Teröristlerin Bomba Tuzağına Asfalt Çözümü - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Bomba Tuzağına Asfalt Çözümü

PKK'lı teröristlerin barikat ve hendeklerle yıktığı 7 ilçenin cadde ve sokakları, patlayıcı tuzaklamanın önlenmesi için Karayolları tarafından asfaltlanıyor.

15.06.2016 12:39  Güncelleme: 15:52

PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu 7 ilçe merkezindeki parke taşlı cadde ve sokaklar, patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için Karayolları Genel Müdürlüğünce asfaltlanıyor.

İLÇELERİ CEHENNEME ÇEVİRDİLER

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan teröristlerin Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit, Derik ve Nusaybin, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçelerinde çukur kazdığı, barikat kurduğu ve patlayıcı tuzaklayarak tahrip ettiği yollar onarılıyor.

KİLOMETRELERCE YOL ONARILIYOR

İlçe merkezlerinde teröristlerin yakalanması, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başarıyla tamamlanan müşterek operasyonların ardından karayolları ekipleri, Sur'da 8,7, Dargeçit'te 12, Derik'te 33, Nusaybin'de 50, İdil'de 37,4, Silopi'de 37,1 ve Cizre'de ise 40,5 olmak üzere 218,7 kilometre uzunluğundaki cadde ve sokağı asfaltlıyor.

PATLAYICI TUZAKLAMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Daha önce çukur kazılan ve patlayıcı tuzaklanan cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla ilçelerin çehresi adeta değişirken, bu sayede aynı zamanda teröristlerin yollara patlayıcı tuzaklaması da önlenmiş oldu.

ŞIRNAK'TA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun tamamlandığı Şırnak'ta güvenlik güçlerince tuzaklanan patlayıcılara ilişkin arama tarama faaliyetlerinin sürmesi nedeniyle tespit ve ihale gerçekleştirilemezken, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından il merkezinde yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki cadde ve sokaklar asfaltlanacak.

"SOKAKLAR TAHRİP EDİLDİ"

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerce çukur kazılan, barikat kurulan ve patlayıcı tuzaklanan cadde ve sokakların tahrip olduğunu söyledi.

"EN KÜÇÜK MÜDAHALE GÖRÜLÜYOR"

Safitürk, ilçede 33 kilometre yol ve caddenin asfaltlanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlçemiz 100 yıldır alamadığı hizmeti almış oldu. Böylece sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Asfaltlanan yola yapılan en küçük müdahale gözle görülüyor. Parke taşında fark edilmiyordu. Parke taşının altına patlayıcı yerleştirilip, üzeri yine parke taşı ile kapatılıyordu. Bu ihtimal, asfaltlama ile ortadan kaldırıldı. Elle ve iş makinesiyle bile artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak."

"VATANDAŞLAR ÇALIŞMADAN MEMNUN"

Kaymakam Safitürk, teröristlerin kazdığı çukurlardan ve kurduğu barikatlardan en büyük zararı gören vatandaşların terör örgütüne destek sunmadığını ifade ederek, ilçe halkının asfalt çalışmasından büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Teröristlerin Bomba Tuzağına Asfalt Çözümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Bomba Tuzağına Asfalt Çözümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • .: PKKLILAR KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAR NOLACAK SANKİ DEVLET DAİRESİ TERÖRİSTLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ ÜNİVERSİTELER TERÖR YUVASI HEPSİ DEVLETTEN YARDIM ALIYOR ÜNİVERSİTEDE OKUYANI DA BURSU OLSUN YURDU OLSUN 1 KURUŞ PARA ÖDEMEDEN KALIYORLAR.BANA DA DEVLET NE 1 LİRA YARDIM YAPIYOR NE DE KALACAK YER VERİYOR ÇOK DÜŞÜNÜYOR BENİ HER AY OKURKEN 550 LİRA YURT PARASI VERİYORUM 200 LİRADA KİTAPTI ZARTTI ZURTTU OKUMAM 750 LİRAYA DENK GELİYOR 10 AYDAN HESAPLARSANIZ BEN 7.5 TERÖRİST 0 HARCIYO 11 4 Yanıtla
  • O kadar şehit verdik: Daha önce niye yapılmadı acep.Hukuk çalışsa terör olmaz. 14 0 Yanıtla
    Yavuz: Önce Mermi sonar hukuk çalışmalı, bu hainler bundan anlıyor. 0 0
  • A: Katledilmiş , evleri yıkılmış vatandaşlara asfalt müjdesi :) sizin gibiler olmasa daha fazla memnun oluruz. Böyle açıklama yapan devlet adamı mı olur! 4 10 Yanıtla
  • adsız: 100 yıldır alınmayan hizmet alındı. ne demek bu acaba. 5 1 Yanıtla

Advertisement