Bakan Eroğlu, Körüklü Çizmeyle Sahaya İndi (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Körüklü Çizmeyle Sahaya İndi (2)

Bakan Eroğlu, Körüklü Çizmeyle Sahaya İndi (2)

Bakan EROĞLU, KEKLİK SALDI, ZEYTİN AŞILADI AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ödemiş'in Bülbüller Mahallesi'nde doğaya 4 bin keklik salarken, kurayla 35 köylüye 70'er aşılı zeytin fidanı dağıttı.

29.04.2015 16:18

Bakan EROĞLU, KEKLİK SALDI, ZEYTİN AŞILADI

AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ödemiş'in Bülbüller Mahallesi'nde doğaya 4 bin keklik salarken, kurayla 35 köylüye 70'er aşılı zeytin fidanı dağıttı.

Bülbüller Mahallesi Meydan'ında köylülerle bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem ve partililer tarafından karşılandı. Tezahüratlar arasında, omzunda köylüler tarafından armağan edilen yöresel poşuyla kürsüye gelen Bakan Eroğlu, kalabalığa seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde kendisinden Küçük Menderes Havzası'na sahip çıkmasını istediğini belirterek başladığı konuşmasında Bakan Eroğlu, "Buraya bir çivi çakılmamış. Burada ne sulama, ne dere ıslahı ne baraj yapılmamış, üzüldüm. 7 barajı birden başlattık. Küçük Menderes, Büyük Menderes ve Gediz Havzaları'na ilk giren biz olduk. Küçük Menderes Havzası'nda, böyle devam etseydi topraklar 10 yılda çoraklaşacaktı. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan bana talimat vermiş ki burada çalışmalara başladık. 76 yılda bitmesi mümkün olmayan Beydağ Barajı'nı 26 ayda bitirdik" dedi.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi toplulaştırma çalışmaları yapılıyor. Toplulaştırma yapılan yerlerde sulamaya başladık. Toplulaştırma bitince ovanın tamamını sulamaya açacağız. Aktaş Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı. 15 bin 890 dönüm arazi sulanacak. Zeytinlik ve Burgaz Barajları'nın yapımı bitti. Ergenli Barajı'nın ihalesini yaptık. Uladı Barajı 2016 yatırım programına alınıyor ve Bademli Barajı bir ay içeresinde bitecek."

'VERGİLERİ İYİ KULLANIYORUZ'

Alın teriyle toplanan vergileri iyi kullandıklarını da vurgulayan Bakan Eroğlu, "Paramız bol. Bizden önce, eski Türkiye'de vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı dere ıslahlarını biz yapıyoruz. 2 yıl içerisinde Küçük Menderes bölgesindeki tüm barajlar tamamlanacaktır. Ödemiş'e 3 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuruyoruz. Ormanlarımızda işe yaramayan delice zeytinler var. Bunları aşılıyoruz. 3 yıl devlet bakımını yaptıktan sonra, kura ile köylümüze ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bugün burada 35 köylümüze 70'er aşılı zeytin fidanı dağıttık, bu ekonomiye bir katkıdır."

'GEÇMİŞ HÜKÜMETLER ADINA ÖZÜR DİLİYORUM'

Bakan Eroğlu, "Küçük Menderes Havzası'ndaki çalışmalara geç başlandığı için geçmiş hükümetler adına halkımdan özür diliyorum. Bu bölgede dağ, doğa ve tabiat turizmi geliştirilecektir. Zengin turistleri buraya davet edeceğiz. Orman köşkleri yaparak elleri kınalı kadınlarımıza dinlenme imkanı sağlayacağız. Bu arada 501 proje ile İzmir'de destan yaratacağız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından süne zararlısına karşı mücadele için beraberindeki protokol üyeleriyle 4 bin kekliği doğaya saldı. Delice zeytin ağaçlarına aşılama da yapan Bakan Eroğlu, daha sonra Ödemiş'e geçip partisinin ilçe teşkilatı ve Belediye Başkanı Mahmut Badem'i ziyaret etti. Bakan Eroğlu, daha sonra Kiraz ve Beydağ ilçelerine de ziyaretlerde bulundu. - Eroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Körüklü Çizmeyle Sahaya İndi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement