuz üç ilçede toplam 41 bin 388. Yani sen hangi konuyu bir birine mukayese ediyorsun" dedi.

-"KAMUOYUNU OYALAMAYA VE YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR"-

CHP'nin kendi tabanında muhaliflerin oluştuğunu savunan Gökçek, "CHP'nin içi kaynamaya başladı. Fatih'den belediye başkan adayı olan var. Sabri Erbakan, " Böyle teşkilatla seçim alınmaz' diye suçluyor. Artvin adayı ve eski belediye başkanı "Cemaatle ittifak yaptık, sağla ittifak bize seçim kaybettirdi' diyor. Hüseyin Aygün, "Sağa açıldık cemaat ile iş birliği yaptık, kaybettik. Şimdi bunun muhasebesini yapmak zorundayız.' Bunların hepsinin üstünü ört pas edebilmek için devamlı olarak kamuoyunu oyalamaya ve yanıltmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

CHP'nin Anayasa Mahkemesine müracaat etmek için dilekçe hazırladığını belirten Gökçek, "Madem kaybettiğini kabul ediyorsun, git Anayasa Mahkemesine milleti niye oyalıyorsun. Sandık başında AK Parti'nin sandık kurulu üyesi bir tane, diğer siyasi partilerden 4 tanesi bize karşı. Sen bu sandıkları dört kişi ile sahip olmadın da, biz bir kişiyle hile mi yaptık? Böyle cahilce ifadeler kullanılır mı?" dedi.

-"TWİTTER'DAN GELEN BÜTÜN İTİRAZLARI TOPLUYORLAR"-

Gökçek, CHP'nin kazandıkları yerde yargıya güvendiğini, kaybettikleri yerde de ise yargıya güvenmediğini savunarak, " Yalova'da 5 oy ile aldılar "yaşasın yargı', Ankara'da 32 bin oyla kaybettikleri halde "burada hile var' diyorlar. Tam CHP mantığı. Özellikle direk Yüksek Seçim Kurulu ve kurullarına yüklenmeye çalışıyorlar. Twitter'dan gönüldaşlarından tutanaklara ulaşamadıkları için yardım istediler. Koca CHP Ankara'da toplam 12 bin 257 sandık var bunun ancak 600 tanesi ellerine geçebilmiş. Bütün tutanakları Yüksek Seçim Kurulundan almışlar. Parti bu kadar aciz bir parti. Hem işini görmüyorsun, hem adamlarına hükmedemiyorsun ondan sonra oturup ağlıyorsun. Keşke bizden isteseydiler, yüzde yüzü var bizde. Twitter'dan gelen bütün itirazları topluyorlar" diye konuştu.

-"EVRAKLARI YAKACAK ZAMANI BUGÜNÜ MÜ BULDUN?"-

Antalya'da yolsuzluk evraklarının imha edildiği ve kaçacağı iddialarına da değinen Gökçek, "CHP'liler çok yaygara kopardılar. "Büyükşehir Belediyesi'nden dumanlar çıkmaya başlarda, evraklar yakılmaya başlanırsa Melih Gökçek'in kaybettiği anlaşılır' demişlerdi. Şimdi bizden duman çıkmadı da, Antalya'da duman değil ateş çıktı. Yanıyorlar şuan. Adam diyor ki "Fazla evraklar vardı onları yakıyorum'. Yahu evrakları yakacak zamanı bugün mü buldun? CHP'nin orada yaptığı bütün usulsüzlükler ortaya çıkarsa şaşırmayın. Bizde yamyam yok. Ankara'da daima yamyamları olduğu mahkeme zabıtlarına kadar girmişti. Onlar kendilerini düşünsünler. Melih Gökçek fazla televizyona çıkmıyor diyorlar. Edebimizden çıkmıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Gökçek: İtirazlar Neticesinde CHP'den 32 Bin Oy Fazla Aldığımız Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement