Altyapıdan Yetişti, Kaptanlığa Yükseldi - Son Dakika
Spor

Altyapıdan Yetişti, Kaptanlığa Yükseldi

Altyapıdan Yetişti, Kaptanlığa Yükseldi

Altyapısından yetiştiği Rönesans TED Ankara Kolejlilerde takım kaptanlığına getirilen Berent Kavaklıoğlu hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

30.09.2014 11:11  Güncelleme: 12:10

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Rönesans TED Ankara Kolejliler'in takım kaptanı Berent Kavaklıoğlu, "Böyle bir camianın ve kulübün A takım kaptanı olmak, en büyük hayallerimden biriydi. Geçmiş yıllarda bu formayı nasıl gurur ve başarıyla terlettiysem, bu sezon da üstüne koyarak devam etmek istiyorum" dedi.

Kavaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TED Ankara Kolejliler mezunu olduğunu ve kulübün altyapısından yetiştiğini hatırlatarak, "Bu sene geçmiş yıllara oranla altyapıya daha fazla yatırım yapıldığını görüyoruz. Şu an A takım kadrosunda yer alan ve altyapımızdan yetişen Kaan Sarıaslan ile kiralık olarak Fenerbahçe Ülker'den gelen Ayberk Olmaz, aynı zamanda altyapıda da oynayacak. İkisinin de çok yetenekli olduğuna ve gelecekte Türk basketbolunda önemli yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Teknik ekibe güven tam

Başantrenörlük görevine getirilen Burak Gören ve teknik ekibin işlerini bilerek yaptığına dikkati çeken Kavaklıoğlu, şöyle devam etti:

"Çok genç bir teknik ekiple beraberiz. Burak Hoca olsun, yardımcıları olsun çok düzgün çalışan insanlar. Herkes işini bilerek yapıyor. Takımımızda hem yabancı hem de Türk oyuncular çok uyumlu çalışıyoruz. Zaten çoğumuz daha önceki sezonlarda beraber oynadık ve bunun da avantajlarını sezon içi yaşayacağımızı düşünüyorum. Önümüzde çok zor bir sezon var. Takım olarak hedeflerimiz Türkiye Kupası'nda ilk sekize kalmak ve lige iyi bir başlangıç yapmak. İnanıyorum ki ilk aşamayı geçersek güzel bir sezon bizi bekliyor. Değişen yabancı kuralıyla beraber ligde herkes herkesi yenebilecek seviyeye geldi ama inanıyorum ki bu sezon da geçmiş sezonlardaki gibi Kolej'i hak ettiği yerlere taşıyacağız."

Yabancı kuralındaki değişiklik

Berent Kavaklıoğlu, yabancı kuralında yapılan değişiklikle ilgili de "Yeni getirilen kural sonrasında, kimsenin bu sezon 'şu takım şöyle olur' diyemeyeceği bir lig bizi bekliyor. Yabancı kuralının Türk oyuncular üzerindeki etkisinin sezon içinde belli olacağını düşünüyorum. Umarım bütün takımlar ve oyuncular için güzel bir sezon olur" değerlendirmesini yaptı.

Taraftara çağrı

Takım kaptanı Kavaklıoğlu, taraftarlarının desteğiyle geçer sezon özellikle Avrupa kupalarında çok başarılı işlere imza attıklarını vurgulayarak, bu sezon da herkesi tribünde görmek istediklerini belirtti.

200 kişiyle çıktıkları yolda Avrupa Kupası çeyrek finalinde 5 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden Kavaklıoğlu, "Bu sezon da galibiyetlerle beraber aynı havayı yakalayacağımıza inanıyorum. Özellikle de ligin ilk haftaları sahamızda çok önemli maçlar oynayacağız. Taraftarımız bizi yalnız bırakmaz ve desteklerlerse, güzel bir sezon geçiririz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Altyapıdan Yetişti, Kaptanlığa Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement