AK Partili Miroğlu: Abdullah Öcalan Yeniden Devreye Girmeli - Son Dakika
Güncel

AK Partili Miroğlu: Abdullah Öcalan Yeniden Devreye Girmeli

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Abdullah Öcalan'ın Türkiye için bir fırsat olduğunu belirterek, "Öcalan bir aktör olarak, yeniden devreye girmeli" dedi.

21.12.2015 20:15  Güncelleme: 20:38

7 Haziran seçimleri öncesi siyasetin hedef tahtasına oturtuğu çözüm süreci, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın önderliğinde yeniden canlanıyor. Fox Haber'e konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Güneydoğu'da kentlere sıçrayan terörün son bulması için "Abdullah Öcalan bir aktör olarak, yeniden devreye girmeli" dedi.

Miroğlu'nun bu sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Buzdolabına kaldırdık" dediği çözüm sürecinin, Öcalan önderliğinde yeniden canlandırılacağı iddiaları gündeme geldi. HDP'li İdris Baluken'den geçen günlerde yaptığı bir açıklamayla yaşanan terör olaylarının son bulması için Öcalan'ı adres göstermişti.

"ÖCALAN TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT"

Türkiye adına bir fırsat olduğunun altını çizen Miroğlu, "Abdullah Öcalan gibi bu meseleyi 'Türkiyeci' bir çerçeveye oturtmuş, bin yıllık Türklük-Kürtlük kardeşliğini işaret etmiş ve 'silahların miyadı doldu artık' demiş bir lider var. Daha doğrusu bir fırsat var" dedi.

"ETKİSİNDEN EMİN DEĞİL"

Öcalan ve PKK'ının farklı düşündüğün söyleyen Mİroğlu, bu durumuda şu şekilde anlatta: "Abdullah Öcalan diyelim ki, 'Hendekler ve şehirler boşaltın' dese, bu örgütün cevabı ne olacak? Öcalan bundan emin değil. HDP'nin nerede duracağından emin değil. PKK savaşı dağlardan, şehirlere taşıdı.

"HÜKÜMET ÖCALAN'In ENGELLEMİYOR"

Diyor ki 'Ben bu bölgeyi öz yönetim programıma uygun yönetmek istiyorum.' Sanki Abdullah Öcalan bu sürece müdahale edecekte, hükümet buna izin vermiyor gibi bir algı var. Asla böyle bir şey söz konusu değil."

AK Partili Miroğlu: Abdullah Öcalan Yeniden Devreye Girmeli

Son Dakika Güncel AK Partili Miroğlu: Abdullah Öcalan Yeniden Devreye Girmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • Mardinli: Öcalan kim laaa o adam bitmişdir adini ne aniyonuzz katlin yanina seloyuda koysunlar 30 14 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Benim dediğim şeye geldiler...)))Tayip bırak artık bu inadı ... 28 5 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Nasııııııııl yemedimi ? Yinemi öcalan....etti bu kaçıncı.... 25 5 Yanıtla
  • YEMEZLER ORHAN MİROĞLU: İşte bunun gibi akp ye yerleşmiş gizli kürtçüler ve öcalan severler Türkiyeyi sürekli tuzaklara düşürüyorlar. Tavşana kaç tazıya tut formülü. Bu ülke sanki ordusu ile pkk ile başa çıkamıyormuş ta kurtarıcı öcalan olmalıymış. öcalan bu ülke için bir şans diyen bu zat bu belanın kaynağı olan öcalanı da kurtarıcı mesih haline getirmeye çalışıyor. Böylece utanmazlıkta ve hainlikte sınır tanımadığını gösteriyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı olun diyor ve hem denize itip hem de kurtulmak için yılana sarıl diyenlerden anlaşılan bu zat. 19 8 Yanıtla
  • xxx: tayyip kaybedersin......Türkiye halkı kazanacak.....bırak bu milletin yakasını artık barış gelsin..... 18 7 Yanıtla
  • Bayrak: Öcalana yalvaracaksınız hepimiz göreceğiz 17 8 Yanıtla
  • Merdini: Yaaa neymiş tek çözüm sayın abdullah öcalan kürtlerin liderinin tek lafi yetermiş :) 15 7 Yanıtla
  • Türk oğlu TÜRK: Ne öcalanı kardeşim bu kadar şehit vermişiz öyle birşey olursa AKP iktidar göremez halk cezalandırmasını bilir PKK bitecek , bu ülkeyi beğenmeyen de çekip gidecek sıfır telorans şehitlerimizin kemikleri sızlamayacak bis ermeniler 8 13 Yanıtla
    halk: Tilkinin dönüp dolasacağı yer kürkç dükandır mecbursunuz apoya okadar basit 1 1
  • hasan : Her zaman savas kaybetiginizde bir seyler uyduruyorsunuz. git ozerlik kabulet meclisten gecsin o zaman gel konusnus lafla degil artik belge ile masaya oturular gecti artik bolu pazari 12 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement