Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, prim borcu bulunmayan Demre'nin Beymelek Belediyesi'ne gönderdiği mektupla teşekkür etti.

04.06.2013 15:02

Foto: Selami Gülay

===

Beymelek'e prim teşekkürü

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, prim borcu bulunmayan Demre'nin Beymelek Belediyesi'ne gönderdiği mektupla teşekkür etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik imzasıyla belediyeye gönderilen yazıda, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin artırılması, sürdürülebilir ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin kurulabilmesi için primlerin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesinin önemini vurgulandı.

Beymelek Belediyesi'nin primlerin ödemesinde gösterdiği duyarlığına teşekkür edilen yazıda, bu duyarlılığın devamı istendi. Beymelek Beldesi Belediye Başkanı Osman Güngör yaptığı açıklamada, "Bu yazı, Büyükşehir Yasası ile kapatılacak olan Beymelek Belediyesi için bir onur. Ancak, belde belediyelerinin kapatma gerekçelerinden biri olarak gösterilen, belediyeler borç batağında gerekçesini de çürütüyor" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE,

Foto: Sünnet edilen çocuklar

===

Çocuklar için doğa projesi

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi

Foto: Öğrencilerden

===

Afyon hızlı treni bekliyor

AFYONKARAHİSAR, uzun yıllardır kurduğu bir hayale kavuşmak için gün sayıyor. Ankara-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltacak olan hızlı tren projesinin ilk aşaması için Afyonkarahisar'da çalışmalar başladı. 2015'te tamamlanması öngörülen projede hızlı trenle, Ankara-Afyon arası yolculuk 1, 5 saate inecek. Ankara-Afyonkarahisar etabı tamamlandıktan sonra, Afyonkarahisar- Uşak ve Uşak İzmir etaplarına geçilecek.

DAĞLAR DELİNİYOR, YOLLAR AŞILIYOR

167 kilometre uzunluğundaki Ankara-Afyonkarahisar hızlı tren güzergahındaki en zorlu bölge, Köroğlu Beli. Bölgede engebelerin getireceği zorlukları aşmak için tünel çalışmalarına başlandı. Köroğlu Beli'ndeki çalışmalarda yoğun bir gayret gözlemlenirken, tünel için gerekli malzemelerin Afyonkarahisar ağırlıklı olmak üzere temin edildiği bildirildi.

Proje çerçevesinde toplam 8 kilometre uzunluğunda 11 tünelin yapılması bekleniyor. Tünellerin en büyüğünün ise Bayat ile Seydiler arasında inşa edileceği belirtildi. Hızlı tren projesi kapsamında, Gümüşkent'te de köprü çalışmaları başladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, Elmalı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik 'İş Yaşamında İletişim ve Otomotiv Sektöründe İş Fırsatları' konulu seminer verildi. Öğretim görevlileri Hadi İstanbullu ve Erdem Yıldız tarafından organize edilen seminerde, iş yaşamında iletişimin önemi ve otomotiv sektöründeki iş fırsatları hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Seminerde konuşan öğretim görevlisi Tayfun Mert, "İnsanlar arası iletişim, karşılıklı saygı ve sevgi, iş yaşamında birçok sorunu çözmektedir. İş hayatında başarılı olmak için kendimiz ve çevremizle barışık olmalıyız. İletişim becerilerini geliştirenler mutlaka başarılı olmaktadır" dedi.

Konuşması sırasında satış yapma teknikleri ve satışın önemli olduğuna değinen Mert, "Sattığınız ürünü ve rakiplerinizi çok iyi bilmelisiniz. Müşterinizi iyi tanımalı, ihtiyaçlarını bilmelisiniz. Otomotiv sektörü sürekli gelişmektedir. Bu alanda ya da ilgili başka bir alanda çalışmak isteyenler, teknoloji çok iyi takip etmelidir. Kendilerine başkalarında olmayan özellikler kazandırmalıdırlar" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

Foto: Gösteriden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement