Balıkesir, Bahar Yağışlarını Haziranda Alıyor - Son Dakika
Yerel

Balıkesir, Bahar Yağışlarını Haziranda Alıyor

Adeta bahar yağışları alan ilde, Bandırma'ya metrekareye 63,4, Edremit'e 45,6, Manyas'a 48 ve Gönen'e 47,8 kilogram yağış düştü.

05.06.2014 13:05

Adeta bahar yağışları alan Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, metrekareye 63,4, Edremit'te 45,6, Manyas'ta 48 ve Gönen'de 47,8 kilogram yağış düştü.

AA muhabirinin Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Balıkesir haziran ayının ilk haftasını yağışlı geçiriyor.

Son 24 saatlik ölçümlere göre, adeta bahar yağışları alan Balıkesir'in Bandırma ilçesinde metrekareye 63,4, Edremit'e 45,6, Manyas'a 48, Gönen'e 47,8, Bigadiç'e 32,6 kilogram yağış düştü. Balıkesir'in uzun yıllar haziran ayı ortalamasının metrekareye 21,8 kilogram olduğu göz önünde bulundurulduğunda ilçelerdeki yağış miktarları, bahar ve kış aylarını aratmıyor.

Yapılan son analizler ve Balıkesir radarından alınan son verilere göre, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk, Kepsut, Dursunbey, Sındırgı, Bigadiç ilçelerinde, gece saatlerinden itibaren devam eden yağışlara ilave olarak gün içerinde de gök gürültülü sağanak yağışın devamı ve yerel dolu yağışı bekleniyor.

Kaydedilen yağışlara ilave beklenen yağmurlarla toplam miktarların metrekareye 75 kilograma ulaşacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması istendi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir, Bahar Yağışlarını Haziranda Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement