Ampute Futbolcu ve Atlet İçin "Olimpiyattan Önceki Son Viraj" - Son Dakika
Güncel

Ampute Futbolcu ve Atlet İçin "Olimpiyattan Önceki Son Viraj"

Ampute Futbolcu ve Atlet İçin "Olimpiyattan Önceki Son Viraj"

Trafik kazasında tek ayağını kaybeden milli sporcu Barış Telli, Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor Telli: "Bu şampiyonada elde edeceğim dereceyle 2016 Rio Olimpiyatları öncesi hayalime bir adım daha yaklaşacağım"

10.08.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Trafik kazasında tek ayağını kaybetmesine rağmen hayallerinin peşinden koşan ampute futbolcu ve milli atlet Barış Telli, İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Top oynarken 4 yaşında geçirdiği trafik kazasında tek bacağını kaybeden Telli, hayallerine giden yolda mücadelesini sürdürüyor. Yeni sezon için Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımıyla sözleşme imzalayan Telli, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi katılacağı İngiltere'deki turnuvada şampiyonluğu hedefliyor.

Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ampute futbolda milli takım formasıyla Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa ikinciliği ile dünya üçüncülüğü sevinci yaşadığını belirterek, gol krallığı ve en iyi oyuncu ödüllerini de aldığını hatırlattı.

Ampute futbolda olimpiyat şansı olmadığı için atletizme yöneldiğini ifade eden Telli, Hülya Avşar'ın desteğiyle yaklaşık 5 ay önce koşu protezine kavuştuğunu vurguladı.

Protezi aldıktan bir hafta sonra Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katıldığını dile getiren Telli, bu turnuvada 100 metrede, yüksek atlamada ve uzun atlamada 3 şampiyonluk elde ettiğini anımsattı.

Herkesi futbolda olduğu gibi atletizmde de başarılı olabileceğine inandırdığına işaret eden Telli, şöyle konuştu:

"Spor hayatımda yaşadığım çeşitli zorluklarla rağmen bugünlere geldim. Hayalimde her zaman olimpiyatlara katılmak vardı. Futbolda iyi dereceler elde etmişken, olimpiyat göremeyeceğime üzülüyordum ancak başladığım atletizmde de iddialıyım. Hayalim 2016 Rio Olimpiyatları üzerine kurulu. Hayatta hiçbir şey birden bire olmuyor. Her şey için zamana ve çalışmaya ihtiyaç var. Bu yüzden olimpiyat yolundaki ilk basamağın Avrupa şampiyonluğu olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de 12-24 Ağustos tarihlerinde İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Paralimpik Atletizm Şampiyonası'nı önemsiyorum. Bu şampiyonada elde edeceğim dereceyle 2016 Rio Olimpiyatları öncesi hayalime bir adım daha yaklaşacağım."

"Virajı başarıyla geçeceğim"

Avrupa şampiyonasını "olimpiyattan önceki son viraj" diye nitelendiren Telli, "Bu virajı başarıyla geçip, olimpiyatlara katılma arzumu, inancımı güçlendirmek istiyorum. Bu hayattaki en büyük hayalim olimpiyatlara katılmak, derece yapmak ve İstiklal Marşı'nı dinletmek" diye konuştu.

Hayaline doğru koşmasında Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanvekili Hadi Türkmen ile Hülya Avşar'ın ciddi katkıları olduğunu vurgulayan Telli, atletizmdeki başarısını daha ileriye taşımak için sponsor ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Telli, atletizmdeki çalışmalarını sürdürürken, futboldaki başarısını ileriye taşımak istediğini söyledi.

Avrupa şampiyonasından döndükten sonra ampute futbola ağırlık vereceğini belirten Telli, dünya şampiyonası öncesi 12-15 Eylül arasında Polonya'da gerçekleştirilecek turnuvadan da dereceyle dönmek istediğini sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ampute Futbolcu ve Atlet İçin 'Olimpiyattan Önceki Son Viraj' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı
    13:25 Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı

    Hayrullah Mahallesi'nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), depremde iş yerlerinin zarar görmesine rağmen pes etmeyerek yeni bir iş yeri açtıklarını ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ettiğini ve ekonomik özgürlüğünü kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi
    13:22 Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi

    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıfım Kayseri projesi kapsamında öğrenciler, bin 500 yıllık tarihi Tol Kilisesi'nde Çanakkale Savaşı'nı öğrendi.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.


Advertisement