Bakan Şimşek'ten, Mustafa Acar'a Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Bakan Şimşek'ten, Mustafa Acar'a Tam Destek

Bakan Şimşek\'ten, Mustafa Acar\'a Tam Destek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediye Başkan Adaylarına destek vermek için Nazilli'ye geldi.

28.03.2014 09:44

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediye Başkan Adaylarına destek vermek için Nazilli'ye geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İlçe Yönetiminin konuğu olarak akşam yemeğine katılan Bakan Şimşek, burada işadamlarına ardından ise Belediye Meydanı'nda kendisini bekleyen partililerine hitap etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında olduğunu ve vatandaşların yerel seçimlerde önemli bir tercih yapacağını ifade ederek, "Türkiye, ya istikrardan, reformdan, çözüm sürecinden ve kalkınmadan yana tercihte bulunacak ya da maalesef istikrarsızlığa giden bir sürecin başlangıcından yana tavır koyacak. Türkiye, siyasi istikrar ile çok büyük bir fırsat ele geçirdi. Söylenecek çok şey var ama çok açık ve net olarak söylüyorum, Türkiye üzerinde oynanan bu çirkin tezgahı ve oyunu bozmamız lazım. Çünkü burada hedef, Türkiye'nin istikrarıdır. Türkiye'de tabii ki istikrarla birlikte nelerin kazanılabileceğini, nelerin başarılabileceği ortaya çıkmıştır. Ülke, ne zaman istikrar yakalasa her zaman oyunların oynandığı bir alan olmuştur. 1990 yılında milli gelir 213 milyar dolar iken 2002 yılına kadar süren istikrarsızlığın sonunda da milli gelirin 200 milyar dolar olduğunu düşünürseniz bu ülkenin durumunu kavrayabilirsiniz" dedi.

'12 YILDA 57 HÜKÜMETİN YAPTIKLARINDAN FAZLASINI YAPTIK'

"Bu ülke 12 yıl yerinde saymış ve aldığı 100 liralık verginin 86 lirasını dış ve iç faize yatırmıştı" diyen Bakan Şimşek, şunları söyledi: "O dönemlerde dünya ülkelerine borç taktığı gibi yüksek faizle İMF'den de borç almıştı. Kimse de Türkiye'ye Arjantin gibi iflas edeceğini düşündüğü için borç vermek istemiyordu. 2002 yılında AK parti iflasın eşiğine gelmiş ülkenin başına geldiğinden bu yana 200 milyar dolar olan milli geliri üç buçuk kat artırarak 820 milyar dolara çıkarttı. Bu, son 60 yılın en büyük küresel krizinin yaşandığı dönemde oldu. Şimdi 100 liralık verginin yüzde 85'ini, yani tam tersini eğitim ve sağlık hizmetlerine ayırıyoruz. Bu gün bu hizmetlerin istismarlarını yapanlar o gün yüksek oranda faiz ödüyordu. 12 yılda milli gelir ve satın alma gücü Avrupa'da 100 Euro iken bizde 37 Euro idi. 2013 yılında ise Avrupa'da yine 100 Euro olan bu rakam bizde şu anda 59 Euro oldu. Cumhuriyetten bu yana başa gelen 57 hükümetin yaptıklarından daha fazlasını biz bu 12 yılda yaptık"

SAVUNMAMIZIN YÜZDE 75'İ DIŞA BAĞIMLIYDI

Şimşek, 2002 yılında askeri teçhizat ve ekipmanın yüzde 75'inin ithal edildiğine dikkati çekerek, "Yani dörtte üç oranında, bu ülkenin savunması dışa bağımlıydı. AK Parti hükümeti döneminde aldığımız inisiyatif, aktardığımız kaynaklar ve projelerle, şu anda savunma sanayinde dışa bağımlılığı yüzde 40'lara çektik ve geçen sene neredeyse 1,5 milyar dolarlık ihracatçı konumuna geldik. Milliyetçilik budur. Milliyetçilik, cenazeler üzerinden istismar değildir, cenazelerin gelmemesini sağlayacak çözümleri ortaya koymaktır, millete hizmettir, ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini pekiştirmektir, sorun çözmektir. Sorunlar üzerinden siyasi istismar yapmak değildir. Sloganlarla sorunlar çözülmüyor. İşte, aramızdaki fark budur" dedi.

MUSTAFA ACAR'A TAM DESTEK SÖZÜ VERDİ

Akşam yemeğinin ardından Belediye Meydanındaki mitinge katılan Şimşek, burada da aynı konuşmayı kendisini dinleyen yaklaşık 10 bin kişiye de yaptı. Partisinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar'a destek isteyen Şimşek, istikrarın ve AK Parti iktidarının süreceğini söyledi. Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'ün de katıldığı mitingde daha önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan tam destek sözü alan ve geçtiğimiz hafta Aydın'da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Müstakil Üniversite ile Polis Okulu'nun sözünü alan Mustafa Acar'a, ilçeye son olarak gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek destek sözü verdi. Bakan Şimşek, konuşmasının sonunda, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş ve Nazilli Belediye Başkan Adayımız Mustafa Acar, bize hangi projeyi getirirse onun yanında olacağız ve elimizden geleni yapacağız. Proje onlardan hizmet bizden" diyerek destekleyeceğini açıkladı. Bakan Şimşek, konuşmasının ardından Batman'a geçmek için İzmir'e döndü.

10 BİN KİŞİ TEK VÜCUT OLDU

Belediye Meydanındaki mitingin ardından caddelere dökülen AK Partililer, yaklaşık 10 bin kişiyle Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar, İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, belediye ile büyükşehir belediye meclis üyesi adaylarının desteğiyle oluşturdukları konvoyla Nazilli halkını selamladılar. Yaklaşık 2 saat süren 7 kilometrelik yürüyüşte balkonlarına çıkarak partililere destek veren yüzlerce kişiyi de konvoydan alkışlarla teşekkür edildi. Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar, yürüyüşün sonunda ise kendisine güç veren partililere ve Nazillilere desteklerinden dolayı da teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Şimşek'ten, Mustafa Acar'a Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement