Bakan Mehdi Eker Güroymak'ta - Son Dakika
Politika

Bakan Mehdi Eker Güroymak'ta

Bakan Mehdi Eker Güroymak\'ta

BİTLİS (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis’in Güroymak ilçesinde 1 Haziran’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin çalışmalarına destek vermek amacıyla Güroymak’a geldi.

24.05.2014 13:29

BİTLİS (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis'in Güroymak ilçesinde 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin çalışmalarına destek vermek amacıyla Güroymak'a geldi.

Muş'tan kara yoluyla Güroymak ilçesine gelen Eker, burada ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Muş Yolu Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı binası balkonundan halkı Kürtçe selamlayan Bakan Eker, belediyecilik işinin tecrübe istediğini ve AK Parti'nin de belediyecilik işinde tecrübeli olduğunu söyledi. Eker, "İlim beldesi, irşat belgesi, dostluk ve muhabbet kapısı güzel Norşin'in güzel insanları, önümüzdeki günlerde burada bir seçim yenilenmesi olacak. Bu seçim Norşin için anlamlı. Bizim için anlamlı, bölgemiz için anlamlı. Norşin'in tekrar AK belediyecilikle buluşmasının fırsatıdır. Belediyecilik AK Parti kadrolarının işidir. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde bütün saldırılara, komplolara rağmen yüzde 45'in üzerinde oy aldık. Norşin'de 1 Haziran'da Hüseyin Mutlu'ya 'evet' diyelim" dedi.

Bakan Eker, Türkiye'nin temel meselelerinin AK Parti ile birlikte çözmeye başlandığını, 90 yıllık problemleri millete inanarak, güvenerek çözmeye başladıklarını belirterek, "Bakın Norşin asırlardır ismi Norşin. Bir zihniyet buranın adını değiştirdi. Annelerimizden öğrendiğimiz dili yasakladılar. Kendi ana dilimizi konuşamaz hale geldik. İlim, irfan yuvaları üzerine baskı kuruldu. İnsanlar öğrendiklerini yaşayamaz hale geldi, zulüm gördü. Bunların hepsine AK Parti çözüm geliştirdi. Bugün Kürt, Zaza, Çerkez, Boşnak, Türk de olsa kendi kimliklerine sahip çıkıp, kendi dillerini konuşuyorlar. Bu bölgede 30 yıl kanlı bir şekilde Türkiye'nin en ciddi meselesi olan Kürt meselesi ve terör meselesini barış içinde çözerek bu meseleyi selametle milletin hayrına olacak şekilde çözme iradesini ortaya koyduk. Türkiye'de bu kadar lider geldi geçti. Hayırlı hizmetler yapanlar oldu. Turgut Özal ve Adnan Menderes gibilerini rahmetle anıyoruz. Onlara ne kadar saldırı yapıldığını hatırlayın. Ezanı Arapçaya çevirdi diye, Müslümanların dinlerini yaşamalarını sağladı diye Menderes'i astılar. Halkın seçtiği başbakanı astılar. Turgut Özal'a olmadık hakaretler yaptılar. Şimdi Tayyip Erdoğan, 'Kürt sorunu benim sorunumdur, çözeceğim' deyince türlü komplolar, oyunlar düzenlediler. En son 17 Aralık'ta yeni bir süreç başlattılar. Yeni bir saldırı mekanizması geliştirdiler. Tam da Diyarbakır'da Barzani ve Şivan Perver Kürtçe konuştukları 16 Kasım'dan 1 ay sonra bu saldırılar meydana geldi. Türkiye Kürt meselesini çözüyor. AK Parti hükümeti, karşı komplolara aldırmadan tam bir karlılıkla, tam bir inançla bu meseleyi çözme yolunda devam ediyor. AK Parti'yi kıskaca almadaki temel mesele, Kürt sorununu çözmesidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE KALICI BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN PROJELERİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Eker, Türkiye'de ulusal ve uluslararası örgütlerin çeşit çeşit tuzaklar kurduklarını dile getirerek, "Yapılan bütün komplolara rağmen biz yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'de bir barışın kalıcı hale gelmesi için projelerimizi kararlıkla sürdürüyoruz. Rahatsız oldukları konular var. Bu bölgede Kürt meselesinin çözülmesini istemiyorlar. Bu bölgenin kalkınmasını istemiyorlar. Türkiye'nin arazilerinin yüzde 40'ı bu bölgede yer alıyor. Bölgede 8 milyon küçükbaş hayvan var. Bakanlık olarak birçok alanda desteklemeler yaptık. Küçükbaş hayvancılık ve arıcılık konusunda ilk defa böyle bir destekleme yaptık. Faizsiz krediler sağladık. Buradaki bir konu her konunun üzerini kapatıyor. Barış ve huzur ortamı. Bölgede yaşanan çatışma ortamı buraya uzun vadeli yatırımcının gelmesinin önüne geçiyor. Bu bölgede kavga var, çatışma var, diyen yatırımcı, bu bölgeye gelmekten kaçınıyor. Bizim bu meseleyi çözmemiz, buranın kalkınması demektir. Buranın kalkınmasını istemeyenler bu tür çatışmalara giriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en önemli meselelerinden olan Kürt meselesinin sadece Türkiye'nin değil, Orta Doğu ve dünyanın meselesi olduğuna da vurgu yapan Eker, "Kürt meselesi, Türkiye'nin meselesi değil, Orta Doğu ve dünyanın meselesidir. Buradaki kalıcı barış, Orta Doğu'daki bölgesel ve küresel barışa bağlıdır. Norşin bunların hepsini herkesten iyi biliyor çünkü bu bölge en fazla zarar gören bölgeler arasındadır. Siz çözümün, barışın manasını herkesten çok iyi bilirsiniz. 1 Haziran bütün bunlar için çok önemlidir" dedi.

Bakan Eker, konuşmasının ardından Güroymaklı esnafı ziyaret etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Mehdi Eker Güroymak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement