Ankara Büyükşehir'den Yaşlılara Dört Dörtlük Hizmet - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir'den Yaşlılara Dört Dörtlük Hizmet

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle yaşlıların keyifli ve huzurlu zaman geçirmelerini sağlarken, sağlık, temizlik ve ev bakımı hizmetleriyle de yaşlılara büyük destek oluyor.

16.03.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle yaşlıların keyifli ve huzurlu zaman geçirmelerini sağlarken, sağlık, temizlik ve ev bakımı hizmetleriyle de yaşlılara büyük destek oluyor.

Bünyesindeki hizmet merkezleri ile yaşlılar için geziler düzenleyen, eğlenceli programlar hazırlayan, yaz aylarında yaşlıları Akçay ve Akçakoca Tatil Kampları'na götürerek misafir eden, Bilgi Erişim Merkezi'nde yaşlı üyelerini teknolojik yeniliklerle tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşım serbestliği gibi pek çok konuda hizmet veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 60 yaş üstü vatandaşlara evde gündüz bakım modelinin Türkiye'de ilk kez Ankara'da uygulandığını belirterek, "Ankara yaşlı dostu bir kent. Yaşlılar her zaman bizim baş tacımızdır. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Yaşlılarımızın rahatı yerindeyse, huzur içinde yaşamanın keyfini çıkarıyorlarsa bu bizim de huzur içinde olmamızı sağlar ve mutlu eder" dedi.

Başkan Gökçek, ev ortamında desteklenen yaşlıların sosyal hayattan soyutlanmadan yaşamına devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"60 yaş üzeri Başkentlilerimizin evleri periyodik olarak temizleniyor, her türlü bakım ve tamiratı yapılıyor. Bakıma muhtaç olanların yemek ihtiyaçları karşılanıyor, gıda yardımında bulunuluyor. Diyaliz için götürülüp getirilmeleri temin ediliyor, psikolojik destek veriliyor. Yaşlı serbest kartı ile EGO otobüsleri, METRO ve ANKARAY'dan ya gün boyunca veya belli saatlerde ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Yaz aylarında Akçay ve Akçakoca Tatil Kampımızda ağırladığımız yaşlılarımızın ülkenin değişik şehirlerine düzenlenen gezilerle de farklı bir gün geçirmelerini sağlıyoruz."

BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞLILARA ÖZEL ÖNEM

Özellikle ailelerinden ve çocuklarından çeşitli nedenlerle hizmet alamayan yaşlılara imkanlar ölçüsünde Büyükşehir Belediyesi tarafından destek veriliyor. Ankara sınırları içinde yaşayan 60 yaş ve üstü yalnız ya da eşiyle yaşayan yaşlıların telefonla veya şahsen başvuru yapması durumunda evleri en geç 1 hafta içinde sosyal hizmet uzmanları tarafından ziyaret ediliyor. Psikososyal ve ekonomik olarak uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonucunda yaşlılar hizmetler konusunda bilgilendiriliyor ve yaşlıların merkeze üyelikleri gerçekleştirilerek, hizmetlerden yararlanmaları sağlanıyor. Günde en az 15 üyeye evde sağlık hizmeti, 10 üyeye evde psikolojik destek, 5 üyeye bakım onarım ve 100 üyeye de temizlik hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi, talep edildikçe kimsesi olmayan yaşlılara yemek ve vücut temizliği hizmeti ve yine talep edilmesi halinde tüm üyelerine berber hizmeti veriyor.

YAŞLILAR LOKALİ'NDE İKİNCİ BAHAR

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Lokali ise Ankara'da yaşayan tüm yaşlılara güvenli ve huzurlu ortamlarda boş zamanlarını kaliteli etkinliklerle değerlendirmelerini sağlıyor. "Sağlık, Rehberlik, Refakat ve Danışmanlık Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Bilgisayar, Satranç ve Abolone, Müzik ve Resim Kursları, Kütüphane Okuma Salonu, Masa Tenisi, Bilardo, Air Hockey, Mini Golf, Şiir Kulübü" gibi hizmetler, sosyal ve kültürel faaliyetler ücretsiz yürütülüyor. Akyurt, Kazan, Kuşcağız, Planet ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezleri bünyesindeki Yaşlılar Lokalleri'nden 3 bin 183 üye faydalanıyor.

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ İLE TANIŞIYORLAR

Cinnah Caddesi üzerindeki Kırkpınar Alt Geçidi'nde "ücretsiz" olarak hizmet veren ve Başkentli yaşlıların büyük ilgi gösterdiği Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi'nde de yaşlı üyelerin teknoloji ve yeniliklerden haberdar olmaları sağlanıyor. Gerçekleştirilen çeşitli gezi ve etkinliklerde hem eğlenip hem de gençlerle buluşan yaşlılar, merkezde aldıkları kurslarla da 'Word, Power Point-Excel ve Photoshop' gibi temel bilgisayar programları ile tanışıyorlar, tablet ve akıllı telefonlar ile " Facebook, Twitter, Whatsapp ve Skypee" gibi popüler internet uygulamalarını kullanmayı da öğreniyorlar.

ULAŞIMDA BÜYÜK AYRICALIK

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen EGO serbest ulaşım kartı ile 61-64 yaş aralığında olan yaşlılar günün belirli saatlerinde, 65 yaş üzeri yaşlılar ise günün her saatinde Başkent'te istedikleri yere ücretsiz olarak gidebiliyorlar. Yaşlılar ayrıca, şehir içi ve dışına ücretsiz düzenlenen çeşitli etkinliklerle de tarihi yerleri, doğal güzellikleri görmenin tadını çıkarıyorlar. Tatil yapma imkanı olmayan Başkentli yaşlılar da yaz aylarında Akçay ve Akçakoca Tatil Kampı'nda ağırlanıyor. Denizin doğayla buluştuğu kamplarda gönüllerince eğlenen yaşlı vatandaşlar başta Çanakkale Şehitliği olmak üzere bölgelerin tarihi yerlerini de görme imkanı buluyorlar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir'den Yaşlılara Dört Dörtlük Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement