Antalya Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik - Son Dakika
Güncel

Antalya Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik

Antalya Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik

Bakan Eroğlu: Millet ormancılığına geçtik (2)ANTALYA'DA BARAJ TEMELİ ATTIIsparta'dan sonra Antalya'ya geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kaş İlçesi'ne bağlı Kasaba Mahallesi'nde yaptırılacak olan Kıbrıs Barajı'nın temel atma törenine katıldı.

17.04.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: Millet ormancılığına geçtik (2)

ANTALYA'DA BARAJ TEMELİ ATTI

Isparta'dan sonra Antalya'ya geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kaş İlçesi'ne bağlı Kasaba Mahallesi'nde yaptırılacak olan Kıbrıs Barajı'nın temel atma törenine katıldı. Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Atay Uslu ve İbrahim Aydın, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer ve diğer protokol üyelerinin katıldığı temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Özel Harekat Şube'de görevli polis memuru Hıdır Gençaslan'ın Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin bir evde tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken teröristlerin açtığı ateşle şehit olduğunu hatırlattı. Bakan Eroğlu, "Şehitler ölmez. Şehitler bu bayrağın ebediyen dalgalanmasını, bu vatanın kalkınmasını istiyor. Bu vatanda mutlu yaşıyorsak, bu vatan için canlarını veren kahramanlarımız sayesinde. Onlara minnet borcumuz var. Allah razı olsun onlardan. Ruhları şad olsun. Bu bayrak ilelebet dalgalanacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak" dedi.

'ANTALYA'YA EN ÇOK YATIRIM YAPAN BAKANLIK KONUMUNDAYIZ'

Kıbrıs Barajı'nın 30- 40 yıl önce yapılması gerektiğine işaret eden Bakan Eroğlu, "'Bu barajın temelini atmaya geleceğim' dedim. Bugün de bu sözümü tuttum. 3 milyar 150 milyon lira ile Antalya'ya en çok yatırım yapan bakanlık konumundayız. Antalya'mıza 18 baraj ve gölet inşa ettik. Antalya'nın taşkın sorunu büyük ölçüde önlendi. Demre'deki taşkınları da önleyecek bu barajda hem sulama, hem taşkın koruma var" diye konuştu.

'19 BAL ORMANI KURACAĞIZ'

Antalya'dan başlayıp Isparta, Burdur ve Mersin'i de içine alan kısa adı 'Akdeniz GEP' olan Akdeniz Gelişim Projesi'ni hazırladıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi: "Bu proje ile 3 bin 725 tesis, en çok Antalya'ya yapılacak. 37 milyar liralık harcama yapılacak. 31 Aralık 2019 tarihinde bu projeler bitecek. 19 bal ormanı kuracağız. Antalya'yı organik bal üretiminde lider yapacağız. Antalya'da 162 mesire yeri vatandaşın hizmetine sunuldu. Bu proje tamamlandığında çiftçimizin cebine 1 milyar 200 milyon lira para girecek. Kıbrıs Barajı çevresindeki vatandaşlarımızın cebine fazladan 80 milyon lira para girecek. Bu refah demek, mutluluk demek. 1 milyon 200 bin dekar alanda ağaçlandırma yapacağız. 166 milyon fidanı toprakla buluşturacağız."

ÇAY BAHÇESİNE FİDAN DİKTİ

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, yaklaşık 45 milyon liraya mal olacak ve 35 bin dekar alanın sulamasının yapılacağı Kıbrıs Barajı'nın temelini attı. Törende vatandaşa 1500 keçi boynuzu ve 1500 servi fidanı dağıtan Bakan Eroğlu, bakanlıkça kurulan 10 parsel ceviz ve badem bahçesinin de kura ile dağıtımını yaptı. Bakan Eroğlu, sonrasında Kaş Belediyesi tarafından yenilenen çay bahçesine fidan dikti ve bu ağacı 3 kız çocuğuna emanet etti. Bakan Eroğlu tören sonrası Kaş Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer ziyaret anısına Bakan Eroğlu'na çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra helikopterle Antalya'ya geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement