Ambulans Kamerası Yol Vermeyen Sürücüleri Görüntüleyecek - Son Dakika
Güncel

Ambulans Kamerası Yol Vermeyen Sürücüleri Görüntüleyecek

Ambulans Kamerası Yol Vermeyen Sürücüleri Görüntüleyecek

Erzurum'a gönderilen ve her biri 200 bin lira değerindeki 10 ambulans kamera sistemi ile trafikte yol vermeyen araç sürücülerini belirleyerek polise bildirecek.

07.02.2015 12:40  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum'a gönderilen ve her biri 200 bin lira değerindeki 10 ambulans kamera sistemi ile trafikte yol vermeyen araç sürücülerini belirleyerek polise bildirecek. Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'da 65 olan ambulans sayısının 75'e yükseldiğini belirtti.

Ambulanslar için 112 Acil Komuta Merkezi'nde düzenlenen törende Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan'ın hazır bulundu. Oltu'ya 2, Yakutiye, Palandöken, Köprüköy, Tortum, Pasinler, Hınıs, Karayazı, Horasan'a birer ambulans gönderdiklerini belirten Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, böylece Erzurum'da 65 olan ambulans sayısının 75'e yükseldiğini belirtti. Her türlü müdahalenin yapıldığı ambulanslar sayesinde kısa sürede vatandaşa ulaşıldığını vurgulayan Vançelik, yeni ambulanslarda yol kaydı yapan bir kamera bulunduğunu bildirdi. 112 Acil Sağlık çalışanlarının kıyafetlerinin iklim koşullarına uygun olarak yenilendiğini ifade eden Vançelik, şunları söyledi:

"Ambulanslarda kontak açılımıyla çalışan bir kayıt sistemi mevcut. Vatandaşlar çok büyük duyarlılık gösteriyor hasta taşıyan ambulansa yol veriyor. Biz dakikayla değil saniyelerle yarıştığımız için bazen anlayış eksikliği olan sürücülere de rastlayabiliyoruz. Geçiş önceliği olan noktalarda yol verilmemişse bu kayıtları il emniyet müdürlüğüne teslim ederek o kişiler hakkında cezai müeyyide uygulanmasını temin etmiş olacağız."

Prof. Dr. Serhat Vançelik, yeni ambulanslarla birlikte Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen yaptığı konuşmasından sonra sürücülere anahtarlarını teslim etti. Ambulanslar görev yapacakları ilçeye gitmek üzere yola çıktı - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ambulans Kamerası Yol Vermeyen Sürücüleri Görüntüleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement