Alanya'da Sanatçılar Terörü Kınadı - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Sanatçılar Terörü Kınadı

Alanya\'da Sanatçılar Terörü Kınadı

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'ne katılan yerli ve yabancı sanatçılar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

30.06.2016 16:37

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'ne katılan yerli ve yabancı sanatçılar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) öncülüğünde, Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla gerçekleştirilen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nin kapanışı Titan Select Otel'de yapıldı. Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den sanatçı ve filmlerin katıldığı festivalde konuşan oyuncu Wilma Elles, Almanca ve Türkçe barış ve dostluk çağrısı yaparak, terör saldırısını kınadı.

'KİN DEĞİL ANLAYIŞ, NEFRET DEĞİL SEVGİ'

Akdeniz'in en güzel sahillerinden Alanya'da bir araya gelen sanatçı ve oyuncular olarak ülkeler arasında sorunlar ne olursa olsun, halkların dost kalmasını, karşılıklı saygı seviyle yaşamasını dilediklerini belirten Elles, "Bu çağrı hepimizin çağrısıdır. Kin değil anlayış, nefret değil sevgi, savaş değil barış istiyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Ukrayna Devlet Sanatçısı Olga Sumskaya ise festival ile farklı dillerde mesajları halklara iletmeye çalıştıklarını söyledi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısının kendisini çok üzdüğünü belirten Olga Sumskaya ise "Türkiye ve halkı için çok üzülüyoruz. Herkesin başı sağ olsun. Yaralıların da çabuk iyileşmelerini diliyorum. Bugün burada olan tüm insanlar Ukrayna'dan Rusya'dan, Belarusya'dan, Kazakistan'dan ve Azerbaycan'dan insanlarla aynı anda teröre karşı 'hayır' diyoruz. Ben bu güzel ülkenin güzellik ve barış içinde yaratıldığını düşünüyorum ve biz barışa ulaşacağız ve barışı kesinlikle kazanacağız" diye konuştu

Tören sonrasında ise festivale katılan oyuncu ve sanatçılara katılımlarından dolayı plaket hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Sanatçılar Terörü Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement