Atlı Okçuluk Şampiyonası Nefes Kesti - Son Dakika
Spor

Atlı Okçuluk Şampiyonası Nefes Kesti

Atlı Okçuluk Şampiyonası Nefes Kesti

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, bu yıl ilk defa tertiplenen Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Şampiyonasının finali yapıldı.

23.11.2015 14:48  Güncelleme: 14:56

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bu yıl ilk defa tertiplenen 'Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Şampiyonası'nın finali yapıldı. Şampiyonanın son gününde at üzerinde akrobasi, kılıçla halka alma, kabak kesme, mızrakla yerden köpük alma gösterileri, tribünleri dolduran binlerce Sındırgı'lıyı coşturdu.

Sındırgı'da Atlı Okçuluk şampiyonasının final töreni gerçekleşti. Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Şampiyonasının son gününde yapılan akrobasi hareketlerini Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kaymakam ve vatandaşlar izledi. Gösteriler sonunda Memlük ve Kabak Parkuru'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Yavaş, Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Şampiyonasını gelecek yıl daha geniş çaplı yacaklarını ifade ederek, "Bir haftadan beri, Sındırgı, tarihin geçmişin izlerini günümüze taşıyabilme gayreti içerisinde. Çok şükür kazasız belasız bu gösteriler bitti. Kıyafetiyle, atıyla gösterileriyle bir atlı okçuluk sporunun sonuna geldik. Turizm bölgesi olan bir yerde daha emin adımlarla daha güzel bir ortamı hazırlıyoruz. Atalarımız atlarla bu coğrafyaya yıllarca hükmettiler. 16 büyük Türk devleti kurdular; şimdi biz onların mirasını yeniden burada yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz savaş aletlerini kitaplardan değil bizzat görecekler" dedi.

Kaymakam Ateş ise, Sındırgı'da tarihin yeniden canlandığını belirterek, böyle bir organizasyon için Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a teşekkür etti.

İzmir, Uşak, Kayseri, Kocaeli, Konya, Akhisar, Balıkesir, Sivas, Nevşehir, Ankara, Erzurum ve İstanbul'dan yaklaşık 60 sporcunun katıldığı şampiyonada Memlük Parkuru'nda Murat Boncuk birinci, Alperen Alkan ikinci, Enis Yurdakök ise üçüncü oldu. Kabak Parkuru'nda ise Şevket Sarıdemir birinci, Kurtuluş Kalsınoğlu ikinci ve Ertan Erkekoğlu üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş her iki parkurda birinci olanlara Yağcıbedir halısı hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Atlı Okçuluk Şampiyonası Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement