Avustralya Büyükelçisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Avustralya Büyükelçisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Ziyaret Etti

Avustralya Büyükelçisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin\'i Ziyaret Etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyarette bulunan Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsan, Türkiye’nin ve dolaysıyla Gaziantep’in Suriyeliler konusunda büyük fedakârlıklar yaptığını söyledi.

20.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyarette bulunan Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsan, Türkiye'nin ve dolaysıyla Gaziantep'in Suriyeliler konusunda büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Gaziantep'te 200 bine yakın Suriyelinin yaşadığını öğrendiğinde çok duygulandığını dile getiren Larsan, "Bunları zor durumunda onlara karşı göstermiş olduğunuz ilgi, alaka ve yardımlar için ülkem adına sizlere teşekkür ederim. Sizler gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdiniz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Büyükelçi James Larsan'ı Gaziantep'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası ilişkilerin son dönemlerde artmasının önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ve Gaziantep'in Suriye konusunda çok önemli bir görevi üstlendiğini aktaran Şahin ise, "Maalesef Suriye konusunda uluslar arası kurum ve kuruluşlar gereken hassasiyeti dünyanın başka yerlerinde gösterirken aynı hassasiyeti Suriye konusunda göstermiyorlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim çekmiş olduğumuz sıkıntıları pek fazla anlaşılmıyor. Bu konuda Avustralya'nın duruşu bizim için çok önemli. Ortadoğu barışı dünya barışı ile direkt alakalıdır. Bunun için Ortadoğu'nun barışı çok önemli. Çıkarlar doğrultusunda değil insani çıkarlar doğrultusunda ülkeler duruşlarını sergilemelidir" diye konuştu.

Başkan Şahin'in ziyaretin anısına Büyükelçi James Larsan'ı Gaziantep'e özgü bakır işlemeli kahve takımı hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avustralya Büyükelçisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement