Azınlık Derneklerinden CHP'li Böke'ye Destek - Son Dakika
Yerel

Azınlık Derneklerinden CHP'li Böke'ye Destek

Azınlık Derneklerinden CHP\'li Böke\'ye Destek

Aralarında Arap, Ezidi ve farklı inançlardan oluşan dernekler, yaptıkları ortak açıklamada CHP Milletvekili Böke'ye destek verdi.

12.02.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asuri-Süryani, Ezidi, Şemikani, Mıhellemi ve Araplardan CHP'li Böke'ye destek!

Aralarında Anadolu Arap Birliği Derneği, Mardin Süryani Birliği Derneği, Şemikan Halklar ve İnançlar Birliği, Mıhellemi Derneği, Mezopotamya Evrensel Yaşam Hareketi ve Ezidi Kültürünü Yaşatma Platformu, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

Yapılan ortak açıklamada, CHP'li Böke nezdinde, ülkede yaşayan tüm azınlıklara hakaret edildiği ifade edildi.

Son günlerde farklı kültür ve inançlara tahammülün kalmadığı denilen açıklamada

"Son dönemde evrensel insan hakları bildirgesine aykırı yasaların hayata geçirilmesi, muhalif olan insanlar ayırt edilmeksizin bastırılmaya çalışılması ve farklı etnik ve inanç gruplarına mensup insanların bile artık kendi aralarında kutuplaştırılması yüzyıllardır birlikte inşaa edilmiş olan ortak yaşam alanlarını tahrip etmekte ve derin duygusal kopuşlara neden olmaktadır. Kültürler mozaiğini barındıran bu topraklarda farklı inanç gruplarına mensup insanlara karşı nefret suçunun bu kadar açık bir şekilde işlenmesi geleceğimize zarar vermektedir. Muhalif olan farklı kültür ve inanca mensup topluluklara yapılan baskı ve ötekileştirilme yetmezmiş gibi son süreçte belli kademelere gelmiş ve tanınmış kişilere karşı yapılan saldırılar kamu vicdanını yaralamaktadır.

Son günlerde CHP genel başkan yardımcısı ve sözcüsü İzmir Mv. olan sayın Selin Sayek Böke'ye karşı bir ulusal gazetede çıkan haberde, özelde sayın Böke'ye genelde ise farklı kimliklere mensup olan bizlere karşı aleni bir şekilde nefret suçu işlenmiş ve kimliklerimiz hedef gösterilmiştir. Farklı etnik ve inanç gruplarına mensup olan bizler artık açık bir şekilde hedef gösterilir hale gelmiş bulunmaktayız. Bu durum, insanlar arasında nefreti yaymakta ve hedef gösterilen insanların yaşamlarını tehlikeye atmaktadır.

Yaşar Kemal'in de hep bahsettiği gibi 'farklı etnik ve dini kültürler bir çiçek bahçesi gibidir.' Bu çiçek bahçesindeki güzel renkler ve kokuların korunması adına özelinde sayın Böke'ye ve genel olarak biz Asuri-Süryani, Mıhellemi, Arap, Şemikani ve Kürt halklarının yanı sıra Hiristiyan, Müslüman ve Ezidiler olarak birlikte kurduğumuz yaşamın korunması adına bu nefret suçunu işleyenleri kınıyor ve haklarında bir an önce gereken hukuki işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz.

Ayrıca son dönemde iyice çığırından çıkmış olan savaş ortamının son bulması adına bu topraklarda yaşayan biz farklı etnik ve inanç gruplarına mensup insanları da kapsayacak samimi ve adil bir toplumsal barışın tesis edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu tüm kamuoyuna ve yetkili taraflara duyuruyor ve çağrı yapıyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Azınlık Derneklerinden CHP'li Böke'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement