Ankara'da İki 'Canlı Bomba' Kendini Havaya Uçurdu - Son Dakika
Güncel
BBC

Ankara'da İki 'Canlı Bomba' Kendini Havaya Uçurdu

Ankara\'da İki \'Canlı Bomba\' Kendini Havaya Uçurdu

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığında olduğu belirtilen iki kişi polisin 'teslim ol' çağrısından sonra kendini havaya uçurdu.

08.10.2016 14:21

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığında olduğu belirtilen iki kişi polisin 'teslim ol' çağrısından sonra kendini havaya uçurdu.

Ankara Valisi Ercan Topaca, üçüncü bir kişinin arandığını söyledi.

Vali Topaca, "Canlı bombaların PKK bağlantısı olduğu değerlendiriliyor. Şüphe çekmemek için bombalı araca Türk bayrağı asmışlar" dedi.

Kendilerini havaya uçuran eylemcilerin Mahide Ataş ve Harun Arslan adlı kişiler olduğu belirtiliyor.

Diyarbakır'dan gelen ihbar üzerine eylemcilerin yakalanması için Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

Operasyona özel hareket ve terörle mücadele ekipleri katıldı. Teslim ol çağrısının ardından eylemcilerin önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini havaya uçurduğu belirtiliyor.

Hürriyet gazetesi, olay yerindeki incelemeler sonrası yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın infilak ettirildiğini aktardı.

'Büyük bir felaket önlendi'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı bir programda, "Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Korku, panik atmosferi yaratmaya gerek yok. Türkiye konumu itibarıyla çok kritik bir yerde. Suriye ve Irak'ta çatışma durumu söz konusu. Buradan terör doğuran kaynaklar var" dedi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Ankara'da İki 'Canlı Bomba' Kendini Havaya Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement